Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.28 23:08 Frissítve: 2011.11.07 02:46

DVSC: az utánpótláscsapatok otthonától megválna a város

Debrecen város önkormányzata értékesítené a Vágóhíd utcai sporttelepet, ahol a DVSC több utánpótláscsapata is készül. Az adásvételt nehezíti, hogy a jelenlegi szabályozás szerint 2010 végéig csak sportcélokra hasznosíthatják a létesítményt. Négy éve ugyanis ilyen feltételekkel adta el a komplexumot az önkormányzatnak a korábbi tulajdonos MÁV - – adta hírül a Debrecen Televízióra hivatkozva a klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu.

A rozsdás vastáblán évek óta nem olvasható a Loki-meccsek eredménye, a Vágóhíd utcai sporttelepen ugyanis már régóta nem rendeznek mérkőzést, s a focipályát is csak az utánpótlásedzések miatt locsolják. Ez az egyetlen része a kiterjedt sportkomplexumnak, ahol még érdemi munka folyik. A 60 ezer négyzetméteres telepen számos sportlétesítmény található. A salakos és bitumenes pálya, a futópálya, a lelátók és a három sportcsarnok műszaki állapota a felmérések szerint mindössze 30 százalékát éri el az elvárt szintnek.
A Vágóhíd utcai sporttelepet 2005-ben vásárolta meg az önkormányzat a MÁV-tól. Akkor szóba került, hogy itt épülhetne fel a DVSC új stadionja. A tervekből azonban semmi nem lett, így gyakorlatilag kihasználatlan a terület.

A Vágóhíd utcai ingatlant 689 millió forintért, nyílt pályázat útján értékesítené a város. A MÁV előírásai szerint azonban a vevő 2010 végéig csak sportcélra használhatja a területet. A tulajdonosi bizottság elnöke szerint ez a feltétel nem hiúsítja meg az eladást.

A Vágóhíd utcai sporttelep a szabályozási terv szerint ipari és kereskedelmi övezetben van, így a leendő vevő a kiírásban rögzített határidő, azaz 2010. december 10. után gazdasági célokra is hasznosíthatja a területet. Az értékesítési pályázatról csütörtöki ülésén dönt a városi közgyűlés.
2019.09.13 20:32:41

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Czibor Zoltán és Kocsis Sándor zseniálisan játszott az angolok elleni, 7:1-re megnyert meccsen, pedig előző este „megalázták” őket.

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…