A Csákvár nem lesz a Fradi áldozati báránya

CS. A., V. G.CS. A., V. G.
Vágólapra másolva!
2015.03.04. 10:22
null
Thomas Doll aligha a Dunaújvárosban kezdő tizenegyet küldi pályára, de a Fradi bő keretéből nyugodtan sakkozhat (Fotó: Reviczky Zsolt)
A negyeddöntő első mérkőzéseihez érkezett el a labdarúgó Magyar Kupa 2014–2015-ös sorozata. A legjobb nyolc közé mindössze négy NB I-es csapat jutott el, így mivel a Videoton és a Pécs egymással játszik, biztosan lesz alacsonyabb osztályú együttes az elődöntőben. A Csákvár az egyik, versenyben lévő másodosztályú klub, ám az együttesnek a Ferencvárost kellene elbúcsúztatnia a továbbjutáshoz.
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
14.30: Kisvárda (NB III)–Szolnok (NB II)
17.00: Gyirmót (NB II)–Újpest
18.00: Ferencváros–Csákvár (NB II) (tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
18.00: Videoton–Pécs

FERENCVÁROS–CSÁKVÁR

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy állandóan arra rugdossuk a labdát, amerre állunk – mondta még Bognár György, az Aqvital FC Csákvár szakmai igazgatója, lapunk szakértője.. – Ez esetben tálcán kínálnánk a lehetőséget a hazaiaknak a szűnni nem akaró támadásvezetésre. A Ferencváros ránk erőlteti az akaratát, de ha nem szeretnénk az áldozati bárány szerepét eljátszani, vállalnunk kell a bátor játékot, hogy nemcsak a lelátóra bikázzuk a labdát, hanem megtartjuk, s türelmesen járatjuk. Addig sincs nyomás a védelmünkön, nem?! Osztálynyi különbség van a felek között, ezt jobb már most, az elején tisztázni. Felesleges is azzal áltatnunk magunkat, hogy esetleg kiharcolhatjuk a továbbjutást. Azt azonban megígérhetem, hogy útját álljuk a hazaiaknak, amíg csak bírjuk. A párharcot komolyan vesszük, nem kell senkit motiválni vagy jól hátba verni, hogy tessék, a Fradi ellen játszhatsz. Ha ezért bárkit is külön ösztönözni kell, az holnap már ne jöjjön edzésre, sőt a cipőjét is akassza rögvest szögre.”

Némi kapaszkodót jelenthet, hogy a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll várhatóan a második sorát küldi pályára – ám Bognár György amondó, így is jó erőkből áll a hazai csapat. Ráadásul a német szakember helyében ő is elsősorban a hétvégi bajnokira tartalékolna.

A Fradi német trénere a fradi.hu-n arról nyilatkozott, hogy okos, magabiztos játékot vár játékosaitól. Természetesen csapatát tartja a párharc esélyesének, de egy pillanatig sem éreztethetik, hogy ellenfelük a másodosztályból jött, tisztelniük kell a vetélytársat. A Ferencváros egy hét alatt három tétmérkőzést játszik – ezt muszáj figyelembe venni, amikor a vezetőedző kiválasztja játékosait a bő keretből.

VIDEOTON–PÉCS

Sándor György, a Videoton egyik oszlopos tagja egymérkőzéses eltiltását töltötte az ETO elleni, 2–2-re végződött bajnokin, ezért szerdára csúszott idei első tétmeccses bevetése. Ami azt illeti, a pécsiek legyűrése sem ígérkezik könnyű feladatnak: a PMFC újpesti győzelme (2–0) figyelmeztető jel.

„Láttuk a pécsiek szombati bajnokiját – folytatta Sándor György. – Sokat változott a télen az együttes stílusa, nagyon masszív, szervezett, idegenben főképp a védekezésre helyezi a hangsúlyt. Nyilván ellenünk sem tesz másként. Ne feledjük, ez nem bajnoki, nem egy meccsen múlik a dicsőség. Lehet, hogy úgy gondolkodnak, most elegendő egy nulla nullás döntetlen, s a visszavágón pedig kicsikarják a továbbjutást. Nem állítom, hogy feladják a támadást, de Robert Jarni várhatóan óvatosságra inti csapatát. Mi sem rohanhatunk fejjel a falnak, nehogy lekontrázzanak minket.”

A fehérváriak az élen állnak a bajnokságban, ráadásul az MK mellett a Ligakupa-sorozatban is érdekeltek. Sándor György szerint a Videotonnál nem rangsorolják az egyik feladatot a másik elé. „Nincs A- vagy B-csapatunk, mindenki ugyanolyan fontos. Mindenkire szükség van, hogy eredményesen szerepeljünk.”

GYIRMÓT–ÚJPEST

„Megvan a varázsa annak, hogy ha egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, de két összecsapáson is fel lehet nőni a feladathoz – mondta a Ferencvárossal két Magyar Kupa-győzelmet szerző 37 esztendős hátvéd, Balog Zoltán, akinek rutinja már a gyirmótiakat segíti. – Célunk, hogy az ország jobban megismerje Gyirmót nevét. Az Újpest kerete erős, ráadásul felpaprikázott hangulatban jön hozzánk, hiszen szombaton kikapott odahaza a Pécstől, játékosaiban bizonyára ég a bizonyítási vágy. De bennünk is, mindenki rendkívül motivált, hogy ilyen patinás klub ellen játszhat a Magyar Kupában.”

Kérdés, a lila-fehéreknél pályára léphet-e a PMFC ellen (0–2) hiányzó Asmir Suljic. Mint megírtuk, az újpestiek bosnyák szélsőjének lejárt a játékengedélye, ezért a hibáért kellett kihagynia a szombati találkozót.

„Megoldódtak a papírgondok, így már számíthat a légiósra a szakmai stáb – mondta Kovács Zoltán, az újpestiek sportigazgatója. – Csakúgy, mint a pécsiek ellen kiállított Nagy Gáborra és Jonathan Herisre, mert a piros lap miatti eltiltásuk a bajnokságra vonatkozik, a Magyar Kupára nem. A húzódással bajlódó Nemanja Andrics a héten még nem edzhet, és lehet, a védő Forró Gyula sem játszhat a Gyirmót ellen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik