Nemzetisport.hu 2010.02.12 14:38 Frissítve: 2015.03.11 02:39

André Schembri: Igazi csapatjátékos vagyok

Sajtótájékoztató keretében ma bemutatták a Ferencváros labdarúgócsapatának két új szerzeményét, Tommy Dohertyt és André Schembrit. Ezt követően Craig Short vezetőedző beszélt arról, mennyire fontos, hogy rutinos futballistákkal erősödtek.

Az új szerzemények
Az új szerzemények (Fotó: 100%Fradi)

A Fradi ma bemutatta két új szerzeményét, Tommy Dohertyt és André Schembrit. Mindketten örömmel igazoltak a Ferencvároshoz, amelyben bizonyítani szeretnének.

„Igazi csapatjátékosnak tartom magam, ha kell, a kapuba is beállok. Nem elsődlegesen a gólszerzés a célom" – mondta munkatársunknak a sajtótájékoztató után a klubhoz fél évre aláíró Schembri.

A támadó középpályás emlékezett arra, hogy a Máltán hatalmas ünneplés volt, amikor legyőzték a magyar válogatottat, mivel megfogalmazása szerint „elég ritkán" nyer meccset a szigetország nemzeti együttese.

Schembri mellett ma Tommy Dohertyt is bemutatták a „nagyérdeműnek". Korábban erre azért nem volt lehetőség, mert a kilencszeres északír válogatott futballista Máltán edzőtáborozott a csapattal.

Craig Short vezetőedző is értékelte az FTC téli erősítéseit: elégedett az igazolásokkal, mert úgy érezte, hogy nagy szükség van rutinosabb labdarúgókra is.

„A tavasszal túl sok fiatal fordult meg a csapatban, most tapasztaltabb játékosok alkotják majd a keretet. Rutinos futballistákat szerződtettünk, akik már szerepeltek nagy közönség előtt" – értékelt Short.

Berki Krisztián vezérigazgató elsősorban a szurkolói kártyáról beszélt. Elmondta, hogy már négyezren regisztráltak, és az ő adataikat a legnagyobb fokú védelem övezi. A sportvezető továbbra is szeretné, ha a Haladás elleni mérkőzést nem közönség nélkül rendeznék.

Az MLSZ azonban még nem döntött arról, hogy enged-e a Fradi kérésének.

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.