Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.06.29 10:02 Frissítve: 2011.09.24 02:42

Keith Gillespie és Antal Botond is a tervezett erősítések között

Már a Fradi is elkezdte. Az NB II Keleti csoportjának bajnoka, az élvonalba három év után visszatérő zöld-fehér csapat labdarúgói péntek óta állapotjavító feladatok elvégzésével gyakorolnak – az angliai edzőtáborra. Bobby Davison, az FTC angol mestere az elmúlt felkészülési időszakokhoz hasonlóan ezen a nyáron is szigorú edzésprogrammal engedte szabadságra játékosait, hogy a keménynek ígérkező sheffieldi túrán már megfelelő fizikumú futballistákkal kezdhesse a munkát.

Davison négy-öt új futballistát még mindenképp szeretne
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Davison négy-öt új futballistát még mindenképp szeretne
Bobby Davison nem tétlenkedik. Miközben a Ferencváros edzője a pro licences tanfolyamon hallgatja a neves előadók óráit (pénteken például a finn szövetségi kapitány, Stuart Baxter tartott beszámolót), próbál informálódni az erősítési lehetőségekről.

A vele egy kurzust végző watfordi szakembernél például Antal Botond kapus kölcsönvételét kezdeményezi, a Sheffield Uniteddel pedig továbbra is egyeztet az esetleges játékosmozgásról.

„Hallom, hogy otthon röpködnek a nevek, ám amíg nincs konkrétum, felesleges találgatni – mondta a közös vacsora előtt a Nemzeti Sportnak Bobby Davison. – Annyit mondhatok, hogy a sheffieldi edzőtáborban már nálunk lesz egy-két kiszemelt, így a tervek szerint velünk kezdi a felkészülést az északír válogatott Keith Gillespie is.”

„Négy-öt futballistára mindenképpen szükség van célunk megvalósításához, kell védő, középpályás, de legfőképpen csatár. Nekem fontos, hogy négy gólvágóm legyen, márpedig úgy néz ki, Jordan Robertson Angliában folytatja, így a helyére kell egy minőségi támadó. Sajnos az angol másodosztályban irreális pénzeket keresnek a futballisták, és a heti négyezer fontos fizetéssel nehéz versenyezni. Aggódni azonban felesleges, heteken belül összeállunk, s a budapesti négyes torna után már ütőképes lesz a Ferencváros” – tette hozzá az angol szakember.

Közben Ferenczi István és Lipcsei Péter az előírtnál hamarabb megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Erről, és hogy az elmúlt másodosztályú szezon gólkirályát miképpen várják vissza Barnsley-ba, a Nemzeti Sport hétfői számában olvashat.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.25 00:22:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Pedig itt lenne az ideje egy átfogó vizsgálatnak: hol tart a szakma a futballba zúdított pénzek nyomán.

2017.06.24 09:01:28

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

„Nincs az a csábító szirénhang, amiért kockára tennénk mindazt, amit évek munkájával felépítettünk Balmazújvárosban.”

2017.06.22 00:11:16

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

Hiába faragják az Újpest macedón légiósát, nem ül fel a provokációnak, inkább góllal törleszt.

2017.06.21 23:47:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A kudarcot nem akarati tényezők okozták” • „Elgondolkodtató, hogy egymás után jönnek haza a játékosaink.”

2017.06.22 09:06:56

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Tizenöt bűnös közül senki sem kapott letöltendő börtönbüntetést; Nyerges Krisztián és Torma Gábor ellen megszűnt a vizsgálat.