„A Videotonnak mindig győznie kell!”

Vágólapra másolva!
2012.10.29. 08:57
null
Kijár az ünneplés a Videotonnak – a fehérváriak fontos meccset nyertek meg a bajnoki címvédő Debrecen ellen (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I-ben a jelenleg a tabella első öt helyén álló csapat közül négy egymás ellen játszott. Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője arról beszélt a DVSC-Teva elleni siker után, hogy ez a győzelem óriási lökést adhat csapatának. A meccs egyik hőse, a két gólpasszt jegyző Kovács István pedig azt emelte ki, hogy a Videotonnak mindig győzelemre kell játszania, bárhol is lép pályára. A Ferencváros otthonában ikszelő, listavezető Győri ETO trénere, Pintér Attila elégedett volt a tegnap megszerzett egy ponttal.

„ÓRIÁSI LÖKÉST ADHAT A GYŐZELEM” – VIDEOTON–DVSC-TEVA 3–1

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője kérdésre válaszolva arról beszélt a DVSC-Teva elleni, 3–1-re megnyert rangadót követően, hogy nem könnyű minden meccsen úgy játszani, mint tették azt hét közben, a Basel elleni Európa-liga találkozón, de arra törekednek.

„Nem könnyű folyamatosan ezen a szinten teljesíteni, de próbálunk, miként persze nyerni is minden mérkőzésen. Az előző öt fordulóban is sokszor jobbak voltunk ellenfelünknél, de nem jött össze a győzelem. Ezúttal a játékosok dinamikusak voltak, és egyébként is, követik az utasításokat, hisznek abban a munkában, amit elvégzünk – fogalmazott a portugál szakember. – Vannak egyéni tréningjeink, amikor arra törekszünk, hogy mielőbb regenerálódjanak a játékosok, de a csapatedzésen belül is igyekszünk ezt elősegíteni. Taktikailag mindvégig jót nyújtottunk, mi kontrolláltuk a mérkőzést, nekünk voltak lehetőségeink. Gratuláció jár a futballistáknak, pláne mert igen erős klubot győztek le. Óriási lökést adhat ez a győzelem.”

Sousát arról is faggatták a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy mi a véleménye a két zseniális gólpasszt jegyző Kovács Istvánról.

„Fejlődnie kell még, de amikor szerződtettük, akkor is azt mondtam, miénk az egyik legnagyobb magyar tehetség. Sajnos ma a helyszínen kevesen látták, milyen különleges megoldásokra képes, de akinek megadatott, minden labdaérintését élvezhette. Örülök, hogy vele dolgozhatok, próbáljuk segíteni, hogy minél jobb labdarúgó legyen” – nyilatkozta a Videoton vezetőedzője.

Kovács a Nemzeti Sport kérdésére értékelte a találkozót, a középpályás egyetértett edzőjével abban, hogy a Videotonnak mindig, mindenhol a győzelem megszerzéséért kell pályára lépnie.

„Számunkra minden mérkőzés létfontosságú! Akár idehaza, akár idegenben lép pályára, a Videotonnak mindig győznie kell. Nyomásról persze nem kell beszélni, mert aki ebben a csapatban futballozik, annak fel kell dolgoznia ezt. Én is azért igazoltam Székesfehérvárra, hogy nagy célokért küzdhessek – fogalmazott a 20 éves labdarúgó, aki saját teljesítményére is kitért. – Úgy érzem, védőfeladatomat – Szolnoki Rolandnak is köszönhetően – megfelelően elláttam, és ha ehhez hozzáveszem, hogy két gólpasszal tudtam csapatom segítségére lenni, nincs okom elégedetlenkedni. Némi hiányérzet azért van bennem, mert jó lett volna a kapuba találni. Tudják, hogy van ez: egy hét múlva már csak a gólszerzőkre emlékeznek a szurkolók…”

A DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér csapata hibáiról, illetve az összeállítást nehezítő körülményekről is beszélt a lefújást követően.

„Nem jó felfogásban kezdtünk futballozni, sok labdát eladtunk, hagytuk, hogy kontrázzon a Videoton, jóllehet tudtuk, abban nagyon jó. A második félidőben már határozottabbak voltunk, lehetőségeink is akadtak, a szépítés után szerintem az is benne volt a meccsben, hogy egyenlítünk. Az is igaz azonban, hogy a középpályán hiányzott belőlünk a kellő kreativitás” – kezdte értékelését a debreceni szakember, aki arra is kitért, miért a csatár Ibrahima Sidibe játszott belső védőt.

„Kényszer szülte a döntést, kiesett Mészáros Norbert és Máté Péter is, támadónk pedig korábban szerepelt már a védelemben. Arra számítottunk, hogy Torghelle Sándor kezd a fehérváriaknál elöl, így is lett, és légiósunk a fizikumával, fejjátékával felveszi vele a versenyt – mondta Kondás, aki szerint nem ezen múlt a vereség. – Tény, hogy a védők keményebbek szoktak lenni, de nem ez a poszt jelentette a fő problémát. Az első gólnál ugyanis Nagy Zoltánról fordultak le, a másodiknál a mélységből indulót nem vettük fel, a harmadik előtt Kovács István szépen megcsinálta a ziccert, de Szakály Péter és Varga József is menthetett volna már. A második félidőben ugyan bátrabban játszottunk, de a hibáink sokba kerültek.”

VIDEOTON–DVSC-TEVA 3–1

(A Magyar Televízió felvétele)

„SIKERÜLT FELDOLGOZNUNK A NYOMÁST”

PINTÉR ELÉGEDETT, MONIZ NEM – FTC–GYŐRI ETO 1–1

Az 1–1-es döntetlennel végződő Ferencváros–Győri ETO mérkőzés után csak a vendégek vezetőedzője, Pintér Attila volt elégedett az egy ponttal.

„Teljes mértékben elégedett vagyok. Összességében igazságos az eredmény. Soha rosszabb mérkőzést ne játsszunk a bajnokságban. Az ilyen találkozók viszik előbbre a magyar labdarúgást – mindkét csapat a támadó futballra szavazott, egyértelműen győzelemre játszott. Tudtam, hogy ellenfelünk mire képes, meglepetés nem ért, azt azonban elismerem, régen láttam ennyire jól játszó Ferencvárost. A mi csapatunkban csak az volt a gond, hogy a korábban sérült játékosaink kevesebbet készültek a kerettel, ami a mély, sáros talajon meglátszott az erőnlétükön” – nyilatkozta a lefújást követően a tabellán immár kétpontos előnnyel vezető győriek szakvezetője. Kollégája, a Ferencvárost irányító Ricardo Moniz viszont csalódott volt.

„A pontszerzés ellenére csalódott vagyok, mert a mérkőzés elején buta egyéni hibából kaptunk gólt, és a továbbiakban is volt néhány rossz megoldás. Hazai pályán az a legkevesebb, hogy rengeteg helyzetet alakítunk ki, de hatékonyabban kellene befejezni őket, a beadásokra több játékosnak kellene érkeznie. Újabb olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelyből tanulhatunk, ugyanakkor pozitívum, hogy ismét feljebb léptünk a tabellán” – nyilatkozta a Sport Tv-nek az immár 5. helyen álló Ferencváros szakvezetője.

FTC–GYŐRI ETO 1–1

(A Sport Televízió felvétele)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Győri ETO 12 8 3 1 27–12 +15 27
2. DVSC-Teva 12 8 1 3 21–10 +11 25
3. MTK Budapest 12 6 4 2 18–12 +6 22
4. Videoton FC 12 5 3 4 16–13 +3 18
5. Ferencváros 12 4 6 2 17–13 +4 18
6. Budapest Honvéd 12 5 2 5 20–20 0 17
7. KTE-Phoenix Mecano 12 5 2 5 16–17 –1 17
8. Diósgyőri VTK 12 5 2 5 9–13 –4 17
9. Kaposvári Rákóczi 12 4 4 4 13–15 –2 16
10. Újpest FC 12 3 5 4 16–16 0 14
11. Pécsi MFC 12 3 5 4 11–13 –2 14
12. Haladás 12 3 4 5 16–14 +2 13
13. Lombard Pápa FC 12 3 4 5 12–20 –8 13
14. MVM Paks 12 2 7 3 16–15 +1 13
15. Egri FC 12 2 5 5 9–16 –7 11
16. Siófok 12 3 9 7–25 –18 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik