A Vidit verték, a Siófoktól kikaptak - értékelje a Pápa őszét!

Vágólapra másolva!
2012.12.08. 15:15
null
A pápaiak a Haladás elleni presztízsmeccs után (Fotó: Havran Zoltán)
A Lombard FC az előző szezonnal ellentétben nem telel kieső helyen, a pápaiak így sincsenek túl egy teljesen nyugodt őszi szezonon: volt edzőváltás, a gárda pedig a 13. helyen zárt, csupán egy ponttal megelőzve a 14. Pécset, de kilenc pontnyira a kieső zónától. A csapat az NB I egyik legszeszélyesebbje: a Pápa le tudta győzni a Videotont, ugyanakkor kikapott – első csapatként a bajnokságban – a sereghajtó Siófoktól. A Nemzeti Sport hétfői számában a Lombarddal foglalkozik NB I-es őszértékelőjében.

 

 

LOMBARD PÁPA Termál FC

Mérleg: 17., 5–5–7 16–25 20 pont
Hazai mérleg: 4–2–2
Idegenbeli mérleg: 1–3–5
Házi gólkirály: Goran Marics (8)
Házi „lapkirály”: Présinger Ádám 7 (sárga)
Legjobb NS-átlag:
2. Szűcs Lajos 6.250
Legrosszabb NS-átlag: 175. Szabó Ottó 4.700
Legjobb mérkőzés az ősszel: Pápán november 25-én nyert a Lombard 1–0-ra a Videoton ellen.
Legrosszabb mérkőzés az ősszel: Meglepetésre a Siófok 1–0-ra megverte a Lombardot, úgy, hogy a gól a 8. percben esett, s a vendégek képtelenek voltak a szépítésre az utolsó helyezett ellen.
Kellemes meglepetés: Már tartott a bajnokság, amikor Goran Marics visszatért Pápára. A szerb légiós bizonyította, lehet rá számítani, tíz meccsen 8 gólt szerzett (igaz, ötöt tizenegyesből).
Kellemetlen meglepetés: Noha nagy várakozás előzte meg Aleksandrs Cekulajevs szerződtetését, a lett légiós egyetlen egyszer sem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. Csupán négyszer játszott, gólt nem szerzett.
Miben kellene javulni? Elsősorban a csapat védekezését kell megszervezni. Agresszívebbé kell tenni a középpályás játékot, labdaszerzés terén is van mit javulni, s szerencsés lenne, ha nem csupán Goran Marics formáján múlna, hogy betalál-e a Lombard az ellenfél kapujába.
Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 15–16. hely

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné a Pápa labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben a Pápa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik