Alves duplája győzelmet ért a Vidinek

Vágólapra másolva!
2010.09.24. 18:55
null
Alvest kétszer is szép gól után paskolhatták a társak (fotó: Szabó Miklós)
A Videoton André Alves két góljával és Gosztonyi András találatával 3–1-re nyert a Haladás ellen a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának nyitó mérkőzésén. A fehérvári együttes a második játékrészben Kenesei Krisztián tizenegyesből lőtt egyenlítő gólja után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

 

André Alves lövése az első Videoton-helyzet volt, és rögtön meg is született a hazaiak vezető találata: a brazil az oldalvonaltól, balról indulva Schimmer Szabolcsot, majd Rajos Gábort is átjátszotta, és 17 méterről remekül csavart a kapu bal oldalába. 1–0

Pedig a Haladás egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az első félidőben. A Videoton ugyan némi mezőnyfölényben játszott, de egy-egy Goran Vujovics-villanáson és Alves-próbálkozáson kívül keveset mutatott.

A Haladás több veszélyes kontrát vezetett végig, ám Kenesei Krisztián lövései nem sikerültek, Oross Márton előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de próbálkozását Mladen Bozsovics védte a léc alól. A túloldalon egy szép szabadrúgás-kombinációt követően Goran Vujovics lapos löketét kellett hárítani, de újabb gól nem született a szünet előtt.

Nem úgy a fordulás után, a Haladásnak hat perc kellett csak az egyenlítéshez. Marko Andjic adta el a labdát, Elek Ákos pedig buktatta Schimmer Szabolcsot. Az egyértelmű tizenegyest, a balra vetődő Bozsovics mellett Kenesei Krisztián lőtte nagy erővel a kapu közepébe. 1–1

A gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai csapat, nagyobb is lett a nyomás, ezt pedig nem sokáig bírta a Hali. A 60. percben Guzmics Richárd hibázott a tizenhatoson belül, Vujovics keresztbe adott az üresen, de kisodródott helyzetben lévő André Alveshez, aki egy lövőcsellel „megetette” a szöget rosszul fogó Rózsa Dánielt, és hat méterről a kapuba lőtt – szemtelen gól. 2–1

A szombathelyiek ugyan próbáltak váltani, de már nem volt annyi erő Csertői Aurél csapatában, hogy reális esélye legyen az egyenlítésre, a Videoton pedig cseréi révén bevitte a „döntő ütést”.

A 75. percben bal oldali beadás után Nemanja Nikolics lőtt volna kapura, de a próbálkozás lepattant a védőkről, épp Gosztonyi András elé, aki hét méterről a kapu közepébe helyezett. (Gosztonyinak ez volt az első bajnoki gólja piros-kék mezben.) A Videoton 3–1-es győzelemmel gyűjtötte be a három pontot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik