Balajcza: Nem élet-halál kérdése az MTK elleni meccs

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 12:47
null
Balajcza Szabolcs már rutinosan kezeli az újabb edzőváltást (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I 12. fordulójának nyitó mérkőzésén a szebb napokat látott fővárosi csapatok egymás ellen próbálnak lépést tenni a kiesőzóna elkerülésére. Az Újpest új edzővel várja az MTK elleni meccset, amely Balajcza Szabolcs szerint nem élet-halál kérdése ugyan, de nagyon fontos, hogy megszerezzék a három pontot.

 

Két edzés alatt kell csodát tennie Nebojsa Vignjevicsnek, az Újpest új vezetőedzőjének. Az utolsó előtti helyen álló lila-fehérek mellé szerdán nevezték ki a szakvezetőt, aki azonnal edzést tartott, egy meccs előtti foglalkozást vezényelt csütörtök délután, és pénteken már itt is van a bajnoki, amelyen az Újpestnek nyernie kell. Az újabb vereség már sokba kerülhet, hiszen most még nincs leszakadva a középmezőny végétől a csapat, de ha az MTK-tól kikap, jelentősebb lesz a gond. Szóval a szerb vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, már az első meccsén sem hibázhat.

„Az első edzések alapján csak annyit mondhatok, hogy határozott ember benyomását keltette bennünk – mondta a Nemzeti Sportnak új mesteréről Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa. – Nincs mese, két napnak elégnek kellett lennie arra, hogy felkészüljünk az MTK elleni mérkőzésre. Meg is tettünk mindent, azonnal elkezdtünk olyan taktikai elemeket gyakorolni, amelyeket szeretne viszontlátni a pályán.”

Azt szokták mondani, hogy az edzőváltás új energiákat szabadít fel a játékosokban. A nehéz helyzetbe kerülő együttesek egy része képes megtáltosodni abban az esetben, ha új ember veszi át a szakmai munka irányítását.

„Bevallom, nemigen hiszek az ilyesféle új impulzusban – mondta Balajcza Szabolcs. – Tudom, hogy sokan állítják, van ilyen, de én másként látom. Ha jól számolom, nekem a tizedik edzőváltásom a mostani Újpesten. Ez annyira friss, hogy még korai lenne új lendületről beszélni. Egyelőre csak általánosságokról volt szó, de a meccs előtt biztosan változik ez is.”

Az általánosságok is lehetnek fontosak, hiszen belőlük állhat össze egy csapat játéka. Szerda óta közülük néhány már kiderült a Megyeri úti öltözőben.

„Biztosan lesznek olyan dolgok, amelyek újdonságként hatnak nekünk és a minket figyelőknek is – mondta a kapus. – Az világosan látszik, hogy Nebojsa Vignjevicsben nagy a bizonyítási vágy. Azt is elárulta már, hogy nála mindenki tiszta lappal indul. Mindenki meg akarja mutatni az edzőnek, hogy mire képes. Azt persze mindannyian tudjuk, hogy új vezetőedzőnk képben van a csapatot és a játékosokat illetően, vagyis nagyjából tudhatja, kitől mire számíthat.”

Nehéz meccsen kell bemutatkoznia az új edzőnek, az MTK onnan távolodott el kissé, ahova az Újpest most került, gyakorlatilag az előző forduló után cserélt helyet a két csapat.

„Nem lesz könnyű találkozó – tette hozzá az újpesti kapus. – Nyilván az MTK-nál most úgy gondolkodnak, hogy kit verjenek meg, ha nem minket. Azt azért ne felejtsük el, hogy nyertünk mi már a Hungária körúton, magam is voltam győztes csapat tagja ott. Szóval képesek vagyunk nyerni.”

Az MTK szinte mumusa az Újpestnek, a kék-fehérek kétszer is bajnoki címet vettek el a Megyeri úti csapattól az elmúlt tíz évben, és akadt olyan találkozó is, amelyet elveszítettek a lilák a Hungária körúton, s emiatt lecsúsztak az első helyről.

„Való igaz, az MTK többnyire kibabrál velünk – ismerte el Balajcza Szabocs. – Nekünk azonban nem szabad a múlttal foglalkoznunk, csak magunkkal és a győzelemmel. Azt nem mondanám, hogy élet-halál kérdése ez a találkozó, de nagyon fontos. Sok forduló van még hátra, és két, egymást követő győzelemmel a középmezőnybe kerülhetünk. Szeretnénk is mielőbb előrelépni.”

Nem lesz könnyű az újpestiek dolga a mai mérkőzésen, amit jól jelez, hogy a Tippmixprónál a házigazda sikere csak 2.25-szörös pénzt hozhat a fogadóknak, míg az újpestieké 3.05-szöröst.

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Október 25., péntek
19.00 MTK Budapest–Újpest FC (Tv: Sport1) Andó-Szabó Sándor
Október 26., szombat
14.00 Debreceni VSC-Teva–Lombard Pápa (Tv: M1) Szabó Zsolt
16.00 Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC Vad II István
16.00 Ferencváros–Mezőkövesd (Tv: Sport1) Solymosi Péter
18.00
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MVM Paks (Tv: Sport1) Németh Ádám
20.00
Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Sport1)
Farkas Ádám
Október 27., vasárnap
16.30 Videoton FC–Budapest Honvéd (Tv: M1) Bognár Tamás
18.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC(Tv: Sport2)
Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik