Coulibaly még nem tudja, megy-e, vagy marad

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 08:50
null
Coulibaly a nyáron szabadon mehet – kérdés, hosszabbít-e Debrecenben (Fotó: Mirkó István)
Az első fordulón túl vannak: Szima Gábor elnök és Adamo Coulibaly hétfőn első ízben egyeztetett a nyáron lejáró szerződésről és a csatár szándékairól. A tárgyalások maratonira nem nyúlhatnak, a DVSC-Teva első embere amondó: két héten belül pontot tesznek az ügy végére, eldől, hogy Adamo Coulibaly a nyáron, vagy már most, télen távozik, esetleg hosszabb távon marad Debrecenben.

A késése miatt különmunkát végző Adamo Coulibaly és a klub első embere, Szima Gábor hétfő délután ült először tárgyalóasztalhoz egymással – a téma nem is lehetett más, mint az, mit hoz számukra a közeljövő...

„Húha, jót kérdez – felelte a Nemzeti Sportnak Adamo Coulibaly arra a kérdésre: megy-e, vagy marad Debrecenben? – Hétfőn valóban leültünk Szima Gáborral beszélgetni, de egyelőre ennél több nem történt. Talán érthető, ha most nem szívesen beszélek a jövőmről, maradjunk annyiban, hogy ott vagyok az edzéseken és futok annyit, amennyit előírnak. Hiába kérdezi, most még tényleg nem tudom megválaszolni, hogy megyek-e, vagy maradok...”

Szima Gábor sem tudott túl sokat mondani a találkozóról. Azt elismerte, hogy tárgyalóasztalhoz ült Adamo Coulibalyval, s a beszélgetésük témája az volt, hogy a játékos menne-e, vagy maradna, illetve, hogy a klub eladná-e, vagy megtartaná a légióst.

„A játékos becsülettel végzi a dolgát, készül a tavaszra, fut annyit, amennyit a szakmai stáb előír számára, de a jövőjéről egyelőre ne kérdezzenek, az ugyanis meglehetősen talányos – mondta Szima Gábor. – Az biztos, hogy két héten belül szeretnénk pontot tenni az ügy végére, jó lenne tehát, ha addigra eldőlne, hogy Adamo Coulibaly megy-e, vagy marad. A csatár szerződése a nyáron lejár, így most még minden lehetséges verzió elképzelhető. Az is, hogy napokon belül megegyezünk egymással, és hosszabb távon marad Debrecenben, de az is, hogy a nyáron, vagy már a télen külföldre szerződik. Meglátjuk...”

A felkészülés kezdetéről tizenkét napot késő támadót pénzbüntetéssel sújtotta a klub, de a megbeszélésen nem ezért kerültek előtérbe az anyagiak. A nagyszerű őszt produkáló, a góllövőlistát tizenegy találattal vezető Adamo Coulibaly alighanem még kedvezőbb szerződést szeretne kicsikarni a klub elnökétől, aki pedig nyilvánvalóan normális keretek között hosszabbítana az egyik legjobb játékosával, ám ha más megoldás nincs, akkor már ezen a télen megválna a csatártól.

A döntésben szerepet játszhat, hogy a DVSC most még pénzt kérhet a francia légiósért – a nyáron már nem...

„Azért ne feledjük, ahhoz, hogy eladjuk Adamo Coulibalyt, egy vevő, de legalábbis egy vevőjelölt sem ártana” – zárta rövidre a témát Szima Gábor.

Konkrét ajánlatot még egyetlen klub sem tett a harmincegy esztendős légiósért, külföldről a ciprusi APOEL és egy görög klub kíváncsiskodásáról lehetett hallani.

„Magam is hallottam a ciprusiak érdeklődéséről, azonban konkrétum egyelőre nincs az ügyben – mondta Adamo Coulibaly. – Jó csapat az APOEL, tekintélyes játékerőt képvisel, de felesleges ábrándozni...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik