HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.01.04 16:31 Frissítve: 2014.10.19 02:31

Debrecen: Horváth Béla helyett Frida Ferenc lett az új technikai vezető

Frida Ferenc, a Loki egykori labdarúgója lett a DVSC-TEVA új technikai vezetője. Elődje, Horváth Béla a jövőben az utánpótlásnál dolgozik – adta hírül a dvsc.hu.

A 32 éves Frida Ferenc nem ismeretlen a Loki-szurkolók előtt, hiszen a DVSC saját nevelésű játékosa volt. Tizenegy éves korában igazolta le a DSI, ahol első edzője Herczeg András volt. Tizenhárom évesen került be a korosztályos nemzeti csapatba, ahová később is rendszeresen meghívót kapott: 18 éves koráig 42 válogatott meccset játszott, három gól fűződik a nevéhez.

Tizenhét éves volt mindössze, amikor Garamvölgyi Lajos vezetőedző bevonta a Loki felkészülésébe, majd 1996 tavaszán a Fehérvár–Debrecen meccsen az élvonalban is bemutatkozott. Nagy tehetségnek számított, később azonban úgy alakult a pályafutása, hogy távolabb került a csapattól, és alacsonyabb osztályú együttesekben futballozott, de szülővárosát, Debrecent sosem hagyta el. Jelenleg a nyíregyházi főiskola sportszervezés szakán tanul.

„A múlt héten megkeresett Szima Gábor úr, hogy lenne egy feladat számomra a DVSC-nél – mondta Frida Ferenc. – Akkor még nem tudtam pontosan, miről van szó, később azonban kiderült, hogy két feladatot kellene ellátnom a klubnál. Az egyik a technikai vezetőséggel járó munka, a másik pedig a GPS-rendszer használata, amellyel a játékosok terhelését mérjük, ellenőrizzük, ezáltal elősegítve az edzők munkáját. Ennek a szoftvernek a működéséről két évvel ezelőtt már beszéltünk, ám a technikai vezetői titulus egy kicsit váratlanul ért. Hatalmas megtiszteltetés, hiszen ennél a klubnál nevelkedtem, így szívesen jövök vissza, ráadásul az ország egyik legjobb csapatánál dolgozhatok."

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.