Az Újpestnek ajánlják a részegen épületekbe hajtó belga válogatottat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 11:22
null
Legear a pályán mutatott teljesítménye helyett az azon kívülivel híresült el (Fotó: Reuters)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet figyelmébe ajánlották a kétszeres belga válogatott Jonathan Legeart – tudta meg a Nemzeti Sport Online –, a részegen okozott autóbaleseteiről elhíresült, szabadon igazolható középpályás szerződtetéséről azonban még nem döntöttek a klubnál.  

Jonathan Legear 2004-ben 17 évesen került az Anderlechthez, amelynél hét évet töltött el – Juhász Roland csapattársa is volt –, és bemutatkozhatott a belga felnőttválogatottban is. 2011-ben a Tyerek Groznijhoz igazolt, a transfermakrt.de adatai szerint 4.5 millió euróért. Oroszországban egy évvel később nagy balhéba keveredett – egy benzinkútba hajtott autójával.

Az alkohollal feltankolva volán mögé ülő Legear saját elmondása szerint nem fogyasztott sok alkoholt, „csupán” összekeverte a gáz- és a fékpedált, ezért történt a baleset. Az autó olyan erővel csapódott az üzletbe, hogy egészen a pénztárpultig jutott vele. Az egyik vevő éppen fizetett, de szerencséje volt, mert időben el tudott ugrani, így csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Ráadásul a középpályásnak 2009-ben is volt egy hasonló balesete, akkor egy diszkóból hazafelé tartva egy ház falának ütközött.

A Nemzeti Sport Online Belgiumból származó információi szerint a november elején az angol másodosztályú Blackpoollal egyéves szerződést kötő és azt néhány napja közös megegyezéssel felbontó futballistát beajánlották az újpesti tulajdonosnak, Roderick Duchatelet-nek.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy a magyar klubnál igényt tartanának-e a rovott múltú, 27 éves szélsőre, akinek a statisztikai adatai amúgy nem rosszak. A belga élvonalban 119 meccsen 19 gólt és 27 gólpasszt jegyzett, míg az Európa-ligában 14 mérkőzésen 7 gól és öt gólpassz került a neve mellé, és játszott hat BL-csoportmeccsen is (gólt nem szerzett). Legutóbbi két állomáshelyén, Oroszországban és Angliában azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Jovan Baosics (montenegrói, Mogren Budva – Montenegró), Jonathan Legear? (belga, szabadon igazolható, legutóbb Blackpool – Anglia), Murai Márk (szabadon igazolható, legutóbb Kaposvár), Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Yashir Pinto (chilei, Bahlinger SC – Németország, szabadon igazolható), Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Nagy János (próbajátékon a Győri ETO-nál)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik