DVSC: Nemrég 800 ezret keresett, ma már kétmillió fölött remél – Szima

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 13:34
null
„Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, 4-500 ezer eurónál kezdődik.” (Fotó: Szabó Miklós)
Terjedelmes interjút adott Szima Gábor, a Debrecen labdarúgócsapatának elnöke a haon.hu-nak. A vezető beszélt a lehetséges távozókról, illetve hogy még szeretnének igazolni, de ez miért nehéz feladat. Szót ejtett Leonel Pontes távozásának körülményeiről, a lehetséges tulajdonosváltásról.

A lehetséges igazolásokról

„Szeretnénk a hiányposztokra, azaz a támadósorba és a védelembe egy-egy meghatározó játékost szerződtetni. Az érkezők mellett távozók is lesznek még, valószínűleg hat-hét labdarúgótól búcsúzunk a következő időszakban. De akik elmennek, nem meghatározó játékosok. Nem egyszerű minőségi magyar labdarúgót igazolni, mert a jó játékosoknak igen magas az ára. Példaként említeném, hogy megkerestünk egy NB II-ben játszó játékost, megkérdeztük a klubját, hogy mennyiért engednék el. A licit ötvenmillió forintnál kezdődött. Sajnos jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyen áron tudjunk a második vonalból focistát vásárolni, nem beszélve az NB I-ről, ahol nyolcvan-száz millió forintnál kezdődik egy labdarúgó játékjogának az ára. Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, négy-ötszázezer eurónál kezdődik.”

„Amíg egy játékos pár éve megkeresett 800 ezer forintot, ma már ugyanez a futballista 2 millió fölötti összeget remél. Egy külföldi labdarúgó 1-2 évvel ezelőtt 4 ezer eurót kért, napjainkban ugyanabból a csapatból jövő játékos, aki lehet, hogy nem is játszott annyit, mint amennyit a volt játékostársa, mégis 10 ezer eurós igénnyel áll elő.”

„Justin Mengolo jelenleg is a csapattal készül, reméljük, elkerülik a sérülések, és olyan felkészülésen vesz részt, amely után segíteni tudja a csapatot. Rendkívüli képességei vannak, a magyar élvonal leggyorsabb játékosa, ha ezt az adottságát jól használja a szakmai stáb, akkor erőssége lehet a DVSC-nek. Ognjen Djelmic jelenleg Debrecenben készül, de még képlékeny, hol folytatja a karrierjét. Derick Ogbu Chuka valószínűleg hamarosan távozik.”

Leonel Pontes távozásáról

„A portugál edzőt már négy-öt fordulóval a vége előtt fel lehetett volna állítani a kispadról anélkül, hogy a klubnak plusz kiadást jelentett volna. De nem tettük, mert úgy döntöttünk, ezt a bajnokságot vele visszük végig. Viszont a Honvéd elleni öt kettes vereség után meg kellett változtatnunk a véleményünket. Végül bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk, ugyanis magabiztos győzelmet arattunk a DVTK felett Herczeg András irányításával.”

A tulajdonosváltásról

„Többször hangsúlyoztam, örülnék, ha összeállna több debreceni nagyvállalkozó, és megmutatná, hogyan kell focit csinálni. Annyi kritika érte már a jelenlegi klubvezetést, hogy ideje lenne lépniük. Ha létrejönne egy ilyen konzorcium, akkor nulla forintért átadom a többségi tulajdonrészem. Tehát akinek van elég bátorsága, hogy egy klubot irányítson, esetleg finanszírozzon, akkor nyugodtan jöjjön, gyorsan nyélbe tudjuk ütni az üzletet.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Bényei Balázs (Békéscsaba), Nagy Sándor (ukrajnai, Gyirmót FC Győr), Novota János (szlovákiai, Rapid Wien – Ausztria), Tisza Tibor (Nyíregyháza)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Balogh Krisztián (Balmazújváros), Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Bokros Tibor (Balmazújváros, ?), Kinyik Ákos (Budaörs), Kuti Krisztián (Cigánd), Sós Bence (Mezőkövesd), Varga Kevin (Cigánd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Iszlai Bence (Haladás), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK), Miha Vidmar (szlovén, szabadon igazolható, legutóbb NK Radomlje – Szlovénia)
Távozók: Frank Feltscher (venezuelai), Haris Handzic (bosnyák), Ivan Kelava (horvát), Verpecz István (Paks, szabadon igazolhatóként )
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics
(szerb, Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas, onnan Puskás Akadémia), Szuk Hjun Dzsun (dél-koreai, FC Porto – Portugália)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Derick Ogbu Chuka (nigériai, ?), Ognjen Djelmic (bosnyák, ?) Dusan Brkovics (szerb, szabadon igazolható, Beitar Jeruzsálem – Izrael, Vasas), Holman Dávid (Puskás Akadémia)

A DEBRECENI VSC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 15.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24.:DVSC–MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovák) 3–1 (Sós 2, Holman)
Július 1.: DVSC–Kisvárda 3–0 (Könyves, Jovanovic, Vidmar)
Július 5., 18.00: DVSC–Cigánd
Július 8., 16.00: DVSC–Szeged 2011
Július 8., 18.00: DVSC–Poli Timisoara (Temesvár, román)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik