A Lokinál a második hely a minimum

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 16:03
null
Bemutatkozott az új szakmai stáb (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A DVSC labdarúgócsapatánál az NB I-ben az ezüstérem megszerzése a minimum, de a bajnoki cím megvédéséről sem mondtak még le. A klub vasárnapi sajtótájékoztatóján Szima Gábor tulajdonos és Zdenek Scasny vezetőedző is megszólalt.

Az új vezetőedző, Zdenek Scasny kijelentette: elődje, Herczeg András munkáját szeretné folytatni.

„Meglepett a debreceni klub megkeresése – jelentette ki a cseh tréner, akinek egyébként vezetékneve magyarul azt jelenti: boldog. – A két ünnep között folytattunk tárgyalásokat, és meg kell mondjam, a vezetők végig nagyon korrektek voltak, és korrekt szerződést kötöttünk."

„A csapat hét-nyolc meccsét is megnéztem már DVD-n, külföldi és hazai találkozókat vegyesen. Az biztos, hogy igazolni kell, de most még nem szeretnék nevesíteni, és posztot sem mondanék."

Szima Gábor, a DVSC-TEVA tulajdonosa elmondta, hogy Herczeg András távozása után elsősorban magyar edzőket kerestek meg.

„Elsőként magyar trénerekkel beszéltünk, de egyikkel sem tudtunk száz százalékig megállapodni. Ezután kezdtünk keresgélni külföldön, és így jutottunk el Zdanek Scasnyig."

ÚJ EDZŐ A LOKINÁL!
 
   

 

„Hátrányunk nyolc pont a listavezető Videotonnal szemben, ami elég nagy, ennek ellenére még nem mondtunk le a bajnoki cím megvédéséről. Mivel a második helyezetthez képest csupán egy pont a lemaradásunk, ezt a pozíciót mindenképpen el kell érnünk."

A Debrecen még hat-hét játékost szeretne kipróbálni, de konkrét nevek ezzel kapcsolatban sem hangzottak el. Új szerződést ajánlottak Kiss Zoltánnak, az ő sorsa a későbbiekben dől el, Illés Gyuláról pedig keretes írásunkban olvashatnak.

MUNKÁBA ÁLL AZ ÚJ SZAKMAI STÁB

A vezetőedző munkáját Meszlényi Tibor fogja segíteni, aki legutóbb a szlovákiai Dunaszerdahely vezetőedzője volt. A tavaszi szezonra felkészülésben segítségükre lesz két görög edző is, akiket Zdenek Scasny a Panathinaikosznál töltött edzősködése idején ismert meg. Egyikőjük néhány napra érkezik Debrecenbe és a játékosok állapotfelmérése lesz a feladata, míg másikuk erőnléti edzőként segíti az alapozást a tavaszi bajnoki rajtig.

A DVSC-TEVA kapusedzője a klub korábbi saját nevelésű játékosa, Erdélyi Miklós lesz. A 30 éves tréner legutóbb a klub utánpótlásánál dolgozott, valamint a Nyíregyháza csapatánál védett.

Az együttes technikai igazgatójaként is egy korábbi saját nevelésű Loki-játékos, a 32 éves Frida Ferenc tevékenykedik majd. A technikai vezetőséggel járó munka mellett feladata lesz egy GPS-rendszer használata, amellyel a játékosok terhelését mérik és ellenőrzik, ezáltal segítve az edzők munkáját.

Sándor Tamás, a szurkolók korábbi kedvence, aki szintén a klub saját nevelésű játékosa volt mostantól pályaedzőként fog dolgozni az NB I-es és az NB II-es csapatnál. Mint mondta, elsősorban a tapasztalatszerzés a célja az edzői munka terén, amelyhez tavaly szerezte meg az A-licences képesítést. A profi futballtól két éve visszavonult „Tobe" feladata egyebek mellett a fiatal játékosok egyéni felkészítése.

A szakmai stábról szólva Szima Gábor hozzátette: a jövőben Herczeg András szakmai igazgatóként az utánpótlást fogja felügyelni az NB III-as csapattól lefelé egészen a hat éven aluli gyerekekig.

MTI

 

 ILLÉS GYULA NEM FOGADTA EL A ZTE AJÁNLATÁT

Illés Gyula nem fogadta el a ZTE szerződéshosszabbítási ajánlatát. A 28 éves labdarúgó korábban elmondta, hogy a zalaegerszegiek és a DVSC ajánlata közül dönt majd, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a bajnoki címvédőnél folytatja pályafutását.


Korábban megírtuk, hogy a középpályás iránt – akinek lejárt a szerződése Zalaegerszegen – a DVSC mellett a Győr is érdeklődött, ám ő kijelentette, hogy a DVSC és a ZTE között dönt majd.

 

A ZTE a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Illés végül nem a zalai klub, amúgy nagyon korrekt ajánlatára mondott igent.

 

A DVSC vezetői a klub vasárnapi sajtótájékoztatóján még nem erősítették meg a középpályás szerződtetését, elmondásuk szerint még tartanak a tárgyalások Illés Gyulával.

 

Illés egyáltalán nem ismeretlen közegbe kerülne, hiszen pályafutását a debreceni ifiben kezdte, ám a Loki felnőttcsapatában akkor még nem mutatkozott be. Zalaegerszegre mindössze két NB I-es mérkőzéssel a háta mögött igazolt, ott azonban Csank János keze alatt gyorsan alapemberré vált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik