DVSC: a románok balhés, késős és egoista Coulibalyról írnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.30. 13:27
null
Még meg sem érkezett a szomszédba, ott már nagyjából tudják: milyen ember Coulibaly (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
A Gazeta Sporturilor román lap internetes oldalán egy név nélkül nyilatkozó egykori román futballista számol be a Steaua Bucuresti-tel tegnap hírbe hozott debreceni támadóról, Adamo Coulibalyról, akivel a magyar élvonalban találkozott. Kiemeli jó fizikumát, gólerős játékát, de nem megy el a klubvezetők és a csapattársak idegeit megviselő, de legalábbis kikezdő viselt dolgai mellett sem.

 

Írnak a támadó legutóbbi négy idényben 110 meccsen szerzett 66 góljáról, és kapott 16 sárga lapjáról. Képességeit különlegesként jellemzik, aki a meccseken roppant céltudatos és motivált. Miután pozíciója stabil volt Debrecenben, kiváltságosként olyan nagyon nem vágyódott arra, hogy a magyarnál erősebb bajnokságban is kipróbálja magát, bár elért egyéni sikerei után erre okkal-joggal pályázott volna.

Ennél lényegesen nagyobb terjedelemben taglalják azonban, hogy nem veti meg az éjszakai életet, sőt, azzal kapcsolatban kimondottan zűrösnek tartják. Már csak azért sem, mert a Magyarországon játszó labdarúgók közül az egyik legszebb hölgy éppen az ő párja. Ezzel kapcsolatban a szenegáli Ousmane N'Doyéhoz hasonlítják, aki 2008 óta légióskodik Romániában, és akinek kicsapongó élete miatt voltak ügyei.

A portugál Rui Duartével másmilyen összefüggéseket találtak – a védő a Rapid Bucuresti alkalmazottja volt –, neki szintén a szabadságról való visszatéréssel akadtak problémái, méghozzá rendszeresen: vagy a repülőgépet késte le éppen, esetleg az útlevele veszett el.

Szakmailag kitérnek arra, hogy Coulibaly a csapat húzóneveként olyan kedvencekre vethet árnyékot, mint Adrian Popa, vagy éppen Cristian Tanase. Amelyből jó is kisülhet, ha a játékosok között egészséges versenyhelyzet alakul ki, de féltékenységet is szülhet, amely a gárda teljesítményének a rovására is mehet, hiszen elvárja a társaktól, hogy kiszolgálják, és az ő eredményessége befejező csatárként megelőzze a többieket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik