Bódi: Hiába játszunk jól, ha a kapu előtt elbizonytalanodunk

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.09.08. 10:01
null
Az újdonsült apa, Bódi Ádám egyre jobb formában van (Fotó: Szabó Miklós)
Keleti rangadó lesz szombaton a Nagyerdei Stadionban, és a Debrecenbe hazatérő középpályás, Bódi Ádám a Diósgyőr ellen is élvezni akarja a futballt, hiszen háromhetes kislánya hajnali ébredései ellenére frissnek érzi magát.

 

– Hogyan telnek az éjszakái?
– Köszönöm, egész jól, hol kopogjam le gyorsan? – mondta mosolyogva Bódi Ádám, a debreceniek 26 esztendős játékosa. – A kislányom, Natasa még csak háromhetes, éjszakánként gyakran felébred, de nincs ezzel gond. Ez a dolga. Nem érzem magam fáradtnak, a párommal úgy beszéltük meg, hogy hajnalonként besegítek, reggel azonban „cserébe” tízig alhatok, így pihenten ébredek.

RENDEZŐDŐ PÉNZÜGYEK

Múlt pénteken beérkeztek a Magyar Labdarúgó-szövetségbe azok a dokumentumok, amelyek a diósgyőri futballcsapatot működtető gazdasági társaság tőkehelyzetének rendezését célzó lépéseket igazolják – tudta meg a boon.hu portál. Ennek alapján úgy tűnik, a sportszervezetnek nem kell büntetésre számítania.

Korábban lapunk is megírta, hogy a pénzügyi monitoring rendszer jelentése szerint a DFC Kft. tavaly év végén 800 millió forinttal maradt el az elvárt szinttől, vagyis az elmúlt években a klub felélte saját vagyonát a veszteséges működés miatt. Ezért az MLSZ írásban hívta fel a klubvezetőség figyelmét, hogy augusztus 31-i határidővel állítsa helyre a sajáttőke-értékét, ellenkező esetben pénzbüntetéssel sújtja.

A DVTK közleményben jelezte, hogy a futball-kft. pénzügyi helyzete stabil, a tőkerendezéshez a Miskolc Holding Zrt. 250 millió forinttal, a Borsodsport Invest Kft. több mint 550 millió forinttal járul hozzá.

– Meg is látszott a frissesség a teljesítményén, legutóbb a Honvéd ellen mesteri gólt szerzett.
– Örültem is neki nagyon. Amióta visszatértem Debrecenbe, ez volt az első gólom, s mi tagadás, jót tett a lelkemnek. Jó erőben és formában érzem magam, sokakat megleptünk, hogy győztünk a Honvéd otthonában.

– Volt idő elemezni a történteket, ugye?
– Igen, csakhogy a mérkőzés után háromnapos szabadságot kaptunk a szakmai stábtól, s mire visszajöttünk, jóformán már történelem volt a kispesti találkozó. A válogatott selejtezői miatt szünet volt a bajnokságban, mély elemzésbe egyelőre nem bonyolódtunk. A dicsérő szavakat megkaptuk, Herczeg András néhány hibára is felhívta a figyelmet, ám amióta újra munkába lendültünk, már a következő feladatra, a Diósgyőr elleni találkozóra összpontosítunk. Szerencsére a legutóbbi két mérkőzésen, a Vasas és a Honvéd ellen elkaptuk a fonalat, a védekezésünk és a támadójátékunk is jól működött, és döntő volt, hogy végre javult a helyzetkihasználásunk.

– Ez volt a siker kulcsa?
– Azt hiszem, igen. Hiába játszunk jól, ha a kapu előtt elbizonytalanodunk. Most végre két mérkőzésen hét gólt szereztünk, erre lehet építeni.

– Kell is az önbizalom, hiszen a hétvégén az ősi rivális Diósgyőr érkezik a Nagyerdei Stadionba. Más ez a meccs, mint a többi?
– Naná! Nálunk, keleten a Nyíregyháza és a DVTK elleni összecsapás mindig, minden körülmények között rangadónak számít, függetlenül attól, hogy a csapatok éppen hányadik helyen állnak a tabellán. Miután a Szpari ellen mostanában nemigen játszunk, hiszen a másodosztályban szerepel, az utóbbi időben a diósgyőriek elleni mérkőzések még fontosabbak. Érezzük is a nyomást, a szurkolók lépten-nyomon azzal állítanak meg a városban, hogy ugye legyőzzük őket.

A JELENRE ÖSSZPONTOSÍT
Korábban többször kapott meghívót Bódi Ádám Bernd Storcktól, a szövetségi kapitány ugyanis kifejezetten kedvelte bátor játékát, valamint remek rugótechnikáját. A Debrecenbe visszatérő szélső azonban jó ideje körön kívülre került, és egyelőre nem is akar újabb válogatott meghívóról szóló álmokat kergetni. Teszi a dolgát, és kizárólag a jelenre összpontosít.

– És mit válaszol nekik?
– Azt, hogy muszáj lesz. A Diósgyőr jó, hogy úgy mondjam, kellemes ellenfél, nem öli a futballt, hanem játssza. Bódog Tamás új szemléletet hozott a csapathoz, biztos vagyok benne, hogy nem bunkerfutballal állnak elő. Hangulatos, izgalmas mérkőzésre számítok. Nincs más dolgunk, mint meglovagolni, hogy az utóbbi két bajnokink jól sikerült. Úgy érzem, a Vasas elleni győzelemmel fordult a kocka, jó passzba került a csapat. Bátrak vagyunk, tele önbizalommal – egyszerűen neki kell esnünk a Diósgyőrnek.

– Már-már úgy beszél, mint a „régi” Bódi Ádám, lelkesen és teli becsvággyal.
– Úgy is érzem magam. Az elmúlt idény nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, a Videotonban sajnos kevés játéklehetőséghez jutottam. Debrecenbe visszatérve újra pályán lehetek, új hatások értek. Két mérkőzésen vagyok túl, gólpasszt adtam, gólt szereztem, élvezem a futballt. Ráadásul a családi életem is rendben van, a kis Natasa érkezése nagyon feldobott, visszaköltöztem a régi családi házunkba. Szóval nyugodtan mondhatom, újra kerek a világ.

NB I, 2017–2018, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Ferencváros–Vasas
(TV: M4 Sport)

Budapest, Groupama Aréna
Bognár Tamás
18.00: Debreceni VSC–Diósgyőri VTKDebrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
18.00: Mezőkövesd–BalmazújvárosMezőkövesd, Városi Stadion
Farkas Ádám
20.30: Újpest FC–Puskás Akadémia
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Andó-Szabó Sándor
SZEPTEMBER 10., VASÁRNAP
17.00: Videoton FC–Haladás
Felcsút, Pancho Aréna
Szőts Gergely
17.00: Paksi FC–Bp. Honvéd
Paks, Városi Stadion
Pintér Csaba
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik