DVSC: Az óvodás szint! – Tőzsér Dániel másként gondolja

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2016.09.30. 12:36
null
Debreceni gólöröm az Újpest ellen, Tőzsér Dániel középen szemben (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az Angliából hazatérő Tőzsér Dániel nyáron szerződött a DVSC-be, jól érzi magát, és már gólt is szerzett régi-új csapatában. A Nemzeti Sportnak adott interjújában a 31-szeres válogatott labdarúgó nemcsak erről beszél, hanem például arról is, szerinte milyen a jó edző – az erre vonatkozó mondataiból idézünk.

 

– Aki tökéletesen ismeri a csapatát, tudja, melyik játékosára miként kell hatnia, kit mivel lehet igazán motiválni, és az adott játékoskerethez igazítva kitalálja az ideális összeállítást, a csapat játékrendszerét – válaszolta Tőzsér Dániel a „Milyen a jó edző?” kérdésre. – Az adott keretből kell kihozni a legtöbbet, így nem biztos, hogy csakis az a jó edző, aki eredményes.

– Azt hittem, azt mondja, mint a legtöbb futballista, az a jó edző, akinél játszom…
– Az óvodás szint! Tudom, hogy sokan úgy gondolják, az a jó edző, aki szerepelteti őket, és aki hagyja, hogy azt csináljanak a pályán, amit akarnak, de szerintem ez nem így van. Nagyon sokat tanultam Belgiumban Franky Vercauterentől, amikor a Genk játékosa voltam, vagy az AEK Athénban Lorenzo Serra Ferrertől – pedig az utóbbinál sokszor nem kerültem be a csapatba. Ettől ő még jó edző volt, taktikai érettségben talán náluk fejlődtem a legtöbbet, de Dárdai Pált is a jó edzők közé rangsorolom.

– A nemzetközi tapasztalatok alapján milyennek látja Leonel Pontest, a DVSC nemrég kinevezett portugál vezetőedzőjét?
– Világos a szándék, hogy mit akar viszontlátni a csapattól, egyértelműen meghatározta, milyen úton kellene elindulni. Csakhogy meglehet, van még, akinek szokatlannak tűnnek a módszerei, a felfogása, de ilyenkor van szükség a rutinosabb játékosokra, akik összefogják a társaságot. Optimista vagyok, szerintem sikeresek leszünk.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN A JÁTÉKOS ARRÓL IS BESZÉL, HOGYAN LÁTJA A CSAPAT KÖZELJÖVŐJÉT, MILYEN TERVEKET DÉDELGET A FOLYTATÁSRA – A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik