Batik a karjánál fogva tessékelte a labda mögé a győztes gól szerzőjét!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 10:42
A labdarúgó NB I 8. fordulóját követő visszapillantónkban fókuszban a Honvéd nem minden napi körülmények között született győztes gólja az addigi listavezető Kisvárda ellen, de szó lesz az „életmentő” zalai győzelemről és Gróf Dávid debreceni esélyéről is. Az eseménydús forduló egyéb fontos történéseit pedig a keretekben található címekre kattintva idézheti fel!   


 

A FORDULÓ MEGMOZDULÁSA – ZINÉDINE MACHACH

A tettek mezejére lépett Batik Bence – a Bp. Honvéd szabadrúgáshoz készülődött a Kisvárda elleni bajnoki (2–1) hosszabbításában, a labda mögött Zinédine Machach és Zsótér Donát állt, utóbbi maradt ott. Csakhogy a kapu előtt helyezkedő kispesti csapatkapitány visszaküldte a francia-marokkói támadót, mondván, ő rúgja középre a labdát. A légiós ment, elrúgta, csak nem középre, hanem Dombó Dávid kapujába – így pedig nyertek a kispestiek.

„Rengeteget jelent ez a gól – mondta a klub hivatalos honlapjának a középpályás Zinédine Machach, aki a nyáron érkezett kölcsönbe a Napolitól. – Az első gólomat szereztem a Honvédban, de remélem, még sok követi majd! A Kisvárda elleni meccs nehéz és hajtós volt, megküzdöttünk a három pontért. Nem kezdtünk jól, de sikerült hamar kiegyenlítenünk. Megmutattuk, micsoda mentális erő van a csapatban! Minden játékos az utolsó pillanatig harcolt, ment előre, ezt belülről átélni nagyon jó érzés. Az atmoszféra pedig lenyűgöző volt!“

A Honvéd a gyenge bajnoki rajt után összeszedte magát, és az utóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, csak a Ferencváros bizonyult jobbnak (0–1). A kispestiek legközelebb a Mol Fehérvár otthonába látogatnak, és a hírek szerint akkor már a csapat egyik legfontosabb láncszeme, a tízszeres válogatott Nagy Dominik is bevethető állapotba kerül, aki kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a pénteki összecsapást.

„Jön egy kis szünet a válogatott mérkőzései miatt, de ez ugyanolyan fontos időszak lesz, mint amikor tétmeccset játszunk: kemény munka vár ránk, hogy felkészüljünk a folytatásra. Magasra tettük a lécet, ami a céljainkat illeti, ehhez pedig sokat kell még dolgoznunk, hogy további pontokat és győzelmeket gyűjtsünk a bajnokságban.”

CS. A.

A FORDULÓ HELYEZKEDÉSE ÉS DUPLÁJA – KOSZTA MÁRK

Koszta Márk az MTK Budapest elleni bajnokin többször is posztot változtatott, ráadásul két góljának köszönhetően a ZTE FC győzött és felzárkózott a középmezőnyhöz

Vastapssal és Waltner Róbert vezetőedző éltetésével fejeződött be a ZTE FC–MTK Budapest bajnoki (2–0) vasárnap késő délután. Napok óta a vezetőedző leváltásáról érkeztek pletykák vagy valós információk, de a klubtól megerősítés nem történt. Mindenesetre a szurkolók reakciója egyértelművé tette, hogy kiállnak Waltner Róbert mellett, aki meg is hatódott a lelátóról érkező rigmusok hallatán. Csapata teljesítményét látva már nem volt oka meghatódni, mindenesetre győzelmükkel a hazaiak elmozdultak a kiesőzónából, ahova a forduló szombati mérkőzései után kerültek.

„Csapatmunka volt, mert a jó beadások nélkül nem lehettem volna eredményes – jelentette ki Koszta Márk, a ZTE FC 25 esztendős támadója, aki két góljával eldöntötte a fővárosi kék-fehérek elleni bajnokit. – A teljesítmény minősége most nem is annyira számított, de mindenképpen győznünk kellett. Számomra fontos, hogy élvezem a szakmai stáb bizalmát, korábban Újpesten és Mezőkövesden nem feltétlenül volt így.”

A támadó az első félidőben szokatlan szerepkörben futballozott, bal oldali szélsőként kezdte a mérkőzést, majd az első félidőben rendre cserélgették az oldalakat szélsőtársával, Skribek Alennel.

„Alapvetően támadó középpályásnak tartom magam, ezt Waltner Róbert vezetőedző is tudja, de most a bal szélen kezdtem, és ránk bízta, hogy mérkőzés közben mikor váltunk oldalt Alennel. Úgy vélem jól oldottuk meg a feladatunkat, mert közvetlenül az első gól előtt húzódtam át a jobb oldalra, és a bal oldalról érkező beadásra csak megfelelő ütemben kellett érkeznem.”

A második félidő közepén, a center Preszlav Borukov lecserélésével aztán Koszta Márk előretolt ékként futballozott tovább, és Tajti Mátyás beadását követően éppen abból a pozícióból, középről, előrevetődve fejelte be csapata második gólját.

„A hetvenedik perc környékén kérdezték a kispadról, hogy bírom-e még, jeleztem, hogy még maradok, és kaptam is egy jó beadást. Hazai pályán ez volt az első győzelmünk az idényben, bár könnyen lehetett volna döntetlen is a vége, Demjén Patrik kisegítette a csapatot, amikor egygólos vezetésünknél kivédte az MTK tizenegyesét.”

A mérkőzést megelőző napokban a lehetséges edzőváltás is befolyásolhatta az edzésmunkát.

„Waltner Róbert mindenkit megkért, hogy csakis az MTK elleni mérkőzésre koncentráljunk. Személy szerint örülnék, ha maradna, mert most felzárkóztunk a középmezőnyhöz, ráadásul neki ez több mint egy állás, és ezt a szurkolók is tudják. Hallatták is a hangjukat a mérkőzés végén.”

Duplájával Koszta Márk már négy gólnál tart az idényben, pályafutása egészét tekintve pedig már harmincöt gólt szerzett az élvonalban. T. N.

A FORDULÓ SÉRÜLÉSE – TOMÁS KOSICKY

A Debreceni VSC szlovák kapusa a Mol Fehérvár FC ellen dőlt ki a sorból – eljött Gróf Dávid ideje?

Azonnal érződött, nagy a baj – még fél óra hátra volt a Mol Fehérvár FC elleni (1–1) bajnokiból, amikor Tomás Kosicky, a Debreceni VSC kapusa vezette a labdát, majd fájdalmas arccal elterült a földön. A Loki szlovák labdarúgóját hordágyon kellett levinni, s a vizsgálatok során kiderült, izomszakadást szenvedett. Előreláthatólag hat-nyolc hetes kihagyás vár a futballistára.

Helyére Gróf Dávid állt be, aki kis híján – lábbal – hárította Kenan Kodro tizenegyesét. Vajon eljött a magyar kapus ideje? Kosicky ugyan kiszorította a kezdőből, de másfél-két hónap elég lehet ahhoz, hogy bebizonyítsa, vele erősebb a DVSC.

A futballista a napokban így nyilatkozott lapunknak: „Mindent lehet rám mondani, de azt nem, hogy megelégszem a középszerűséggel, elvagyok a kispadon. Azért is váltottam klubot annak idején, azért jöttem el a Ferencvárosból, hogy végre állandó játéklehetőséget kapjak. Nagy reményekkel érkeztem a klubhoz, és nem érzem, hogy sínen lennék. Ez nekem egyértelmű csalódás. De bizakodó vagyok, hogy még lehet ebből sikersztori, olyan, amilyet megálmodtam magamnak Debrecenben.”

A lehetőséget erre bizonyosan megkapja Gróf Dávid. CS. A.

NAGYÍTÁSHOZ KATT A KÉPRE!
NAGYÍTÁSHOZ KATT A KÉPRE!
NB I, 2021–2022, 8. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Október 1., péntek
Budapest Honvéd–Kisvárda 2–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
2399
Október 2., szombat
Újpest FC–Gyirmót FC Győr 1–3
Budapest, Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
1456
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 2–0Felcsút, Pancho ArénaPintér Csaba
822
DVSC–Mol Fehérvár FC1–1Debrecen, Nagyerdei StadionVad II István4054
Október 3., vasárnap
ZTE FC–MTK Budapest 2–0Zalaegerszeg, ZTE ArénaAndó-Szabó Sándor1057
Paksi FC–FTC 1–3Paks, Paksi FC StadionBognár Tamás

4011

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC76117–7+1018
2. Kisvárda86213–8+518
3. Paksi FC841323–18+513
4. Budapest Honvéd841314–12+213
5. Puskás Akadémia74129–90 13
6. Mol Fehérvár82519–8+111
7. MTK Budapest83149–11–210
8. Debreceni VSC823319–15+49
9. Zalaegerszegi TE822413–18–58
10. Mezőkövesd82249–15–68
11. Gyirmót FC Győr81348–15–76
12. Újpest FC83510–17–73
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik