Saláta Kornél a szlovák–magyarról; az FTC a videobíró mellé állt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 23:17
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

A csütörtöki szlovák–magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a szlovák válogatottban 40 alkalommal szereplő Saláta Kornélt kérdeztük. A Haladás légiósa korábban abban reménykedett, hogy valamelyik világverseny kvalifikációs sorozatában összesorsolják a két nemzeti együttest, és most, amikor már elköszönt a címeres meztől, mégis furcsán érzi magát a nagyszombati találkozó előtt. A hátvéd óvatos, megfontolt futballt vár a nyitó meccsen a csapatoktól, szerinte a magyarok Gulácsi Péterben és Willi Orbánban bízhatnak leginkább, míg a hazaiak játéka Marek Hamsíkra épül majd. Hogy kik lehetnek a továbbjutók, arról is beszélt lapunknak a védő.
A csütörtöki szlovák–magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a szlovák válogatottban 40 alkalommal szereplő Saláta Kornélt kérdeztük.
A Haladás légiósa korábban abban reménykedett, hogy valamelyik világverseny kvalifikációs sorozatában összesorsolják a két nemzeti együttest, és most, amikor már elköszönt a címeres meztől, mégis furcsán érzi magát a nagyszombati találkozó előtt. A hátvéd óvatos, megfontolt futballt vár a nyitó meccsen a csapatoktól, szerinte a magyarok Gulácsi Péterben és Willi Orbánban bízhatnak leginkább, míg a hazaiak játéka Marek Hamsíkra épül majd. Hogy kik lehetnek a továbbjutók, arról is beszélt lapunknak a védő.

A felnőttválogatott mellett a korosztályos együttesek is elkezdik az Európa-bajnoki selejtezőket. Az U19-esek szerdán már pályára is lépnek Dugopoljében, első ellenfelük Norvégia lesz. A magyar együttes szövetségi edzője, Németh Antal lapunknak elmondta, az ellenfél igen alaposan felkészült a mieink játékából, jellemző, hogy videoelemzővel is figyelte a ciprusi felkészülési tornán a meccseinket. A magyar válogatott felkészülése ellenben nem volt zavartalan, de a szakember szerint az utánpótlás esetében ez mindig benne van a pakliban.

Erős indulatokat keltett, hogy az élvonalbeli futballbajnokság legutóbbi fordulójában erősen vitatott ítéletek születtek a Ferencváros és a Haladás összecsapásán. A Fradi győztese és vesztese is volt a helyzetnek, mert noha Davide Lanzafame gólját – tévesen – érvénytelenítette Karakó Ferenc játékvezető, a zöld-fehérek első gólját viszont megadta, noha két hazai futballista is lesen állt. De nemcsak ezért döntöttek úgy az FTC-nél, hogy élére állnak a videobíró hazai bevezetését szorgalmazók táborának. Hogy milyen technikai megoldások lehetségesek, azt is megtudják cikkünkből.

Marad Tatabányán a válogatott irányító, Juhász Ádám. A kézilabdázó a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem sokat töprengett azon, elfogadja-e a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, mivel számos érv szólt a maradása mellett. Amúgy is rengeteg élmény köti a csapathoz, mert noha Debrecenből került Tatabányára, már a hetedik idényét tölti a „Bányásznál”. Mindössze 22 éves, ám már két vb-n és egy Európa-bajnokságon szerepelt a nemzeti együttessel, a szakma szerint ő a jövő embere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik