A Loki ellen készülő Sztevanovics szerint bajnok lehet az ETO

Vágólapra másolva!
2012.07.28. 12:36
null
Szakály Péter ma is összecsaphat Szasa Sztevanoviccsal (Fotó: archív)
Szombaton három találkozóval folytatódik a labdarúgó NB I első fordulója. A slágermeccs kétségkívül a Debrecen–Győr találkozó lesz, de pályára lép a nyáron jelentősen megerősödő Ferencváros is a Kecskemét ellen, a Paks pedig dunántúli rangadón fogadja a Pécset.

 

A DVSC ELLEN KÉSZÜLŐ SZTEVANOVICS MÁR BAJNOKI CÍMRŐL BESZÉL

Az NB I előző szezonját veretlenül megnyerő DVSC-Teva nagy sorozat közepén van. A Skënderbeu elleni Bajnokok Ligája-selejtező után a Győr debreceni vendégjátéka következik – vagyis az egyik legnehezebb meccsel kezd a címvédő. Az ETO után pedig jöhet a BATE Boriszov, ám mivel szombaton rangadó szerepel a programban, szó sem lehet pihentetésről.

„Nem baj, hogy ilyen kemény ellenféllel kezdjük a bajnokságot – mondta a Nemzeti Sportnak Szakály Péter, a DVSC csapatkapitánya. – Sőt még jó is, hiszen ez a mérkőzés nemzetközi kupatalálkozónak felel meg, mert igen erős ellenféllel találjuk magunkat szembe. Mivel mindenkivel játszani kell, egyáltalán nem bánom, hogy az egyik legjobb csapattal nyitunk. Jó erőfelmérő lesz a meccs.”

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok fáradt a keddi mérkőzés után – folytatta Szakály Péter. – Természetesen meg lehet ismételni az albánok elleni agresszív támadójátékot, de azért nem szabad fejjel a falnak menni. Jól akarunk játszani és nyerni, ez minden. Az előző bajnokságot már lezártuk, vagyis nem sorozatban gondolkodom, hanem egy-egy találkozóban, így nem rágódom azon, hogy ez lehet a harmincegyedik, veretlenül megvívott találkozónk.”

A debreceniek dolgát nehezíti, hogy Selim Bouadlán, Roguy Méyén és Farkas Balázson kívül Bódi Ádám sem tudja vállalni a játékot az ETO elleni, 19 órakor kezdődő találkozón – a dvsc.hu mai híre szerint a középpályás megbetegedett, tegnap nem is edzett, ezért hagyja ki a bajnokit.

Hiányzók az ETO-nál is vannak: Takács Ákos, Marko Dinjar, Koltai Tamás, Lazar Sztanisics és Völgyi Dániel sem teljesen egészséges. Alighanem ezért is több nyári szerzemény bemutatkozhat a győrieknél. Lipták Zoltán, Michal Svec, Rok Kronaveter, Nemanja Andrics, Lang Ádám és Mihal Dina is lehetőséget kaphat, vagyis hat újonc is bemutatkozhat.

A győriek kapusa, Szasa Sztevanovics úgy véli, nagyon erős a keretük, és megfelelően felkészültek a Debrecenből.

„Szerencsésnek vallhatjuk magunkat, már két tétmérkőzésen is láthattuk szombati ellenfelünket, a Debrecent. Viszont nem állt mellettünk a szerencse a sorsoláskor, hiszen a címvédő otthonában kezdeni a bajnokságot nem éppen álomszerű. A Loki igencsak elszúrta a Skënderbeu elleni első mérkőzést, ám a visszavágón meggyőző fölénnyel három nullára nyert, s továbbjutott. Malmunkra hajthatja a vizet, hogy a DVSC talán kicsit fáradtabb lesz a Bajnokok Ligája-összecsapás miatt. Meglátjuk, mire leszünk képesek. Erősebbnek érzem a keretünket, mint tavaly, így reális cél az aranyérem megszerzése. Persze tudom, hogy a Debrecen és a Videoton is erős és stabil csapat, de szeretnénk megnehezíteni a dolgát, remélem, sikerül, s bajnoki címet ünnepelhetünk a szezon végén” – mondta a 37 éves szerb kapuvédő.”

A FRADI VOLT KECSKEMÉTIEKKEL KÉSZÜL A KTE ELLEN

Kellő optimizmussal várja a Ferencváros a Kecskemétet. Teheti, hiszen az ország legnépszerűbb együttesének első bajnoki mérkőzésére a várakozások szerint legalább tízezren lesznek kíváncsiak, és a KTE az élvonalban még nem szerzett pontot az Üllői úton.

Természetesen nem csupán a jó sorozat folytatása miatt készül győzelemre a Fradi, hanem mert hosszú idő után ismét nagyra törő terveket szövögethetnek az együttes irányítói, ehhez pedig kell a jó kezdés. A Détári Lajos szakmai igazgató vezette csapat szeretne beékelődni a három honi viszonylatban jelentős játékerőt képviselő egylet – Debrecen, Videoton, Győr – közé, netán elé.

A keret erősebb, mint a tavalyi, hiszen az éppen a Kecskemétről elcsábított Alekszandar Alempijevics, valamint Vladan Csukics játéka hasznára lehet a Fradinak, és akkor szólni kell még a Paksról érkező válogatott szintű futballistáról, Böde Dánielről, valamint a Pápáról igazolt Gyömbér Gáborról – és a rendkívül ambiciózus fiatalokról, Orosz Márkról és Máté Jánosról se feledkezzünk meg. Győzelemmel akarja tehát megkezdeni nagy menetelését a Ferencváros, hogy aztán a lendület a tabella elejére repítse a 28-szoros bajnokot.

Az említett Alempijevics, Csukics kettős számára azért is lesz érdekes a mai találkozó, mert éppen Kecskemétről szerződtek a nyáron a Ferencvároshoz.

Ugyanakkor nem játszhat a KTE ellen a sérült Busai Attila, míg a végleg megvásárolt brazil Somália játékengedélyét nem küldte meg korábbi klubja, a Bangu. Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál tegnap jelezte, készek a FIFA-hoz is fordulni, ha az ügyben a brazil csapat továbbra sem teljesíti a kötelességét.

DUNÁNTÚLI DERBI PAKSON

Ma rendezik a Paks–Pécs dunántúli derbit is. Hazai oldalon az a legnagyobb kérdés, hogyan épül be a csapatba a Siófokról szerződtetett Simon Attila, és a csapat támadói feledtetni tudják-e a Ferencvároshoz szerződő Böde távozását.

A vendég pécsiek új edzővel, Supka Attilával és egy szinte teljesen kicserélődő együttessel lépnek pályára a korábbi pécsi edző, Kis Károly irányította Paks ellen. A pécsieknél hat újonc is pályára léphet – várhatóan csak azért nem több, mert Bodnár László és Harsányi Zoltán is sérüléssel bajlódik –, köztük a legutóbb éppen Pakson szereplő Szatmári Lóránd.

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
Pénteken játszották
DVTK–Újpest FC 2–1 (Fernando 29., Seydi 65., ill. Vermes 42.)
Pénteken játszottákHaladás–Egri FC 4–2 (Kenesei 50., Halmosi 52., Iszlai 58. 11-esből, Andorka 63. 11-esből, ill. Pisanjuk 45., Németh N. 74.)
Július 28., szombat, 17.00 MVM Paks–Pécsi MFC Sport1
Július 28., szombat, 19.00 DVSC-Teva–Győri ETO Duna Tv
Július 28., szombat, 20.45 Ferencváros–Kecskemét Sport1
Július 29., vasárnap, 15.30 MTK–Kaposvár Duna Tv
Július 29., vasárnap, 17.00 Siófok–Bp. Honvéd
Július 29., vasárnap, 18.30 Videoton–Lombard FC Sport2
AZ ÁLLÁS
1. Haladás 1 1 4–2 +2 3
2. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
3. Budapest Honvéd 0 0–0 0 0
DVSC-Teva 0 0–0 0 0
Ferencváros 0 0–0 0 0
Győri ETO 0 0–0 0 0
Kaposvári Rákóczi 0 0–0 0 0
Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
Lombard Pápa FC 0 0–0 0 0
MTK Budapest 0 0–0 0 0
MVM Paks 0 0–0 0 0
Pécsi MFC 0 0–0 0 0
Siófok 0 0–0 0 0
Videoton FC 0 0–0 0 0
15. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
16. Egri FC 1 1 2–4 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik