HIRDETÉS
MTInyomtatott 2009.07.06 13:34 Frissítve: 2011.11.19 02:40

Százmilliós „lyuk” a diósgyőri labdarúgócsapat költségvetésében

A boon.hu kérésére Dlusztus Imre, a DFC Kft. ügyvezetője a regionális portál rendelkezésére bocsátotta a Diósgyőr labdarúgócsapatának 2009–2010-re tervezett részletes költségvetését. A tervezett büdzsében még százmillió forintos különbség van a várható bevételek és a kiadások között (a rossz irányba…), még úgy is, hogy beleszámolták a költségvetésbe a Digi Tv-előfizetésekből származó pénzt. Az viszont még nincs eldöntve, hogy a Soproni Liga mérkőzéseit a Digi Tv közvetítheti. A DVTK vezetősége 193 150 000 forint bevétellel és 293 832 820 forint kiadással számol.

Djordje Kamber (piros-fehérben) távozott, csakúgy, mint a Szeviép: a DVTK-nál 100 millió forintos „űr” tátong a költségvetésben
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Djordje Kamber (piros-fehérben) távozott, csakúgy, mint a Szeviép: a DVTK-nál 100 millió forintos „űr” tátong a költségvetésben
A klubot eddig működtető gazdasági társaság múlt heti kivonulása 100 millió forintos hiányt eredményez a Diósgyőri FC Kft. költségvetésében. Az adatokat Dlusztus Imre, a DFC Kft. ügyvezetője hozta nyilvánosságra hétfőn a boon.hu honlapon.

A részletes költségvetési tervezet a bevételi oldalra 193 millió forinttal kalkulál, míg a 2009/10-es szezonban várható kiadások 293 millióra rúgnak. A bevételek között szereplő tételek, így a jegy- és bérleteladás, televíziós közvetítés utáni jutalék, Miskolc város támogatása, a reklámbevétel, valamint különböző jogdíjak közül a városi támogatás 60 millió, a tervezett jegybevétel több mint 36 millió, a televíziós jogdíj pedig 24 millió forintot jelenthet az egyesületnek.

A kiadások között Diósgyőrben számolnak a várható büntetésekkel (2 millió forint) is, Dlusztus szerint: „... a múltban előfordultak büntetések minden évben, és a többségében szurkolói rendbontások miatt kiszabott pénzbírságok valószínűleg a jövőben is előfordulnak majd, ezért inkább előre számoltunk vele.”

Az ügyvezető a költségvetést értékelve elmondta:

„A Szeviép Zrt. és a Diósgyőr FC Kft. közötti reklámszerződés havi hatmillió forint bevételt jelentett a klubnak. Ezen fölül Baranyi Sándor úr személyesen, illetve a Szeviép rendszeresen hitellel és/vagy a szerződésen felüli hirdetési pénzzel támogatta a DVTK-t. A Szeviép kilépésével éves szinten százmillió forint hiányzik majd a Diósgyőr költségvetéséből, ami azt jelenti, hogy a szegedi építőipari cég finanszírozásának szintjén van szükség helyi támogatókra. Ellenkező esetben rövidesen térdre rogy a gazdasági társaság.”

A DVTK jövőjéről kedden egyeztetett Káli Sándor, Miskolc polgármestere, Baranyi, a Szeviép Zrt. tulajdonosa és Wicha József vállalkozó. Baranyi akkor bejelentette: a gazdasági válság elérte a céget, ezért úgy döntöttek, kivonulnak a miskolci futballból.

A találkozó végén a megbeszélés résztvevői arról határoztak, hogy a DVTK-t érintő megoldási javaslatokról tíz nap múlva egyeztetnek. A Soproni Liga július 25-én rajtol.
2019.02.18 21:18:24

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A Fradinak lőtt ollózós gólja megvillantotta az ismerős varázst.

2019.02.18 09:29:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Játékosszeretők, óbudai verőlegények és a sportág ősi hangszerének eredete Pluhár István öltözői dalgyűjteményében.

2019.02.18 11:30:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Kisvárda közelebb van a dobogóhoz, mint a 12. Haladáshoz – szombathelyi mélység királyi paródiával...

2019.02.17 23:10:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu