Balajcza: Én nem leszek Újpesten bohóc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 10:01
null
Balajcza minden bizonnyal elhagyja az Újpestet a nyáron (Fotó: Mirkó István – archív)
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy Balajcza Szabolcs a nyáron távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpesttől. A rutinos kapusnak szerződéshosszabbítási ajánlatot tett a lila-fehér klub, ám csak tartalékként számítanának rá, amiből viszont Balajcza nem kér.

 

– Mi a baj?
– Mi a baj? Például az, hogy nem vagyunk egységes brigád, nem alkotunk jó, egymásért is küzdeni tudó közösséget. A jelenlegi Újpestet nem nevezném baráti társaságnak, márpedig anélkül nem beszélhetünk csapatról.

– Mi az oka a széthúzásnak?
– Leginkább az, hogy sok a külföldi. Az öltözőben alig hallani magyar szót, és azok a fiúk, akik idekerültek hozzánk, tisztelet a kivételnek, egyszerűen csak ugródeszkának tekintik ezt a klubot. Úgy vannak vele, eljátszogatnak itt, hol jobban, hol rosszabbul, aztán úgyis továbbállnak. Legtöbbjüknek fogalma sincs, milyen klubnál vannak, pedig az internet világában öt perc alatt elolvashatnák, hogy az Újpest egykor Európa legjobb csapatai közé tartozott, és hogy itt igazi sztárok, közönségkedvencek futballoztak. Ma viszont…

– Nem örülnek majd a kritikus mondatainak…
– Már nem érdekel. Szeretem az Újpestet, szeretnék itt maradni, de erre jelen állás szerint egyre kisebb az esély.

– A hírek szerint szerződéshosszabbítást ajánlott önnek Roderick Duchatelet, a belga tulajdonos.
– Ez igaz. Leültünk, beszélgettünk, és azt mondta, hosszú távon számít rám. Csakhogy aztán mondott még valamit. Hogy ha Marko Dmitrovicsot esetleg eladják, jön egy másik tapasztalt kapus, én meg afféle biztonsági tartalék legyek. Olyan futballista, aki nyugodtan ül a kispadon, és bármikor bevethető. Na, erre mondtam Duchatelet úrnak, hogy sok sikert kívánok neki és a csapatnak. Én nem leszek itt bohóc.

– Mások ilyenkor a tutit választják, jön a fizetés, azzal a biztos megélhetés, az öltözőben van meleg víz, ingyen ásványvíz, az ember elvan, akár még a kispadon is…
– Nekem is mondják többen, hogy mit ugrálok, vegyem fel a lóvét, aztán a többivel ne foglalkozzak. Csakhogy én védeni akarok. Védeni, futballozni, mert van hozzá erőm és lelkesedésem. Nézem Szűcs Lajost, negyvenévesen egyenletes, jó teljesítményre képes. Miért ne tehetném meg én is ugyanezt?

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MI FÁJ A LEGJOBBAN BALAJCZA SZABOLCSNAK ÉS HOGY MIT GONDOL A KAPUS NEBOJSA VIGNJEVICS VEZETŐEDZŐRŐL, KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik