DVTK: a gyógyulás útján a leukémiával kezelt Rakaczki Bence

MTI

Rakaczki Bence, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatának leukémiával küzdő 19 éves kapusa megnyerte az egészségéért folytatott meccsét, és most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó – ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon.

A professzor – aki egyben a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztályának vezetője is – úgy fogalmazott: a sikeres csontvelő-transzplantációt követően Rakaczki Bencét „otthonába bocsátották".

Elmondta azt is: mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről, hogy „nyugodt legyen a légkör".

Közlése szerint Rakaczki Bence az elmúlt év novemberében került az osztályra a „leukémia egy sajátos és nehezen kezelhető formájával.”

A kemoterápiás kezelést követően csontvelő-átültetésen esett át a fiatalember, egy amerikai őssejt-bankból, megfelelő donortól származó sejteket ültettek be neki – mondta Nagy Kálmán, hozzátéve: a beavatkozás óta már több mint ötven nap telt el, a vizsgálatok alapján pedig nem találtak olyan sejtet, amely az eredeti betegségét létrehozta.

Bence fizikai állapota jó, a beültetést is jól viselte, így mindenki abban bízik, hogy ismét a DVTK kapujába állhat – mondta Nagy Kálmán, megjegyezve azt is: kezelése idején az osztály dolgozói egy futball-labdát is sterilizáltak neki.

Rakaczki János, a kapus édesapja a sajtótájékoztatón azt közölte: fia lélekben megerősödött, sokat olvasott, és rajta keresztül is köszöni mindenkinek azt a külföldről és belföldről érkezett számtalan támogatást, buzdítást, amelyet a felépülése érdekében kapott.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2014.04.17 17:29:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Százszázalékos marad-e Rossi a Fradi ellen? • Kínos gólképtelenség Pécsen • A 25. forduló érdekességei.

2014.04.18 12:13:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szélesi szerződtetésével az NB I hetedik legrutinosabb csapata lett a Puskás AFC.

2014.04.17 13:05:33

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

A brazilt a klubtörténet legjobb légiósának választották az NSO-olvasók. Menedzsere a jövőről is beszélt.

2014.04.16 16:11:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az utolsó 15 percre felpörögtek a lila-fehérek, de a gól így sem jött össze, 0–0 lett a vége.

2014.04.16 09:55:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A lila-fehérek mestere szerint az MTK stílusa nem változott. Garami úgy véli, összeállt az Újpest.