DVSC: „A Fradi kérte, hogy ne hozzuk nyilvánosságra Holman árát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 22:42
null
Szima Gábor több dolgot is tisztázni szeretett volna (Fotó: MTI)
Hosszabb interjút közölt a DVSC hivatalos honlapja a csapat elnökével, Szima Gáborral. A sportvezető beszélt arról, hogy az utóbbi időszakban miért foglalkozott kevesebbet a csapattal, hogy miért nem hozták nyilvánosságra Holman Dávid átigazolási díját. És még sok minden másról is.

„Két új kaszinó megnyitása mellett az egyéb vállalkozásaimmal is sokat kellett foglalkoznom, hiszen a gazdasági válság, a szerencsejáték-törvény módosítása és egyéb más események igen rosszul érintették cégeimet, ezért az utóbbi másfél évben a teljes energiámat ezekre a vállalkozásokra fordítottam. A futball emiatt valóban háttérbe szorult, most már nyugodtan mondhatom, hogy ezt az időszakot magam mögött tudhatom.

Sikerült a cégeim gazdasági helyzetét stabilizálni, ma már ugyanolyan elszántan vetem bele magam a DVSC irányításába, mint a kezdetekkor és az azt követő bő egy évtizedben. Azt viszont el kell mondanom, ha egy klub elnökét bizonyos erők folyamatosan gyengíteni próbálják, az kihat a csapat mentális állapotára és ezáltal az eredményekre is, sőt a szurkolók csapathoz való viszonyát is rossz irányba fordíthatja. Ha a vezetőt támadják, akkor nem magának a személynek ártanak a legtöbbet, hanem a klubnak” – mondta Szima a dvsc.hu-nak.

Folyamatosan hallani olyan pletykákat, hogy a DVSC nagy összegekkel tartozik a játékosoknak. A tulajdonos szerint viszont biztos anyagi háttere van a csapatnak.

„Az utóbbi tizennégy esztendőben a DVSC gazdaságilag a legstabilabb magyar klub volt, pontosan azért, mert mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Volt időszak, amikor a legmagasabb költségvetésű klubok közé tartoztunk, ma már ez nem így van. A DVSC költségvetése 1 milliárd 260 millió forint. A költségvetéseket az MLSZ havi szinten szigorúan ellenőrzi, amennyiben bármelyik klub nem tartaná be, annak súlyos következményei lennének. Biztosan mindenki emlékszik rá, a nyár folyamán nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi licencet is az elsők között kaptuk meg, ami azt mutatja (a terjengő pletykák ellenére), hogy gazdaságilag is minden rendben van a klubnál.

A DVSC bankszámláján jelenleg csaknem 800 millió forint van úgy, hogy a Holman Dávid játékjogáért járó nem csekély összeget már átutaltuk a Ferencvárosnak. Ha valaki aggódik a Loki anyagi biztonsága miatt, nyugodtan mondhatom, nincs rá oka. A játékosok mindig megkapták időben a fizetésüket, az előfordult, hogy a prémiumokkal késtünk egy-két hetet. Az utóbbi évtizedben több klub is eltűnt a magyar labdarúgás térképéről, vagy lecsúszott alacsonyabb osztályba. Mindig vigyáztunk arra, hogy a DVSC-vel ez ne fordulhasson elő.”

Szima elmondta, hogy az utóbbi csaknem másfél évtizedben – a pletykák ellenére – nem keresték meg, nem tett senki sem komoly ajánlatot a klubért.

„A tizennégy év alatt beszéltek már ukrán, orosz, arab és magyar milliárdos vállalkozóról, aki átvenné a DVSC működtetését, de nem történt egyetlen megkeresés sem ebben az ügyben. Ahogy már többször elmondtam, ha jelentkezik olyan tehetős vállalkozó, aki ennek a klubnak a költségvetését jelentősen növelni tudja, és érez magában elég erőt ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el, annak természetesen átengedem az irányítást, hiszen ez a DVSC érdekeit szolgálná. Aki személyesen ismer, tudja, tőlem jobban senki nem szurkol a Loki sikereiért.”

Más téma: Balogh Norbert eladási árát nyilvánosságra hozta a klub. Holman Dávid esetében azonban már nem hallhattunk arról, hogy mennyiért vásárolta meg a DVSC. A sportvezető elmondta, hogy ez miért történt így.

„Amennyiben játékjogot vásároltunk vagy eladtunk, a DVSC minden esetben nyilvánosságra hozta az eladási- vagy a vételárat, ha a szerződő fél ehhez hozzájárult. Balogh Norbert esetében a Palermo engedélyezte, hogy megjelentessük a honlapunkon az összeget. Holman Dávid játékjogának megvásárlása után ezt nem tehettük meg, mert a Ferencváros nem járult hozzá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik