Csank kirúgná a „pletykálkodó” futballistát

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 10:53
null
Csank János bosszús, amiért kiderült, tartozások vannak (fotó: Németh Ferenc – archív)
Elégedetlenek a zalaegerszegi játékosok, hiszen hónapok óta nem jutnak a pénzükhöz. De még kitartanak – eközben Csank János vezetőedző elküldené a „pletykálkodó” futballistát, az ügyvezető pedig felháborodik, hogy miért keressük ebben az ügyben.

DÉZSI ATTILA: NEM TARTOZUNK
Dézsi Attila, a klub ügyvezető igazgatója nyilatkozatában elismerte, hogy vannak csúszások a fizetésekben, de a klub egyetlen fillérrel sem tartozik a labdarúgóknak. „A munkabéreket az utolsó fillérig kifizettük a játékosoknak. Hogy pontos legyek: a ZTE Football Club Zártkörűen Működő Részvénytársaság nem tartozik a futballistáknak, csúszások annál a cégnél vannak, amelyik arculatátviteli szerződést kötött a labdarúgókkal. Megint csak ott tartunk, hogy eljutott egy információ önökhöz, amely nem, illetve csak részben igaz, és nyomban engem hívnak fel. Érdekes, amikor a csapat a közelmúltban bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, senki sem keresett. Akkor nem kerültünk szóba…”
Bajban a Zalaegerszeg – suttogják egyre többen. A hírek szerint még az is szóba került, hogy a kék-fehérek labdarúgói nem vesznek részt csapatuk szombati, Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésén – de ezt senki sem erősítette meg. A játékosok türelmesek. Egyelőre.

Az egerszegi futballcsapattal kapcsolatos hírek lelkes olvasóinak nem véletlenül ismerős a fenti bevezető. Ezt 2010. február 17-i számunkban írtuk, igaz, a bajnoki meccs helyett edzőmérkőzés szerepelt a szövegben. Akkor azt mondták a klub vezetői, hogy két hónapos tartozást halmoztak fel, de mihamarabb rendezik az anyagiakat.

A ZTE kupadöntőbe jutott, a tavasszal jól szereplő csapatról újfent rossz híreket hallottunk. Fizetési késedelem, nem először, és a futballisták valamiféle válaszlépésén, figyelemfelkeltő akción törik a fejüket.

Amikor Csank Jánost szembesítettük a lapunkhoz eljutó információval, a mesteredző nyomban kifakadt: „Ha tudnám, hogy melyik játékostól hallottak róla, azonnal kirúgnám!” Csank János elismerte: nem kellemes ez a téma, ám szerinte nem olyan nagy a probléma, mint ahogyan sokan gondolják.

„Amióta ennél a klubnál vagyok, még sosem fordult elő, hogy csúsztak volna a fizetések. Ez az első eset – mondta a zalaegerszegi edző, igaz, február 17-i számunkban is szó szerint ezt mondta. – Az egyesület valóban tartozik a játékosoknak, de ha minden jól alakul, egy-két héten belül orvosolható a probléma. Nyilván nem szórakozásból vannak csúszások, de biztos vagyok benne: a klub vezetői olyan gyorsan előteremtik a pénzt, ahogyan csak lehet.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik