DVSC: a nagy tehetségnek tartott Gál nagy lehetősége

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 12:30
A DVSC-Teva saját nevelésű játékosát, Gál Mátyást már sokat dicsérték a debreceni klub edzői közül, legutóbb a Nemzeti Sport Online-nak épp Gyarmati András, aki még a Loki fiókcsapatánál, az NB III-as Létavértesnél dolgozott együtt a több poszton is bevethető labdarúgóval. A 20 éves futballista most nagy lehetőséget kapott.

A DVSC saját nevelésű játékosa, Gál Mátyás az első csapattal kezdte el a felkészülést. A 20 éves labdarúgó Debrecenben született, végigjárta a Loki utánpótlásgárdáit, s ősszel már bemutatkozhatott az első csapatban is a Ligakupában és a Magyar kupában, most pedig a téli felkészülés során is bizonyíthat.

„Az őszi utolsó, Eger elleni mérkőzés után Kondás Elemér vezetőedző odajött hozzám, és elmondta: úgy készüljek, hogy elképzelhető, az első csapattal kezdem télen a felkészülést – mondta Gál Mátyás a dvsc.hu-nak. – Ekkor még nem volt száz százalék, így nem éltem bele magam nagyon, de januárban Frida Ferenc (technikai vezető – a szerk.) felhívott, és közölte, mikor kell jönnöm az edzésre. Ekkor vált biztossá, és én nagyon boldog voltam, hiszem gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy nevelőegyesületem első csapatnál készülhetek. Óriási megtiszteltetés számomra."

„Magyarország egyik legjobb együtteséről van szó, nagyon erős a keret, és sok jó játékos van. Mindent megpróbálok természetesen, hogy az első csapatnál maradjak, ehhez minél jobban kell teljesítenem az edzéseken. Boldog lennék, ha játéklehetőséget kapnék, de a fejlődés a legfontosabb, annak is nagyon örülök jelenleg, hogy a keret tagja vagyok – fogalmazott a fiatal tehetség, aki több poszton is bevethető. – Játszottam meccseket védőként, mert időnként úgy hozta a sors, hogy ott volt hiány, de korábban főleg védekező középpályásként futballoztam. Nem számít, hol kapok szerepet, ott próbálom megoldani a feladatomat, ahol szükség van rám.”

„Több poszton is bevethető, belső védőként és védekező középpályásként is bizonyított. Nagy munkabírású, rengeteget tud dolgozni. Ősszel már láthattuk Ligakupa- és Magyar Kupa-mérkőzéseken, most megkapta a lehetőséget, hogy megtapasztalja az első csapat öltözőjének a hangulatát" – mondta Gálról Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője.

Gál annak a vonalnak lehet a folytatója, amelyen keresztül többek között Varga József, Bódi Ádám, Nagy Zoltán és Korhut Mihály is eljutott a debreceni utánpótláscsapatoktól az első keretig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik