Bekő: Valami elveszett a bemelegítés és a kezdés között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.10. 09:53
null
Vitelki Zoltánnal még veretlen a DVTK: a hazai győzelem után jött az idegenbeli iksz (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 27. fordulójának szombati játéknapján gólokban gazdag találkozón nyert Győrben a megszűnés előtt álló ETO a kieső helyen álló Haladás ellen, amelyen a hétközi edzőváltás annyiban segített, hogy játéka kiegyenesedett. A sereghajtó – ugyancsak létében veszélyeztetett – Lombard Pápa otthon bukott, megbízott edzője szerint több játékosa már csak testben van ott, lélekben viszont máshol jár. Artner Tamás dunaújvárosi együttese sem lehet nyugodt még a kiesés miatt, az edző éppen azért csalódott, hogy a DVTK ellen háromszor „megnyert” meccsen egy ponttal kellett beérniük.

 

GYŐRI ETO–HALADÁS 3–2

MIRIUTA LÁSZLÓ (a Győri ETO vezetőedzője): – Egy új edző mindig felpörgeti a csapatát, valamennyi futballista bizonyítani akar. A Haladás játékosai nagyon összekapták magukat, ettől volt élvezetes a bajnoki. Némileg szerencsés góllal szereztünk vezetést, a harmadikat pedig lélektani szempontból jó időben szereztük. Rutinos, tapasztalt játékosaink eldöntötték a mérkőzést. Maga a csoda, hogy így sikerült, le a kalappal a labdarúgók előtt, hogy ebben a helyzetben is sportemberek módjára teszik a dolgukat. Sajnálom a szurkolókat, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Jólesett, ahogy buzdítottak minket, ez minden játékosnak fontos. Ismét mondom, élvezetes mérkőzést láttunk, ha minden héten ilyeneket játszanának, a nézők visszatérnének a lelátókra. Nagy kár, hogy hamarosan szétszéled a csapat, holott ismét bizonyította, jó kis társaság.
MÉSZÖLY GÉZA (a Haladás vezetőedzője): – A végén közel álltunk a pontszerzéshez, ilyenkor sajnálja az edző igazán a csapatát. Dicséret jár viszont a játékosoknak, mert lépést tudtak tartani a jól játszó Győrrel, sőt olykor jobban is futballoztak. A védelmünk azonban nagyon gólképesnek bizonyult, ráadásul rendre rosszul jöttünk ki a mérkőzés fordulópontjaiból. A hazaiak védője, Lipták Zoltán például megszégyenítő esernyőcselt csinált. Az bizony demoralizáló volt. Kényszerből cseréltem, mert Hegedűs János megsérült, és igyekeztem olyat húzni, ami a támadójátékunk hatékonyságát fokozza, így került a védelem jobb oldalára Leandro Martínez. A változtatásnak köszönhetően labdabirtoklás tekintetében a hazai csapat fölé nőttünk. Bánt azonban, hogy nem tudtuk kihasználni a gólszerzési lehetőségeinket, így nem szereztünk pontot. Maradt még esély a bennmaradás kiharcolására, nem adjuk fel, ezt ígérhetem. Ezt végig kell nyomni!

LOMBARD PÁPA–PÉCSI MFC 0–2

KOVÁCS LÁSZLÓ (a Pápa megbízott edzője): – Az egész mérkőzésen lassan játszottunk, körülményesen, hiányzott az akarat, nem láttam azt az elszántságot, amit a Haladás ellen, amikor a játékosok kitették a szívüket a pályára, mentek előre, hajtottak. Sajnos jó néhány játékosunk nagyon messze jár már Pápától. Megértem a helyzetüket, nem is szidom őket, de akkor is vannak olyan játékelemek, szituációk, amiket jobban meg kellett volna oldaniuk. Sajnos érződött, hogy gondolatban máshol járnak, hiányzott a tűz.
ROBERT JARNI (a Pécs vezetőedzője): – Még nem menekültünk meg! Nincs lazítás, jövő héten újabb meccs következik a szintén a bennmaradásért küzdő Dunaújváros ellen, kemény lesz. Győzni akarunk akkor is, amíg matematikailag nem harcoltuk ki az NB I-et, nem dőlhetünk hátra. Ha valaki eljut Rómába, látnia kell a pápát. Az első félidőt idegesen kezdtük, felvettük az ellenfél ritmusát, lassan játszottunk. A második jobb volt, több tűz, szív, akarat volt a játékunkban, jobb volt az összjáték, gyorsabban ment a labda. Kiderült, minőségi játékosaink vannak, akik képesek eldönteni egy-egy meccset.

DUNAÚJVÁROS PASE–DIÓSGYŐRI VTK 0–0

ARTNER TAMÁS (a Dunaújváros vezetőedzője): – Nagyon el vagyok keseredve. Méghozzá azért, mert úgy végeztünk döntetlenre, hogy ordító ziccereket puskáztunk el. Hogy higgadtan értékeljem a meccset, ahhoz még egyszer meg kell néznem. Az első félidőben nem tudtuk akkora nyomás alá helyezni a Diósgyőrt, mint szerettük volna, de így is több helyzetünk volt. A szünet után már öt méterről rúgtuk és fejeltük mellé a labdát, így egy háromszor megnyert mérkőzést adtunk döntetlenre. Csak attól félek, hogy a végelszámolásnál nagyon hiányzik majd ez a két pont. Sokáig azért nem voltam feszült, mert láttam, hogy rendben van a játékunk, odaérünk az ellenfél kapuja elé. Bosszús csak azért lehettem a végén, mert egyik helyzetünket sem váltottuk gólra. A higgadtság éppúgy hiányzott, mint egy-egy jó döntés a sorsdöntő szituációkban.
VITELKI ZOLTÁN (a Diósgyőr megbízott edzője): – Kemény meccs volt, de mivel tisztában voltunk vele, milyen helyzetben van az ellenfelünk, erre is számítottunk. Akadtak lehetőségek mindkét oldalon, és, bár támadásban valamivel kevesebbet nyújtottunk, úgy érzem, a védekezésünk rendben volt. Szerintem a döntetlen igazságos.

BP. HONVÉD–KECSKEMÉTI TE 2–0

MARCO ROSSI (a Honvéd vezetőedzője): – Az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert, de egyáltalán nem voltam nyugodt. Olyan hibákat követtünk el, amelyekkel reményt adtunk az ellenfelünknek. A végén kaptunk is egy lesgólt. Tisztában voltam vele, addig nem nyugodhatok meg, amíg a játékvezető le nem fújja a találkozót. A győzelmünket ettől függetlenül megérdemeltnek tartom. Koncentráltan futballoztunk, voltak ugyan hibáink, több helyzetet is elpuskáztunk, de mi irányítottuk a meccset. A játékosok átérezték ennek a találkozónak a súlyát, és ennek megfelelően futballoztak. Rendkívül fontos volt ez a három pont a jövőnket illetően, akár bennmaradást is érhet. Három nehéz mérkőzés van hátra, és nincs más dolgunk, figyelemmel követjük a riválisok eredményeit is. A következő fordulóban a már bajnok Videotont fogadjuk, közel van számukra a kupadöntő, ez azért a mi malmunkra hajthatja a vizet, ismerjük el.
BEKŐ BALÁZS (a Kecskemét vezetőedzője): – Bíztam benne, hogy csak szerzünk valahogy majd gólt, de sajnos ez most ilyen nap volt. Semmi sem sikerült nekünk, de a labdarúgásban van ilyen. Emiatt nem tudom és nem is akarom a játékosaimat bántani, leszidni. Nem a mi meccsünk volt, na. Az első félidőben elszántság és motiváció nélkül játszottunk, nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Olyan érzésem volt, hogy valami elveszett a bemelegítés és a kezdés között. Igazából nem tudom az okát. Két gólt ajándékoztunk a hazaiaknak, de összességében is jobb volt a Honvéd. A fordulást követően kicsit feljavultunk, s valami már emlékeztetett a korábbi önmagunkra. Nem az akarással volt baj. Ezt a csapatot, a srácokat kifacsartam a végtelenségig, és noha próbálom őket tovább szorítani, már nemigen jön a leve. Szellemileg talán elfáradtunk, ezt láttam a pályán visszaköszönni. Most kikaptunk, de ezek is mi vagyunk.

LABDARÚGÓ NB I, 27. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Május 8., péntek
16.00MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 10 Szilasi Szabolcs
19.00
Nyíregyháza Spartacus–Újpest FC 2–4 Erdős József
Május 9., szombat
14.00
Dunaújváros PASE–Diósgyőri VTK 0–0
Solymosi Péter
16.00
Budapest Honvéd–Kecskeméti TE 2–0 Pintér Csaba
18.30
Lombard Pápa–Pécsi MFC 0–2
Vad II István
18.30
Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás 3–2 Iványi Zoltán
Május 10., vasárnap
16.30
Ferencváros–Debreceni VSC (Tv: Duna World) Andó-Szabó Sándor
18.30
Paksi FC–Videoton FC (Tv: Sport1)
Berke Balázs
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 26 21 4 1 62–10 +52 67
2. MTK Budapest 27 17 3 7 37–23 +14 54
3. Ferencvárosi TC 26 16 6 4 44–18 +26 54
4. DVSC-Teva 26 13 7 6 34–18 +16 46
5. Paksi FC 26 11 9 6 37–25 +12 42
6. Újpest FC 27 11 9 7 31–24 +7 42
7. Diósgyőri VTK 27 10 9 8 36–34 +2 39
8. Kecskeméti TE 27 10 8 9 30–31 –1 38
9. Győri ETO FC 27 9 8 10 37–35 +2 35
10. Puskás Akadémia FC 27 9 5 13 27–32 –5 32
11. Nyíregyháza Spartacus FC 27 8 6 13 30–42 –12 30
12. Pécsi MFC 27 6 7 14 28–47 –19 25
13. Budapest Honvéd 27 5 9 13 23–34 –11 24
14. Dunaújváros PASE 27 5 7 15 25–45 –20 21
15. Szombathelyi Haladás 27 5 4 18 20–50 –30 19
16. Lombard Pápa FC 27 4 7 16 14–47 –33 19
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik