„A Puskás nem akart futballozni” – de Carrillo nem keres kifogásokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 12:11
null
Nikolics Nemanja (jobbra) és Juhász Roland is tehetetlen volt – a Vidinek semmi sem sikerült Felcsúton (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeztek. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a szakvezetők a meccsek utáni sajtótájékoztatókon!

PUSKÁS AKADÉMIA FC–VIDEOTON 0–0

JOAN CARRILLO, a Videoton vezetőedzője: – Nem láttam futballt. Úgy nehéz, ha az ellenfél nem akar támadni. Nem tetszett a meccs, nekem ez nem futball. Ahhoz játszani kell, a Puskás Akadémia pedig nem akart. Mi a győzelemért dolgozunk, szóval nehéz ilyen mérkőzés után mit mondani. Sem nézni nem szeretem ezt a fajta játékot, amit a Puskás művelt, sem játszani nem szeretek ellene. Ismétlem, számomra ez nem futball. Volt egyéb probléma is, a pálya talaja sem kedvezett a játékunknak, és a labda sem volt a megfelelő, de nem szeretnék kifogásokat keresni.

BENCZÉS MIKLÓS, a PAFC vezetőedzője: – Az első félidőben sikerült kiegyenlített meccset játszanunk, legalább annyi helyzetet kidolgoztunk, mint a Videoton. A másodikban már dominált az ellenfél, többet birtokolta a labdát, mi azonban jól védekeztünk. Rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól, de nem csak erre törekedtünk, igyekeztünk az üres területekre betörni, volt is ziccerünk. A döntetlen hűen tükrözi a játék képét, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. A játék egyetlen elemében sem nőtt fölénk a Vidi, és miközben a pontszerzés is a feladatunk, az is, hogy az akadémistáinknak teret adjunk. Sok saját gyerekkel sikerült pontot szerezni, és ne feledjük, mi is hagytunk ki helyzeteket – fogalmazott a PAFC szakvezetője, aki Carrillo szavarra is reagált. – Szerencsére nem kell az ő véleményével foglalkoznom, de ezért jó, hogy külön tartjuk a sajtótájékoztatót. Nem mintha konfliktusunk adódott volna a helyzetből. Tény, én lehetek az elégedettebb, belőle a csalódás is beszélhetett.”

KECSKEMÉT–PÉCSI MFC 1–0

BEKŐ BALÁZS, a Kecskemét vezetőedzője: – Örülünk is neki (mármint a tavaszi négy győzelemnek). Nem rossz érzés, el kell azonban mondanom, hogy az ember nem számít ilyenre, magától jön. Minden meccs más, minden mérkőzésben vannak buktatók. Remélem, tovább tudjuk folytatni ezt a játékot, ám nyilván lesznek olyan találkozóink is, amelyeken nem mi nyerünk. Előnye birtokában csapatom törekedett a biztonságra, s úgy éreztem, lesznek még kontráink. Csakugyan adódtak lehetőségeink, ám rendre rossz döntést hoztunk. Minket dicsér ugyanakkor, hogy nem is emlékszem igazán, volt-e a pécsieknek nagyobb helyzetük.

ROBERT JARNI, A PMFC vezetőedzője: – Nehéz ilyenkor mit mondani. Egy hibánkból kaptunk gólt, ami el is döntötte a találkozót. A mérkőzés többi részében mi irányítottuk a játékot, nálunk volt többet a labda, a mi akaratunk érvényesült. Mindent vagy semmit alapon mentünk előre. A legutóbbi három tavaszi bajnokin jó teljesítményt nyújtottunk, elképzelhető, hogy néhányan úgy gondolták, mostantól biztonságban vagyunk. Hát nem, nem menekültünk még meg. Ezen a felfogáson sürgősen változtatnunk kell, a jövő héten erről mindenképpen elbeszélgetek futballistáimmal.

DUNAÚJVÁROS PASE–GYŐRI ETO 0–2

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Amíg képtelenek vagyunk gólt rúgni, legfeljebb a gól nélküli döntetlenben reménykedhetünk. A gólképtelenségünkön sürgősen javítani kellene, jól jön a kéthetes bajnoki szünet, és tudjuk rendezni a sorainkat. Először is remélem, hogy egy új szakember érkezése is segíthet ezen, a napokban többször is elmondtam, hogy nem tudom folytatni a munkát több beosztásban. A szakmai részről meg annyit, hogy sokat kell futni, bátrabban kell vállalkozni, többet kell kapura lőni, többet kell tenni azért, hogy helyzeteink legyenek, hogy gólokat szerezzünk, és talán azért is, hogy befújja a játékvezető, ha az ellenfél kézzel ér a labdához. Úgy érzem, a második félidőben sokat próbálkoztunk, nyomtuk a Győrt, de az ellenfél két négyfős védelmi lánca akadályozta a támadásainkat, ennek feltörése pedig képesség, technikai tudás és vállalkozó kedv kérdése is, nemcsak az akaraté. Szeretnénk sikeresek lenni, de nyilvánvaló, hogy ahhoz sokkal több gólt kell szerezni.

MIRIUTA LÁSZLÓ, a Győri ETO vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a pálya talaja nem lesz tökéletes, miként azt is, hogy az ellenfél nagyon küzd a sikerért, hogy elkerülje a kiesést. A mi helyzetünk pedig közismert, szóval nem számítottunk egyszerű feladatra, így gratuláltam a játékosoknak, hiszen nagyszerűen helyt álltak. Természetesen mindenki tudja, hogy milyen problémákkal kell szembenézni, igazából senki sem tud semmit arról, milyen jövő vár ránk. Az edzéseken gyakorolunk, a játékosok megkapják a szükséges fizikai terhelést, atlétikusan képezzük őket, de sokat kell azzal foglalkozni, hogy a fejük tiszta legyen és tudjanak a feladatukra koncentrálni. Elmondtam nekik, a becsületükért és a saját jövőjükért is küzdeniük kell, persze ha valaki nem tud összpontosítani a körülmények miatt, tegye fel a kezét nyugodtan. Ám ha valaki vállalja a feladatot, felveszi az ETO mezét és pályára lép, akkor kutya kötelessége megszakadni a győzelemért.

LOMBARD PÁPA–NYÍREGYHÁZA 0–1

LENGYEL FERENC, a Pápa vezetőedzője: – Tudtuk, hogy mit játszanak a vendégek, és a mezőnyben egyenlő ellenfelek is voltunk. Egy nagy probléma mégiscsak volt: a Nyíregyházával ellentétben mi nem tudtunk gólt szerezni. Nem láttam tompának a csapatot. A második félidőben már jól működött a labdakihozatal, könnyebben eljutottunk a nyíregyházi kapuig, de a befejezések nem sikerültek. A cserék is a támadójáték frissítését szolgálták, ám a végeredmény azt mutatja, hogy a következő időszakban a kapu előtti játékban javulnunk kell. Rászolgáltunk volna a döntetlenre, különösen úgy, hogy az, ami a mi kapunknál büntetőt ért, a másik oldalon nem.

MÁTYUS JÁNOS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – A pápai szurkolók szeretettel fogadtak. A Lombard játéka viszont meglepett, ugyanis mást vártam az előzetes információk alapján. Lengyel Ferenc csapata szervezetten letámadott, és érződött a pályán a feszültség egészen a kilencvenötödik percig. Több lehetőségünk adódott, és veszélyesebbek is voltunk a kapura. Most már azt mondanám, hogy ha Dunaújvárosban is tudunk nyerni, akkor nyugodtabb lehet számunkra a bajnokság befejezése.

HONVÉD–ÚJPEST 2–2

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Az biztos, hogy jó meccset játszottunk, és véleményem szerint több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Csak éppen megint kijöttek az egyéni hibák, ezért nem nyertünk. Abban bízhatunk, hogy innentől kezdve jó irányba változnak a dolgok. Aki szereti a Honvédot, az segítse a csapatot, és ne kritizálja. Mindenáron bent kell maradni. Miért ne látnék reális esélyt, sok meccs van hátra. Ezt a keretet nem én válogattam össze, de így és ebből kell megoldanunk mindent.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Először is, gratulálok a Honvédnak, erős ellenfél volt, nagy csatát vívtunk. Úgy gondolom, a döntetlen reális. Sok a hiányzónk, de nem szabad és nem is lehet panaszkodni.

LABDARÚGÓ NB I, 21. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Március 20., péntek
19.00Paksi FC–Szombathelyi Haladás 1–2 Vad II István
Március 21., szombat
14.00Puskás Akadémia–Videoton FC 0–0 Németh Ádám
16.00Kecskeméti TE–Pécsi MFC 1–0 Solymosi Péter
16.00Lombard Pápa–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Andó-Szabó Sándor
16.00Dunaújváros PASE–Győri ETO 0–2 Bognár Tamás
18.30Bp. Honvéd–Újpest FC 2–2 Iványi Zoltán
Március 22., vasárnap
16.30Ferencváros–MTK Budapest (Duna World)Erdős József
18.30
DVSC-Teva–Diósgyőri VTK (Sport2)
Farkas Ádám
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 21 16 4 1 46– 8 +38 52
2. MTK Budapest 20 14 6 30–19 +11 42
3. Ferencvárosi TC 20 11 5 4 30–15 +15 38
4. Debreceni VSC-Teva 20 10 5 5 27–14 +13 35
5. Kecskeméti TE 21 10 4 7 26–24 +2 34
6. Paksi FC 21 9 7 5 32–21 +11 34
7. Diósgyőri VTK 20 9 7 4 31–24 +7 34
8. Újpest FC 21 7 9 5 19–18 +1 30
9. Győri ETO FC 21 7 7 7 29–26 +3 28
10. Puskás Akadémia FC 21 7 5 9 21–24 –3 26
11. Nyíregyháza Spartacus FC 21 6 4 11 21–30 –9 22
12. Szombathelyi Haladás 21 5 3 13 14–28 –14 18
13. Lombard Pápa FC 21 4 6 11 11–33 –22 18
14. Pécsi MFC 21 4 5 12 22–38 –16 17
15. Budapest Honvéd 21 3 6 12 15–29 –14 15
16. Dunaújváros PASE 21 3 5 13 15–38 –23 13
* A Dunaújvárostól 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik