HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.17 20:01 Frissítve: 2011.08.11 00:09

A kétgólos hátrányból fordító MTK idegenben lőtt több góllal jutott tovább

Az Újpest hazai pályán hiába vezetett már 2–0-ra a 36. percben az MTK ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a vendégek 3–2-re fordítani tudtak, így idegenben lőtt több góllal az elődöntőbe jutottak. A továbbjutást jelentő gólt a 86. percben szerezte meg az MTK Szabó Ádám révén.

Az újpestiek valószínűleg a meccs után is üvöltöttek – dühükben
Fotó: Németh Péter
Az újpestiek valószínűleg a meccs után is üvöltöttek – dühükben

A nyerési kényszerben lévő MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, de az újpesti védők és Balajcza Szabolcs eszén nem tudtak túljárni a vendégcsapat játékosai.

Végh Zoltánnak a 15. percben kellett először nagyobb védést bemutatnia, ekkor Remili Mohamed lövését ütötte ki a jobb alsó sarok elől.

Négy perccel később már nem ilyen jól avatkozott közbe a rutinos kapus, és ennek Újpest-gól lett az eredménye. Bal oldali szögletnek futott alá Végh, a labda Simon Attila elé került, aki 3 méterről a léc alá bombázott. 1–0.

A gól után Bori Gábor növelhette volna a hazai előnyt, de előbb gyengécske próbálkozását Végh védte könnyedén, majd egy kipattanó labdát lőtt kevéssel a kapu fölé.

Borinak tehát nem sikerült betalálnia, a 36. percben viszont adott helyette egy gólpasszt. A jobb oldalról tekert középre, ahol Simon ugrott a legmagasabbra, és 7 méterről Végh fölött a jobb alsó sarokba csúsztatott. 2–0.

Örülhettek tehát az újpesti hívek, megnyugodni azonban nem tudtak, mivel egy perc múlva ismét már csak egy gól volt csapatuk előnye (persze nem összesítésben). Történt ugyanis, hogy a 37. percben Kanta József végzett el a bal oldalról szabadrúgást, a hosszú oldalon érkező Lencse László – aki az első mérkőzésen is betalált – pedig 4 méterről a bal alsóba lőtt. 2–1.

Így az Újpest ugyan előnnyel vonulhatott a szünetre, de a továbbjutás még nem dőlt el.

Két gólra volt tehát a boldogságtól az MTK, amelyből az egyiket már az 53. percben majdnem megszerezte, ám Balajcza megmentette a lilákat. Kanta ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Lencse 8 méterről csúsztatott, de az újpesti kapus óriási bravúrral kitolta a labdát a jobb alsó sarok elől.

A további MTK-rohamok helyett ezután újpesti lehetőségek következtek, főleg a jobb oldalon robotoló Simek Péter volt agilis ezekben a percekben, beadásai után azonban nem született gól.

A 77. percben viszont egyenlített az MTK! Szabó Ádám szerzett labdát Simektől, becselezte magát a 16-oson belülre, a védőkről Hrepka elé került a labda, aki 8 méterről a léc alá bombázott. 2–2.

A Szusza-stadion közönségének döbbenete a 86. percben lett teljes, amikor a vendégek a vezetést is megszerezték. Szabó kényszerítőzött jól Kantával, a visszakapott labdát pedig 7 méterről lőtte a kapuba. A gólszerző mezlevétellel ünnepelt, közben pedig mutogatott a közönségnek, amiért a játékvezető kiállította. 2–3

A piros lap azonban már nem befolyásolta a továbbiakat, az MTK megtartotta előnyét, így idegenben lőtt több góllal bejutott az elődöntőbe.

MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ÚJPEST–MTK 2–3 (2–1)
Helyszín: Szusza-stadion
Nézőszám: 2373
Játékvezető: Solymosi P.
Asszisztensek: Lémon, Tóth I.

A KEZDŐCSAPATOK
ÚJPEST MTK
Balajcza Végh
Simek Radulovics
Korcsmár Lambulics
Cutuk Szekeres
Malone Vadnai
Bori Hrepka
Stokes Zsidai
Bozsics Szabó Á.
Remili Gosztonyi
Foxi Kanta J.
Simon Lencse
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Szentes Lázár Garami József

Gólszerző: Simon (19., 36.), ill. Lencse (37.), Hrepka (77.), Szabó Á. (86.)
Csere: Bori helyett Wilson és Bozsics h. Jucemar (mindkettő a szünetben), Foxi h. Tisza (69.), ill. Gosztonyi h. Nagy G. (69.), Hrepka h. Rodenbücher (88.)
Sárga lap: Foxi (56.), Jucemar (82.), Korcsmár (91.), ill. Kanta J. (55.), Lambulics (81.)
Kiállítva: Szabó Á. (86.)
Továbbjutott: az MTK, összesítésben 4–4-gyel, idegenben lőtt több góllal
2019.02.15 21:54:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.02.15 23:21:21

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A gólszépségverseny igen érdekes műfaj, itt a záróakkord mindenképpen katartikus, kérdés, mennyire számít az odáig vezető út (lásd akció), a tét, az ellenfél minősége, a körülmények és még számos további tényező.

2019.02.15 23:14:54

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A Haladás is csúszik, kérdés, lesz-e ennek valaha felelőse.

2019.02.14 23:32:48

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az utánpótlás-válogatottságnak semmi jelentősége…

2019.02.13 08:31:04

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A zöld-fehérek korábbi trénere imádja Budapestet, nemrég vett itt új lakást, áprilisban költözik.