Anglia: a patinás Leedshez mehet a volt Fradi-edző

Vágólapra másolva!
2014.06.03. 13:00
null
Davison a Ferencvárosnál szerzett tapasztalatait is felhasználná a Leedsnél (Fotó: NS-archív)
A Yorkshire Evening Post értesülései szerint az angol második ligás Leeds United edzőjelöltjei között szerepel Bobby Davison, az FTC volt szakvezetője. Davison a BBC Radio Leedsnek megerősítette, pályázik a menedzseri posztra.

„Hatalmas feladat ez, de úgy érzem, a kontinentális európai tapasztalom is hozzásegíthet ahhoz, hogy megszerezzem a posztot” – nyilatkozta a BBC Radio Leedsnek Davison. Davison a klubnál nem az Angliában megszokott menedzseri pozíciót töltené be, hanem vezetőedző lenne – az igazolások a sportigazgató kezében lennének.

„Magyarországon, a Ferencvárosnál egy Berki Krisztián nevű volt játékos volt fölöttem hasonló szerepkörben, a munkakapcsolatunk fantasztikus volt. Megvoltak a nézeteltéréseink, néha hevesek is, de ez benne van a kontinentális modellben. Nagyon élvezném, ha csak a játékosok szakmai fejlesztésével, az edzősködéssel kellene foglalkoznom, és együtt dolgozhatnék az átigazolásokat és a pénzügyeket kezelő sportigazgatóval. Ez a modell működik, és számomra meglepő, hogy Angliában nem vezeti be több klub” – vélekedett Davison.

Massimo Cellino klubtulajdonos többi jelöltje a hírek szerint Gianfranco Zola, Gianluca Festa, Dave Hockaday és Jimmy Floyd Hasselbaink. A háromszoros angol bajnok, egyszeres FA-kupa-győztes Leeds a 2013–2014-es idényben a 15. helyen végzett az angol másodosztályban (Championship). Davison játékosként (1987–92) és az ifjúsági csapat edzőjeként is állt már a Leeds szolgálatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik