Budafok: aláírt a Fehérvárról érkezett balhátvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 10:28
null
Zeke Márió a tavasszal Budafokon futballozik (Fotó: budafokimte.hu)
Zeke Márió múlt héten csatlakozott a Budafok NB I-es labdarúgócsapatának téli felkészülésébe, és a klub azóta be is jelentette – a Fehérvárról érkezett játékos aláírta a kölcsönszerződését.

„20 évesbalhátvéddel erősítettünk a tavaszi szezonra. A Mol Fehérvártól érkező Zeke Márió már néhány nappal ezelőtt csatlakozott Umagban edzőtáborozó csapatunkhoz, most pedig aláírta az idény végéig szóló kölcsönszerződését” – adta hírül a honlapján a Budafoki MTE.

Zeke Márió 2000. szeptember 1-jén született Sopronban. Tizenkét éves koráig Sopronban futballozott, majd a Győri ETO-hoz igazolt – mutatja be az új szerzeményt a budafokimte.hu. – Végigjárta a korosztályos csapatokat, mielőtt 2016 októberében, a Komárom elleni Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozott a felnőttek között.2017 nyarán, néhány héttel 17. születésnapja előtt az NB II-be feljutott győriek színeiben debütált a másodosztályban is, majd 2018 februárjában Székesfehérváron kezdetben az NB III-as tartalékoknál, valamint az U19-es együttesben szerepelt, majd egy kölcsönben Gyirmóton töltött idény után 2020 őszén bemutatkozott a Vidi első csapatában.

Zeke Márió ősszel kooperációs kölcsön keretében 15-ször pályára lépett az NB II-es Budaörsben, a tavasszal pedig már az NB I-es Budafokban bizonyíthat. Zeke korábban játszott az U19-es válogatottban és tagja volt az U21-es válogatott keretének is.

A Ferencvárostól kölcsönkapott Csonka András után ő a második téli érkező Budafokon. Csizmadia Csaba vezetőedző együttese a 11. helyen áll a tabellán, és vasárnap, hazai pályán, az MTK ellen kezdi a tavaszi szezont.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Csonka András (Ferencváros), Zeke Márió (Mol Fehérvár)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Kirják Henrik (Gyirmót FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik