DVSC: frusztráció a stadion miatt; hiányzik a háttérmunka?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 08:59
Meglehetős mélységbe taszította magát a DVSC-Teva labdarúgócsapata, a Békéscsabától elszenvedett Ligakupa-vereség – csak miheztartás végett: a lila-fehérek az NB II-ben a Csákvártól és a Mezőkövesdtől is négyet kaptak – már az a fiaskó, amelyre nehéz magyarázattal szolgálni. Hogy azért-e, mert a problémák eredőjét maguk az érintettek sem ismerik, vagy csak egyszerűen kínos ezekben a napokban megszólalni, nem tudjuk, mindenesetre sem klubedző, sem játékos nem óhajtott a Nemzeti Sport kérdéseire válaszolni.

Készségesebb volt a Debrecen korábbi, a Békéscsaba jelenlegi pályaedzője, Bücs Zsolt. Szerinte a Kondás-csapatot megfogta a boriszovi 93. perc, úgy véli, inkább mentális, semmint fizikai problémák lehetnek a Nagyerdőben, ahonnan Fortuna is kiköltözött, szemben az előző idénnyel, amikor még nyújtotta a kezét.

A szurkolót viszont aligha érdekli, mitől nem halad a Lokomotív, miután azt látja, hogy sorompó előtt vesztegel, meglehetős távolságból figyeli együttesét. Azaz talán az eredménytelenségnél is nagyobb blama, hogy a vadonatúj stadionban mindössze két-három ezren ücsörögnek.

„Ha felépítesz egy stadiont, nem árt, ha olyan háttérmunka kapcsolódik hozzá, amely megengedi, hogy BL- vagy El-főtáblás csapatban reménykedj – mondta a Herczeg András segítőjeként ezt a magaslatot már megjáró Bücs Zsolt. – A Loki költségvetése egymilliárd forint körül mozoghat, szerintem tizenötmillió euró alatt nincs reális esély a BL-szereplésre. Igaz, nekünk akkor hárommillió euróból sikerült, de állítom, rajtunk kívül ennyi pénzből senki sem jutott még oda.”

„Amikor Liverpoolban játszottunk, Kenny Dalglish, az akkori igazgató megkérdezte, mekkora a költségvetésünk, elmondtuk, hogy hárommillió. Nem akart hinni a fülének. Ott valószínűleg a személyzetre költenek annyit. Szokás odavetni, hogy ha adok neki egymillió eurót, jobban cselez a csatár? Erre szoktam azt felelni, hogy nem, de nem is ő játszik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik