A triplázó Böde speciális edzéstervet kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 09:41
null
Böde Dániel háromszor villant a Kecskemét ellen (Fotó: Korponai Tamás)
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Kecskemét elleni siker után elmondta, a mesterhármasig jutó Böde Dániel speciális edzésterv segítségével nyerte vissza régi formáját. Tomiszlav Szivics úgy nyilatkozott a Puskás Akadémia elleni győzelem után, kell még csatárt igazolniuk.

KECSKEMÉTI TE–FERENCVÁROS 1–3

Bekő Balázs, a Kecskeméti TE vezetőedzője: „Meglehet, több volt ebben a meccsben. Igaz, az első félidőben a Ferencváros volt fölényben, akár három-négy cserét is eszközölhettem volna. Futás, ütközés, harc nélkül nem lehet játszani ezt a játékot, ezek a tulajdonságok nagyon hiányoztak a játékunkból."

„A második félidőben más arcát mutatta a csapatom, megpróbáltunk a széleken veszélyt teremteni, ebben az időszakban rúgtunk egy kapufát, sikerült egyenlíteni, és volt egy ziccerünk, azzal vezethettünk volna. A mérkőzésnek ebben a periódusában úgy éreztem, mindkét csapat megnyerheti a mérkőzést, ám ekkor a Ferencváros újabb gólt szerzett, és ezzel el is dőlt el a meccs."

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője: „Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, a mérkőzés több szakaszában is jól játszottunk, az elején kimondottan biztató futballt mutattunk be, gyorsan és pontosan építettük fel a támadásokat. Igaz, a vezető gól után megtört a lendületünk, így nem tudtuk növelni az előnyünket, a labdavesztéseinkből pedig veszélyes támadásokat vezetett a Kecskemét. A szünet után elvesztettük a ritmust, nem tudtuk úgy megtartani a labdát, ahogy előtte, de azt is gyorsan hozzáteszem, kollégám masszív, szervezett csapatot rakott össze. Szerencsére mégis nyerni tudtunk, de Benjamin Lauth beállása után már a kecskeméti térfélen zajlott a játék."

És hogy mit szólt Doll a triplázó Böde Dániel teljesítményéhez?

„Nagyon fontos tagja a csapatunknak, sokat harcolt önmagával, hogy visszanyerje régi formáját. Mindig is azt mondtam neki, hogy csakis a kemény munka terelheti vissza a megfelelő irányba. Speciális edzéstervet kapott, az ereje megvan, azon dolgozunk, hogy dinamikus is legyen. Boldog vagyok, hogy ilyen remekül kezdte a bajnokságot."

DVTK–PUSKÁS AKADÉMIA 2–1

Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr vezetőedzője: „A mérkőzés előtt is mondtam, nehéz, egyben fontos meccs lesz. Nehéz, mert kellemetlen ellenfél a Puskás Akadémia, fontos, mert nem mindegy, hogy indulsz a bajnokságban. Az első félidőben a taktika dominált inkább, görcsösek is voltunk. Sok helyzetet kihagytunk, ami igazolta, kell még csatárt szerződtetnünk. Ha öt ziccerből nem születik gól, az nem jó, de így is csak gratulálni tudok a csapatnak."

Szivics szerint az Európa-liga-szereplés megedzi a diósgyőrieket.

„Egyértelműen segítség lesz a nemzetközi szereplés. Egyelőre befektetés, amiből később profitálunk. Most még megterhelés is, extra megterhelés, de később előnyt jelent, amikor már frissek leszünk" – mondta a szakember, aki az újonc Takács Tamásról és a nyári szerzemény Bognár Istvánról is beszélt.

„Bognár István első volt a listámon, őt akartam megszerezni, mert tetszik a játéka. Vitán felül a legnagyobb erősítés. Takács Tamásnak harmincöt perc alatt volt három ziccere. Amikor idekerült, mondtam, kell neki három hónap. Időre van szüksége, de érdemes várni rá.

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője: „Langyos első félidőt játszott a két csapat, lassan futballozott, a másodikban a Diósgyőr szerkezetet is váltott, nagy erőket mozgósított a gól megszerzéséért. Sajnos fegyelmezetlenek voltunk az első találat után, ráadásul az, hogy fellazultunk, nem párosult jó támadójátékkal, nem lett helyzetünk. Bár készültünk erre, kontrákból volt veszélyes a DVTK. Elkövettük ugyanazokat a hibákat, amelyeket korábban. Nem éreztem átütőerőt és agilitást sem a szélsőinkben, márpedig ez a poszt kulcsfontosságú.

„Az első forduló általában azért feszült. Van tét, nem mindegy, hogyan rajtol a csapat. A Diósgyőrnek az is előnyt jelentett, hogy nem az első tétmeccse volt, de igaza van, ezt nem kell tovább ragozni, nem szeretnék magyarázkodni. Ismét kiderült, versenykörülmények között jön ki, hogy egy-egy helyzetet ki hogyan old meg."

MVM PAKS–GYŐRI ETO 2–0

Csertői Aurél, az MVM Paks vezetőedzője: „Szerettünk volna nyerni, és sikerült is. Erőn felül teljesítettünk, de nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen az egész csapat remekül futballozott. Jól, időnként látványosan is játszottunk, pedig a győrieké az egyik legerősebb játékoskeret a mezőnyben."

Horváth Ferenc, a Győri ETO vezetőedzője: „Rosszul kezdtünk, lassan játszottunk, tompák voltunk. A Paks az elején két gólt szerzett, majd remekül védekezett, és nem tudtuk feltörni, mert hiányzott belőlünk a frissesség. Elhittük, elegendő, ha idejövünk, s minden megy magától, de ha holnap estig játszunk, most akkor sem szerzünk gólt."

NB I, 1. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Július 25., péntek
19.00Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 3–0
Farkas Ádám
18.30Videoton FC–Lombard Pápa 3–0
Vad II István
18.30Pécsi MFC–MTK Budapest 0–4
Németh Ádám
20.30Szombathelyi Haladás–Újpest FC 0–1
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30Kecskeméti TE–Ferencváros 1–3
Iványi Zoltán
18.30Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 2–1
Bognár Tamás
20.30MVM-Paksi FC–Győri ETO FC 2–0
Erdős József

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik