A Lombard karácsonyi csapat, a cipők még nem nyernek meccset az ETO-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.29. 09:51
null
Pintér Attila szerint a cipők még nem nyerik meg a meccset a Győrnek (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati mérkőzésein a Videoton Pápán nyert, a Puskás Akadémia legyőzte a nehéz hetet maga mögött tudó Ferencvárost, a Győrnek továbbra sem megy Kecskeméten, a DVTK behúzta a kötelezőt Kaposváron, a Honvéd pedig a Haladást múlta felül. A Lombard edzője karácsonyi csapatról beszélt, Ricardo Moniz szerint nem lehet kifogás Akeem Adams súlyos állapota, míg Pintér Attila szerint a cipők még nem nyerik meg a meccset a Győrnek. Edzői értékelések.

LOMBARD PÁPA–VIDEOTON 1–2

Tóth Bálint: „Mindent egybevetve megérdemelten nyerte meg a Videoton a találkozót. Mi ezúttal is az öltözőben maradtunk, és gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Ez megengedhetetlen ilyen jó csapat ellen. Aztán meg szaladtunk az eredmény után. Amikor idekerültem, a Pápa rendszeresen a végén kapta a gólokat. Ezt sikerült kiölnünk a csapatból, de most meg az eleje nem megy. Úgy jövünk ki a pályára, hogy mi jó csapat vagyunk, de olyan erősek azért nem, hogy előnyt adjunk az ellenfeleknek. Lehet, hogy ezek után majd öt perccel előbb megyünk ki, és sprintelgetünk a meccs előtt. A szünetben csak dicsérni tudtam a játékosokat az öltözőben. De azt azért nekik is elmondtam, hogy karácsonyi csapat vagyunk, gólokat adunk ajándékba.”

José Gomes: „Nagyon nehéz meccs volt a számunkra, mert a Pápa jó csapat. Rendkívül szervezetten és jól védekezik, gyorsan támad. Ha az ellenfél védői nem koncentrálnak egy akciónál, azonnal gólhelyzetbe tud kerülni. Biztos vagyok benne, hogy a Lombardnak jó szezonja lehet, ha így folytatja. Ha bárki is azt gondolta, hogy a hatodik perc után ontjuk majd a gólokat, az nem tisztelte az ellenfelünket. Hangsúlyozom, a Pápa jó csapat, megnehezítette a dolgunkat. Ráadásul egy kicsit göröngyös a pálya, ami nem kedvezett a rövid passzos játékunknak. Vannak ilyen meccsek, amikor egy csapat egy idő után hiába próbál meg gólt szerezni. Az előző idényben itt kikaptunk, otthon meg egy pontot szereztünk a Pápa ellen. Ehhez képest most egy mérkőzésen többet hoztunk össze, mint legutóbb kettőn. Nagyon fontos siker ez.”

PUSKÁS AKADÉMIA–FERENCVÁROS 3–1

Benczés Miklós: „Számomra két fontos üzenete volt a Ferencváros elleni mérkőzésnek. Az egyik az, hogy bár a Fradi erősebb csapat a Puskásnál, a játékosaim fegyelmezett, elszánt és alázatos futballal el tudták tüntetni ezt a különbséget. A másik, hogy ezen a meccsen bebizonyosodott, az Akadémia csapatának szüksége van idősebb és tapasztalt játékosokra, akiktől tanulhatnak a fiatalok. Hét közben volt egy kupameccsünk Sopronban, amikor éppen nem mi hibáztunk, hanem az ellenfél, és éreztem, hogy fordult a kocka. A futball azért is csodálatos játék, mert egy-két momentum mindent megváltoztat. Néha szerencse, néha tudás, néha pedig azt sem tudom, hogy mi kell ehhez. A Fradi ellen talán a Jóisten is mellénk állt, ám feltétlenül hozzá kell tenni, a játékosok rengeteget tettek azért, hogy ez így legyen.”

Ricardo Moniz: „Megérdemelten nyert az ellenfél. Nem kezdtünk rosszul, de az egyik védekezési hibánkat kihasználta a házigazda, és onnantól fogva csak futottunk az eredmény után. Az Újpest elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem voltunk elég kreatívak, és ez mindenképpen a vetélytársunkat dicséri. Nyilvánvalóan mindannyiunkat megviselt és megvisel, hogy egy fiú, aki közülünk való, az életéért küzd, de ez nem lehet kifogás. Ha profik vagyunk, az érzelmeket ki kell zárnunk. Emberileg ez nem egyszerű, de muszáj változtatnunk a hozzáálláson. Bár most lemaradtunk a Videotontól, még mindig az a célunk, hogy bajnokok legyünk. Ebből következően fel kell tennünk magunkban a kérdést: eredményesek akarunk lenni? Ha igen a válasz, akkor mentálisan fejlődnünk kell!”

KECSKEMÉTI TE–GYŐRI ETO 1–0

Bekő Balázs: „Nyilvánvalóan úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér, nagyon sokat küzdöttünk érte, le a kalappal a fiúk előtt. Nem a játék szépségével nyertünk, de azt gondolom, a mi helyzetünkben az a mindenek feletti odaadás nagyon kellett ma. Nagyon jó csapat a Győr, de ezeket a lehetőségeket nem lehet összehasonlítani, mi nem tudunk abból kiindulni, hogy itt sziporkázva futballozzunk, mert akkor kivégezhetjük saját magunkat. Ez hősies küzdelem volt, de amikor a Győr kijjebb jött, akkor többet vártam a kontráktól, hiszen volt rengeteg lehetőségünk, amelyekből – ha egy kicsit jobban lejátszunk – rúghattunk volna még gólt, és akkor talán nyugodtabb a vége, de ez ilyen játék volt ma.”

Pintér Attila: „Ezt a játékot gólra játsszák, én azt gondolom, hiába borult fel a pálya, birtokoltuk mi többet a labdát és próbáltunk veszélyesek lenni, voltak lehetőségeink, amelyek kimaradtak, de egy-két embernek el kell gondolkodnia. Azt hiszik, hogy felviszik a pályára a cipőjüket, és az nyerni fog. Ennek ellenére a Kecskemét talán egyszer rúgott kapura, és abból meg tudta nyerni a mérkőzést. A lehetőségeket ki kell használni. A csapat megpróbált mindent, hogy nyerjen, de egy-két játékos teljesítményével nem vagyok elégedett. Sokkal többet kell vállalkozni, sokkal többet kell tenni a győzelemért, ami egy-két embernél nem volt meg.”

BP. HONVÉD–HALADÁS 2–1

Marco Rossi: „Kiszenvedett, fontos győzelem volt. Mielőtt a találkozóról beszélnék, a Budapest Honvéd játékosai, vezetői és szurkolói nevében szeretnék sok-sok erőt és jobbulást kívánni a Ferencváros súlyosan beteg játékosának. A Fradi a mi egyik legnagyobb riválisunk, de a bajban össze kell tartanunk. Ami a meccset illeti, valóban fontos három pontot szereztünk. A Haladás erős ellenfél, alaposan felkészült belőlünk, nehéz volt ellene játszani. De tettünk most azért, hogy miénk legyen a három pont. Teszem a dolgom, és dolgozom, amíg szükség van rám.

Artner Tamás: „Nem vagyok feszült, inkább csalódott. De nem hagyhatom ki, hogy visszautaljak a legutóbbi meccsünkre, amikor arról szólt a történet, hogy bírói segédlettel győztünk a Puskás Akadémia ellen. Nem esett jól, különösen azért, mert utóbb kiderült, hogy szó sem volt bírói segítségről. Ezek után most mit mondjak, amikor két tizenegyest kaptunk? Vissza kell néznem a szituációkat, addig nem akarok erről nyilatkozni. Ha nincs a két tizenegyes, a Honvéd soha nem rúg gólt ellenünk. A döntetlenre így is rászolgáltunk volna.”

KAPOSVÁR–DIÓSGYŐR 0–2

Prukner László: „Balázs Benjámin eddig megoldotta a rá bízott feladatot, ezúttal ő is gyengébb teljesítményt nyújtott. De eszem ágában sincs a csapatkapitányt hibáztatni az újabb vereségért. Vannak a csapatban mások, akik katasztrofálisan teljesítettek, de tőlük ezt majd az öltözőben kérem számon. Az elmúlt négy hétben azon dolgoztunk, hogy változtassunk a csapat összetételén. Pakson és Mezőkövesden volt is eredménye, ám a Diósgyőr ellen újra visszaestünk a korábban tapasztalt nihilbe. Mit lehet tenni, ha egész héten gyakoroljuk a taktikát, majd a Honvéd elleni hazai mérkőzésünkhöz hasonlóan ezúttal is már a meccs elején hátrányba kerülünk? Próbáltam is a második félidőben olyan játékosokat becserélni, akik esetleg képesek lendületet adni, ám pillanatokkal később ismét gólt kaptunk.”

Tomiszlav Szivics: „Nem tagadom, régen voltam ennyire nyugodt egy mérkőzésen, mert nagyképűség nélkül állíthatom, együttesem sokkal jobban futballozott ellenfelénél. Egy kis öröm nekünk is jár, aztán hétfőtől próbáljuk javítani a hibáinkat, ugyanis továbbra is hiányolom a finomságot a játékunkból. Mert ha tudunk rúgni két gólt, miért nem törekszünk a harmadik vagy a negyedik megszerzésére? Itt volt a lehetőség, hogy a gólkülönbségen is javítsunk, gyengébb csapat ellen ezt kötelező lenne kihasználni. Pszichésen próbáltam felkészíteni a csapatot, hogy ha gyors góllal vezetünk, sokat segíthet a helyzetünkön. Nem hinném, hogy különösebb magyarázatra szorulna a játékunk, ha vezetünk. Annak sokkal jobban örülök, hogy tizenkilenc éves saját nevelésű játékosunk, Eperjesi Gábor megoldotta a rá bízott feladatot, és nem lámpalázasan lépett pályára első NB I-es mérkőzésén.”

NB I, 9. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 27., péntek
19.00 MVM Paks–Mezőkövesd 1–1 Kassai Viktor
Szeptember 28., szombat
14.00 Lombard Pápa–Videoton 1–2
Farkas Ádám
16.00 Kaposvári Rákóczi–Diósgyőri VTK 0–2 Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia–Ferencváros 3–1 Németh Ádám
18.00
Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás 2–1
Solymosi Péter

20.00

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Győri ETO 1–0
Vad II István
Szeptember 29., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–MTK Budapest (Tv: Duna Tv) Erdös József
18.30

Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport2)

Bognár Tamás
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC 9 7 1 1 20– 6 +14 22
2. Ferencváros 9 6 3 14–12 +2 18
3. Diósgyőri VTK 9 5 3 1 13– 8 +5 18
4. Debreceni VSC-Teva 8 5 1 2 20– 9 +11 16
5. MVM Paks 9 4 2 3 13–13 0 14
6. Lombard Pápa FC 9 4 1 4 11–10 +1 13
7. Győri ETO 9 3 4 2 13– 9 +4 13
8. Haladás 9 3 4 2 12–12 0 13
9. Budapest Honvéd 9 3 2 4 12–11 +1 11
10. Kecskeméti TE 9 3 2 4 12–17 –5 11
11. Pécsi MFC 8 3 1 4 13–16 –3 10
12. Mezőkövesd 9 3 1 5 14–19 –5 10
13. Újpest FC 8 2 3 3 14–13 +1 9
14. MTK Budapest 8 2 1 5 8–10 –2 7
15. Puskás Akadémia FC 9 2 1 6 9–18 –9 7
16. Kaposvári Rákóczi 9 1 1 7 7–22 –15 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik