A Diósgyőr meghatározó szerepre tör a magyar futballban

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 18:44
null
Miroszlav Gurumicsék ebben a szezonban is számíthatnak népes szurkolótáboruk támogatására (Fotó: Grnák László)
A DVTK labdarúgócsapata a múlt héten, a legutóbb Mezőkövesden futballozó Szalai Vilmos szerződtetésével a maga részéről lezárta a nyári átigazolási időszakot. Árki Gábor sportigazgató erről, illetve a kitűzött célokról nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

 

„Lezártuk a keretet, több játékost már nem igazolunk. Csak abban az esetben lehet változás, ha augusztus harmincegyedikéig valamelyik játékosunkért olyan vételi ajánlat érkezik, amit el tudunk fogadni. Vannak érdeklődések, de konkrét írásos ajánlatot eddig nem kaptunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója.

A diósgyőriek valamennyi csapatrészbe igazoltak új játékost, összesen nyolcat, és egy kivétellel olyan futballisták érkeztek, akik NB I-es rutinnal rendelkeznek, fontos szerepet játszottak korábbi csapatukban is, ezért joggal bízhatnak a DVTK-nál abban, hogy valóban erősítést jelentenek. Az említett egyetlen kivétel az NB II-es Szigetszentmiklóstól megszerzett csatár, Takács Tamás, aki viszont az eddigi teljesítményével – gólt és gólpasszt is jegyzett már – igazolta, érdemes volt szerződtetni. A keret létszáma egyébként nem nagyon változott, ugyanis a korábbi meghatározó játékosok közül öten is távoztak (Futács Márkó, Zoran Kosztics és Vadász Viktor mellett a tavasszal már háttérbe szoruló, de az előző években fontos szerepet játszó Mohamadou Abdouraman és Gohér Gergő is).

Őket azonban a jelek szerint sikerült pótolni, a keret összeállt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy négy meccs után a DVTK még veretlen az NB I-ben, a megszerzett tíz pontjával a harmadik helyen áll, a második Paks jobb gólkülönbségével, a listavezető Videoton pedig két ponttal előzi meg. Ezek után adja magát a kérdés, mire lehet elég ez a keret, mik a célok Diósgyőrben.

„Az NB I élmezőnyében szeretnénk végezni, és ha sikerül elérni az Európa-liga szereplést, az már komoly sikert jelentene. Hosszú távra tervezünk, tartósan az élmezőnyben maradnánk, szeretnénk meghatározó szerepet játszani a magyar labdarúgásban. Ebben a szezonban nem kimondott célunk a dobogó elérése, de arra törekszünk, hogy fokozatosan minél magasabbra lépjünk, mindig fejlődjünk, előrébb lépjünk a korábbiakhoz képest” – mondta az előző idényt az 5. helyen záró DVTK sportigazgatója.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Bori Gábor (MVM-Paks), Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, legutóbb Lombard Pápa), Németh Milán (Pápa), Drazsen Okuka (szerb, Kaposvár), Szalai Vilmos (Mezőkövesd-Zsóry), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklós)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus), Augusto Batioja (ecuadori, Radnicski Nis – Szerbia), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gelei Vince (Csákvár), Gohér Gergő (Puskás Akadémia), Hornyák Marcell (Rakamaz), Menyhért Ádám (Mezőkövesd), Zoran Kosztics (szerb, Nyíregyháza), Nenad Rajics (szerb, ?), Vadász Viktor (Újpest), Vági András (?)
Kiszemeltek:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik