Dibusz: Kíváncsi vagyok, mire lennék képes külföldön

Vágólapra másolva!
2015.05.06. 12:29
null
Dibuszt kipróbálná magát külföldön, de a Fradival is szívesen harcolna a bajnoki címért (Fotó: Korponai Tamás)
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a Nemzeti Sportnak elmondta, kíváncsi arra, hogyan teljesítene külföldön, de számára az is elég motivációt jelent, ha a Fradival a bajnoki címért küzdhet.

 

– Erőfelmérőnek is jó lehet a DVSC elleni presztízscsata, visszajelzésnek, hogy hol tartanak?
– Így is felfoghatjuk, mégiscsak a tavalyi bajnokkal, remek játékosállományú vetélytárssal találkozunk. A téli felkészülés nulla nullája is azt sugallta, nagyjából hasonló játékerőt képvisel a két csapat, tavasszal nekünk szerencsére jobban ment.

– Önnek különösen. Érhet ez külföldi szerződést?
– Nem tudom, hozzám egyetlen érdeklődő híre sem jutott el. Persze ez nem is csoda: ha van is ajánlattevő, neki a Ferencvárossal kell előbb tárgyalnia. A szerződésem a Fradihoz köt, és ha a klubom úgy dönt, maradnom kell, mert számít rám a következő szezonban is, nincs miről beszélni.

– Késznek érzi magát a légióskodásra?
– Legalábbis kíváncsi vagyok, mire lennék képes külföldön. Ugyanakkor épp eléggé motivál, hogy a Fradiban maradva a bajnoki címért küzdjek, szóval úgy vélem, egyik forgatókönyvvel sem járnék rosszul.

– Az ajánlattevők számát alighanem szaporítaná, ha júniusban ön védené a magyar válogatott kapuját. Növelheti az esélyeit a csapatba kerülésre, hogy Király Gábornak és Bogdán Ádámnak már a hétvégén véget ért a klubszezon?

– Emiatt talán nehezebb a helyzetük, formában kell tartaniuk magukat, ugyanakkor mindketten eltöltöttek már annyi időt a pályán, hogy biztosra vegyem, mire eljön a finnek elleni meccs napja, mindketten ismét topon lesznek. Az persze igaz, hogy ha valaki a válogatottban szerepel, könnyebben fel tudja magára hívni a figyelmet, könnyebben is értékesíthető, persze nem csak emiatt szeretnék ismét válogatott mezben védeni.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN DIBUSZ ARRÓL IS BESZÉL, HOGY MELYIK KÜLFÖLDI BAJNOKSÁGOT PREFERÁLNÁ – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik