Csertői: Lehet, a kispad mellett többet futottam, mint néhány játékosom...

Vágólapra másolva!
2018.05.28. 13:08
null
A paksi Csertői Aurél (balra) a saját játékosait kritizálta a Balmazújváros elleni vereség után (Fotó: paksifc.hu)
A labdarúgó NB I-ben ezúttal vasárnap rendezték meg a teljes fordulót, lássuk, hogyan értékelték a mérkőzéseket a vezetőedzők!

VIDEOTON–BP. HONVÉD 2–0

MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője: – Fantasztikus eredményt értünk el. Hadd folytassam azzal, hogy köszönetet mondok mindenkinek a klubnál, a tulajdonosnak, a sportigazgatónak, a stábtagoknak, a Videoton összes dolgozójának, valamint a minket támogató szurkolóknak. Elsősorban a futballistáknak, akikről elmondhatom, nemcsak jó játékosok, hanem remek emberek is. A Videoton annak köszönheti a bajnoki címet, hogy a téli felkészülés során csapattá érett össze. A közösség ereje repített minket idáig. Egy-két napig ünnepelünk és pihenünk, de aztán folytatjuk a munkát, mert a futballban nem számít, hogy tegnap mit értél el, az a fontos, hogy ma, illetve holnap mire jutsz. Büszke vagyok arra, hogy két különböző országban értem el sikereket. Hiszem ugyanakkor, hogy a Videoton bajnoki címe nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete.

SUPKA ATTILA, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Először is gratulálni szeretnék a Videotonnak. Mint minden meccsre, erre is úgy érkeztünk, hogy pontot, sőt pontokat szerezzünk – a célunk eléréséhez legalább a döntetlen jó lett volna. Jóllehet így sincs minden veszve, de szombaton a Vasas ellen mindenképpen nyernünk kell. Ha abból indulok ki, hogy hetek óta ezer sebből vérzünk, azt kell mondjam, hogy az sem lesz könnyebb. Rengeteg a sérültünk, ebben a nehéz helyzetben nem könnyű összeállítani a csapatot. Hozzáteszem, aki a Videoton ellen pályára lépett, megtette a magáét, kár, hogy az első félidőben nemigen mertünk futballozni. A másodikban már jobban néztünk ki, de egy-két hiba és a második kapott gól megpecsételte a sorsunkat. A mai mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Gazdag Dániel visszatérhet a Vasas ellen, de a sérültekre továbbra sem számíthatok. Kevesen vagyunk, ez az igazság, de azt ígérhetem, hogy még egyszer, utoljára összekapjuk magunkat.

DVSC–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, mégis mi kaptunk gólt. Ezután kissé elbizonytalanodtunk, nem tudtuk úgy uralni a mérkőzést, ahogy szerettük volna. A második félidőben rendeztük a sorokat, jó felfogásban játszottunk, és nagyon jó meccsen jó teljesítményt nyújtottunk. Egészen más arcát mutatta a csapat, mint legutóbb Balmazújvárosban. A kiállítás előtt is adódtak helyzeteinek, egyenlíteni is tudtunk, de miután emberelőnybe kerültünk, kimondottan sok helyzetünk volt. Sajnos a győztes gólt nem sikerült megszereznünk. Büszke vagyok, hogy a kezdőcsapatunkban nyolc helyi kötődésű fiatal játszott, majd még egy állt be csereként. Az biztos, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, Hegedüs Lajosnak óriási bravúrjai voltak, a felcsúti csapat elsősorban neki köszönheti a pontszerzést.

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Nem volt rossz meccs! Szerintem nagyon-nagyon jó mérkőzést láthattunk, és bár előtte volt egy vihar, a nagy zivatar nagy futballt hozott. Mindkét csapat egyértelműen győzelemre játszott. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, három-négy góllal is vezethettünk volna. Bosszantó, hogy emberhátrányba kerültünk, óriási felelőtlenség volt, akkor sem szabad ilyet tennie egy játékosnak, ha meg van sértődve valami miatt (Stipe Bacelic-Grigic Kusnyir Erikkel került összetűzésbe – a szerk.). De nem adtuk fel akkor sem, amikor megfogyatkoztunk, rendeztük a sorainkat, cseréltünk, volt néhány helyzetünk is – igaz, a debrecenieknek sokkal több. Maximálisan odatették magukat. Szerencsére vasárnap volt a meccs, egy nappal több idő volt a pihenésre, regenerálódásra a kupadöntő után, így rendben voltunk. Idény közben többször is úgy jöttek ki a kupameccsek, hogy kevesebb idő maradt a pihenésre.

PAKSI FC–BALMAZÚJVÁROS 0–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Megelégedett futballistáink vannak, úgy tűnik, a langyos víz jó nekik. Próbálunk küzdeni, tenni ez ellen, szégyellem, hogy hetek óta így futballozunk. Lehet rosszul futballozni, de ilyen hozzáállással nem szabad. Meglehet, a kispad mellett többet futottam, mint néhány labdarúgóm. Lehajtott fejjel nem lehet futballozni, akaratgyenge játékosaink vannak. Senkin sem láttam a mindenáron való győzni akarást. Egy biztos: ha én leszek a következő idényben is az edző, sok játékosnak el kell mennie a klubtól.

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Görcsösen játszottunk, bár nem értem, ekkora melegben miért délután kell a meccseket megrendezni. Lehetett érezni, hogy csapatunk bent akar maradni az első osztályban. Jó helyzetben vagyunk, de az utolsó meccs élet-halál harc lesz. Hogy mit éreztem Rus Adrián góljánál? Azt szokták mondani, az ember életében a gyerek születése a legszebb pillanat, de arra kilenc hónapon keresztül fel lehet készülni. A gólöröm mindig az égből jön, és csak úgy beesik. Az indulás előtt sokan temettek bennünket, de a fiúk megérdemlik, hogy az élvonalban játsszanak.

MEZŐKÖVESD–ÚJPEST 0–1

TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Sok hazai vereséget szenvedtünk el, amelyek fájó sebet ejtettek rajtunk, de a mostani felülmúlja a korábbiakat. Nemcsak én, az egész stáb így érzi, ugyanis egyetlen pontra voltunk a biztos bennmaradástól. Sajnos nem sikerült megszereznünk, de úgy látszik, az élet azt akarja, hogy továbbra is keményen dolgozzunk élvonalbeli tagságunk meghosszabbításáért. Természetesen mindenki látta a Bajnokok Ligája döntőjét – válaszolta a szakember a Nemzeti Sport felvetésére. – Tudom, hogy a kapott gólunkra céloznak, de szeretném elmondani, hogy Dombó Dávid a korábbi mérkőzéseken kitett magáért, sok pontot hozott nekünk, és nem lehetett panasz a teljesítményére. Most kétségtelenül hibázott, de van még lehetőség a javításra. A csapat nagy bravúrt vitt véghez azzal, hogy két fordulóval a bajnokság befejezése előtt olyan helyzetbe került, hogy biztos bennmaradónak tűnt. Nehéz hét áll előttünk, idegileg és erőnlétileg is fel kell készítenünk a labdarúgóinkat az utolsó erőpróbára. Nagyon bízom benne, hogy erőfeszítéseinket siker koronázza.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Nagyon nehéz csata volt, a szerdai kupadöntőt követően ugyanis játékosaim érzelmileg és fizikailag egyaránt kiürültek. Ennek ellenére úgy jöttünk Mezőkövesdre, hogy nyerni akarunk, bár a meleg nem könnyítette meg a dolgunkat. Továbbra is harcban állunk a harmadik helyért, és úgy vélem, hogy rászolgáltunk a három pontra. Természetesen, én magam is csodálkoztam azon, honnan merítették a játékosok azt a pluszenergiát, hogy kilencven percen keresztül derekasan harcoltak, nem álltak meg. Bátorságot mutattak, és szerintem a fejekben is rend volt. Igaz, kicsit kiütközött a fáradtság, de szerencsére az egyéniségeink megoldották a feladatot. Érdekes gólt szereztünk. A korán elért vezetés lökést adott a csapatnak. Persze ha mi kaptuk volna, nyilván sokkal nehezebben alakul a mérkőzés.

VASAS–HALADÁS 1–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Egy út állt előttünk: a győzelemé. Megtettük, ha nehezen is. Ebben a nagyon feszült szituációban mindent beleadtak a játékosaim, le a kalappal előttük, a határaikat feszegették. Mentünk előre becsülettel, s a hajrában le is arattuk a sok munka gyümölcsét. Jevhen Pavlov edzésmunkáján a héten látni lehetett, hogy hozzá akarja tenni a magáét, nem is vártam tovább, a félidőben beküldtem. Szerencsére jól sült el, hiszen a gólja előtt a kapufát is eltalálta, valóban jól szállt be a kispadról. Ugyanabba a helyzetbe csöppentünk, mint két éve, akkor megoldottuk, legyőztük az MTK-t a bennmaradásért az utolsó fordulóban. Hasonló forgatókönyvvel a Bozsik-stadionban is elégedett lennék.

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője: – Nagy küzdelem zajlott a pályán, sajnos alulmaradtunk. Nagyon szomorú vagyok. A meccs hajrájában gólt kapni mindig borzalmas érzés. El kell ismerni, a Vasas aktívabban futballozott, sokat tett a sikerért. Sajnos az utóbb három-négy bajnokin nem tettük meg az utolsó lépést, így izgulnunk kell az utolsó fordulóban is. Mindig is hangoztattam, hogy bár kedvező a pozíciónk, alakulhat úgy, hogy nagy bajba kerülünk. Most ez történt. Rendkívül kiélezett a bajnoki versenyfutás, de most ebben kell helytállnunk, és bent kell maradnunk.

A FERENCVÁROS–DIÓSGYŐR (4–0) meccs mestermérlege itt olvasható!

NB I, 2017–2018, 32. FORDULÓ
MÁJUS 27., VASÁRNAP
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas–Haladás 1–0
Budapest,Szusza Ferenc StadionIványi Zoltán
Paks–Balmazújváros 0–1Paks, Városi Stadion
Solymosi Péter
DVSC–Puskás Akadémia 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionBognár Tamás
Mezőkövesd–Újpest 0–1
Mezőkövesd, Városi Stadion
Kassai Viktor
Ferencváros–Diósgyőri VTK 4–0
Budapest, Groupama ArénaBerke Balázs
Videoton FC–Budapest Honvéd 2–0Felcsút,Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (június 2.)
19.00: DVTK–Videoton
19.00: Balmazújváros–Ferencváros
19.00: Budapest Honvéd–Vasas
19.00: Haladás–Mezőkövesd
19.00: Újpest–DVSC
19.00: Puskás Akadémia–Paks

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 32 20 8 4 64–26 +38 68
2. Ferencvárosi TC 32 18 11 3 66–28 +38 65
3. Újpest FC 32 11 13 8 39–37 +2 46
4. Debreceni VSC 32 12 8 12 52–45 +7 44
5. Budapest Honvéd 32 12 8 12 47–52 –5 44
6. Paksi FC 32 11 9 12 43–47 –4 42
7. Puskás Akadémia FC 32 10 10 12 40–46 –6 40
8. Mezőkövesd Zsóry FC 32 9 10 13 35–51 –16 37
9. Szombathelyi Haladás 32 10 5 17 34–50 –16 35
10. Balmazújváros 32 8 11 13 36–43 –7 35
11. Vasas FC 32 9 7 16 37–58 –21 34
12. Diósgyőri VTK 32 9 6 17 42–52 –10 33
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik