A húszméteres öngól ellenére DVSC-továbbjutás

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 19:55
null
Yannick jó játékkal járult hozzá a debreceni továbbjutáshoz (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének mai visszavágóján a DVSC-Teva hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a címvédő Pakssal, és 2–1-es összesítéssel továbbjutott. A Debrecen az új szerzemény, Roguy Méyé góljával szerzett vezetést a meccs elején, a paksiak egy ritkán látható, húsz méterről esett öngóllal egyenlítettek.

 

A DVSC-Teva a múlt héten a címvédő Paks otthonában 1–0-ra nyert a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, de a debreceniek a visszavágót is támadó szellemben kezdték.

Kondás Elemér vezetőedző a kezdőcsapatban ezúttal azoknak a futballistáknak szavazott bizalmat, akik a Fradi elleni szombati bajnokin nem vagy csak csereként kaptak lehetőséget, és a pályára lépők mindent megtettek azért, hogy bizonyítsák, lehet rájuk számítani.

Bernáth Csaba a Ferencváros ellen a második félidőben állt be, és a 80. percben gólpasszt adott Szakály Péternek. Bernáth most kezdő volt, és ezúttal már a 12. percben gólpasszt adott – a jobb szélen szép csellel becsapta védőjét, Csehi Tamást, majd tökéletes ütemben középre adott, és az érkező Roguy Méyének már nem volt nehéz dolga, nagy erővel a kapuba továbbította a labdát. A ZTE-től télen szerződtetett gaboni csatár első debreceni tétmeccsén megszerezte első gólját.

Méyének nem sokkal később volt még egy helyzete, ezúttal a bal szélről, Yannicktól kapott labdát, de éles szögből leadott lövését védeni tudta a kapus.

A jó kezdés után hazai szempontból meglehetősen szerencsétlen pillanatok következtek. Előbb Bernáth Csabát kellett lecserélni sérülés miatt, majd Ludánszki Bence az előre ívelt labdát 20 méterről a saját kapujába fejelt a rosszul kimozduló Verpecz István kapus mellett – öngól.

A gól után valamelyest kiegyensúlyozottabbá vált a játék, bár még így is a Debrecen birtokolta többet a labdát, de újabb találat a szünetig már nem született.

A második félidőben továbbra is mezőnyfölényben játszott a Debrecen – Méyének volt egy újabb nagy helyzete, de a kapu mellé lőtt –, de a szerencsével továbbra is hadilábon álltak a hazaiak. Bernáth után ugyanis sérülés miatt kellett lecserélni Szűcs Istvánt és Adnan Alisicet is.

A Paks a második félidőben a továbbjutásért támadhatott, hiszen egy újabb találattal, idegenben szerzett több góllal a négy közé kerülhetett volna Kis Károly csapata, ám a tolnaiak nem tudtak fölénybe kerülni, igaz, Magasföldi József révén a hajrában így is volt egy óriási helyzetük, de a támadó 12 méterről, középről a kapu fölé lőtt.

Összességében a Debrecen kézben tartotta a mérkőzést, és az 1–1-es döntetlennek köszönhetően 2–1-es összesítéssel továbblépett a legjobb négy közé. A többi párharcban holnap tartják a visszavágókat.

 

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–PAKS 1–1 (1–1)
Debrecen, 1200 néző. V: Takács (L. Tóth, Kulcsár)
DVSC: Verpecz – Bernáth (Nikolov 23.), Máté P., Ludánszki B., Szűcs I. (Illés Gy. 56.) – Alisic (Lucas 59.), Ramos, Spitzmüller, Yannick (Zahovaiko 85.) – Nikolic, Méyé (Farkas B. 66.).
PAKS: Pokorni – Heffler, Fiola, Gévay, Csehi T. – Kiss T. (Szatmári L. 46.), Eppel (Sifter 46.), Sipeki, Vayer (Bohner 82.) – Magasföldi, Hrpeka (Montvai 44.)
GÓL: Méyé (12.), ill. Ludánszki (öngól, 25.)

 

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DVSC-Teva–Paksi FC 1–1 (Méyé 12., ill. Ludánszki B. 24. – öngól)
Továbbjutott a DVSC 2–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik