Átigazolások: Adama Traoré lehet a Ferencváros nagy fogása!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 11:08
null
Adama Traoré ősszel két gólt szerzett a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy a 41-szeres mali válogatott támadó, Adama Traoré jó eséllyel hamarosan a Ferencvároshoz szerződik a moldovai Sheriff Tiraspoltól.

Először moldovai kollégáktól, majd menedzseri körökből is úgy értesültünk, hogy a moldovai bajnok Sheriff Tiraspol 41-szeres válogatott támadója (a mali nemzeti csapatban nyolc gólt szerzett), Adama Traoré szerződtetését hamarosan akár be is jelentheti a Ferencváros.

A 26 éves támadó az ősszel hat meccsen szerepelt a BL csoportkörében, gólt szerzett az Inter és a Sahtar ellen, gólpasszt adott a Real ellen.

Traoré piaci értékét a Transfermarkt 3 millió euróra teszi, úgy tudjuk, hogy a kivásárlási ára azonban ennél közel egymillió euróval alacsonyabb. A szerződése 2023-ig szól a Sheriffnél. Traoré tavaly februárban szerződött a tiraspoilakhoz, Európában korábban Franciaországban is játszott több klubban, a másodosztályban. A Sheriffben 60 mérkőzésen 25 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.

A Ferencvárosnál nyáron várható játékosmozgások kapcsán a klub elnöke, Kubatov Gábor a szerdai kupagyőzelem után az M4 Sportnak elmondta, négy-hat labdarúgó távozhat a klubtól, az ő pótlásukon már fél éve dolgoznak. Az ulloi129.hu szurkolói portál albán sajtóhírekre hivatkozva arról ír, hogy a kiszemeltek között szerepel a szintén mali, egyszeres válogatott Saliou Guindo is, a 25 éves csatár 17 gólt szerzett az albán élvonalban ebben az idényben, a KF Laci színeiben.

Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova – NS-info), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég), Sigér Dávid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik