A volt dortmundi feszült meccsre számít a PAFC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 12:48
null
Ez fájt! A DVTK légiósát, Nikolaosz Joannidiszt nem kímélik (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője szerdán három mérkőzéssel folytatódik. A Békéscsaba–Balmazújváros párharc ugyan már lefutottnak tűnik, de az MTK–Újpest és a DVTK–Puskás Akadémia csata még tartogat izgalmakat.

 

A DVTK CSATÁRA SZERINT EZ KELL A PAFC ELLEN

Útelágazáshoz ért a DVTK együttese. A bajnoki tabellán 7. helyen állnak a diósgyőriek, öt pontra a dobogótól, hatra a kieséstől, míg a Magyar Kupában bejutottak a negyeddöntőbe. Ha április elején kellene mérleget vonni a szezonról, bajban lenne a vezetőség, ebből ugyanis még bármi lehet. A csapat idei formáját tekintve sem egyszerűsödik sokat a helyzet.

Amíg az NB I-ben a Ferencváros legyőzését egy vereség és két döntetlen követte, a kupában az NB II-es Vácot kettős győzelemmel búcsúztatta a DVTK, és a Puskás Akadémia elleni negyeddöntő első mérkőzésén, idegenben is győztesen hagyta el a pályát. Szurkoló legyen a talpán, aki ezek után képes megjósolni, melyik színtéren mi lesz a végállomás. És diósgyőri szurkoló legyen a talpán, aki még képes követni, hogy mikor, hol lép pályára a továbbra is az új stadionja átadására váró DVTK. Szombaton még Debrecenben fogadta a csapat a Honvédot, a Puskás Akadémiát viszont már Mezőkövesden látja vendégül a kupavisszavágón…

A csapatot illetően biztató jelekben nincs hiány, Ugrai Roland még a tavaly ősszel mutatott formájában futballozik, s a miskolciak 23 éves görög csatára, Nikolaosz Joannidisz is egyre jobb. Szombaton a Budapest Honvéd ellen csapata egyik legjobbjaként gólt szerzett, gólhelyzeteket dolgozott ki, nem rajta múlt, hogy nem sikerült legyőzni a kispestieket. Ami a Magyar Kupát illeti, a Vác kiejtéséből góllal vette ki a részét, Felcsúton az ő lövése döntött, és hasonlóra készül a szerdai visszavágón is.

„Feszült, izgalmas mérkőzésre számítok a Puskás Akadémia ellen, amelyen bármi megtörténhet – mondta a tavaly nyáron igazolt, korábban a Borussia Dortmund II-ben is futballozó támadó. – Nagyon sokat jelentett nekem a hétvégi gól, ahogy azok is, amelyeket a kupában szereztem. Az ősszel egy ideig jól ment a játék, aztán kisebb gödörbe kerültem. Szerencsére kezdek kimászni belőle, remélem, a folytatás is hasonló lesz. Úgy látom, az egész csapat jó formában futballozik, még ha az eredmények ezt nem mindig igazolják. A Honvéd ellen kifejezetten jól játszottunk az első félidőben, ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, és a második játékrészben is adódtak lehetőségeink. Sajnos nem sikerült megnyerni a mérkőzést, viszont ha a Puskás Akadémia ellen is hozzuk azt a játékot, amelyre képesek vagyunk, biztos vagyok benne, hogy mi jutunk a következő fordulóba.”

A DVTK vágyai természetesen hidegen hagyják a Puskás Akadémiát, amelynek játékosaira is ráférne már a siker. A felcsútiak legutóbb február 28-án ünnepelhettek győzelmet, éppen a kupában, a Zalaegerszeg kiejtésekor. Azóta két döntetlen, három vereség a mérlegük – ezen érthetően szeretnének minél előbb javítani.

Mindenképpen gólt kell szereznünk, ugyanakkor el kell kerülnünk, hogy kapjunk – nyilatkozta Zsidai László, a PAFC középpályása a klub honlapjának. – Az első találat megszerzése lesz a legnehezebb, bár a Diósgyőr aligha áll be védekezni, az nem a stílusa. Mostanában megvannak a helyzeteink a meccseken, a befejezések viszont ritkán sikerülnek, de előbb-utóbb csak kilábalunk ebből a rossz sorozatból.”

A négy közé jutás a kupában talán átlendítené a holtponton a csapatot, amely a bajnokságban is csak két pontra áll a kiesőzónától. Bárhogy is lesz, a mezőkövesdi csata jelentősége mindkét klubnak hatalmas. Aki nyer, esélyt kap a felemelkedésre, aki elbukik, könnyen a mélybe zuhanhat.

AZ MTK ÁLMA…

Bori Gábor a múlt héten, hosszabb kihagyás után tért vissza a pályára a Dorog elleni, döntetlennel záruló bajnokin. A gerincsérvet legyőző középpályás panaszmentes, s szerdán már az Újpest elleni kupavisszavágón léphet pályára, abban a reményben, hogy a 2–1-re elveszített első meccs után fordítani tudnak.

„A Ferencváros elleni rangadón is látszott, masszív csapat az Újpest, legyőzése bravúrral érne fel – fogalmazott Bori Gábor, az MTK középpályása, aki a 2008–2009-es szezonban az újpestiek labdarúgója volt (22 bajnokin egy gólt szerzett). – Az idénynek úgy vágtunk neki, hogy bajnokként akarunk visszajutni az első osztályba, de ha már úgy alakult, hogy ebben az időszakban még a kupában is versenyben vagyunk, nem akarunk megállni a legjobb nyolc között. Az MTK nem is olyan rég, 2012-ben már eljutott az NB II-ből a Magyar Kupa döntőjébe, nagy álmunk, hogy ez ismét sikerüljön. Sajnos sok a sérültünk, kevesen vagyunk, de azon leszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, és tegyünk egy lépést a célunk megvalósításáért.”

Persze ehhez Zsótér Donátéknak is lesz egy-két szavuk.

Az első meccsen azt kaptuk az MTK-tól, amire számítottunk: sok passzra épülő futballt – mondta az újpesti középpályás. – Szerettünk volna úgy előnyt szerezni, hogy nem kapunk gólt, és bár ez nem sikerült, a legfontosabb, a győzelem szerencsére megvolt. Nem kérdés, tovább akarunk jutni, mindent megteszünk, hogy lehetőleg kettős győzelemmel. Nagyon fontos hét ez nekünk, hiszen a Magyar Kupában kiharcolhatjuk az elődöntőbe jutást, majd szombaton a Videotonnal játszunk a bajnokságban – reményeink szerint jól jövünk ki belőle. A bajnoki rajt előtt abban bíztunk, odaérhetünk az első négy közé, sőt, inkább a dobogóra, s erre minden esélyünk meg is van. A hétvégén jól futballoztunk a Ferencváros ellen, arra a teljesítményre bátran építhetünk. Azon leszünk, hogy ne kapjunk gólt az MTK elleni visszavágón, ha ez sikerül, nagy probléma nem lehet.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
17.30:
MTK Budapest (II.)–Újpest FC (Tv:M4 Sport)
Az első mérkőzés végeredménye: 2–1 az Újpest javára
18.00, Mezőkövesd:
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC
Az első mérkőzés végeredménye: 1–0 a DVTK javára
18.00:
Békéscsaba Előre (II.)–Balmazújváros
Az első mérkőzés végeredménye: 5–0 a Balmazújváros javára
ÁPRILIS 3. (KEDD)
Debreceni VSC–Bp. Honvéd 3–1
Gólszerző:
Könyves N. (5., 38.), Tabakovic (63.), ill. Eppel (68.)
Továbbjutott:aDVSC, 3–1-gyel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik