Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.06 13:37 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Loki kétszer készült Egerszegre, mégis Fehérváron kezdi a tavaszt

A múlt heti elhalasztott forduló után ma Székesfehérváron folytatódik a Soproni Liga. Este 19 órai kezdettel a Fehérvár gárdája fogadja az aranyra is esélyes DVSC-TEVA csapatát. A vendégeknek ez lesz az első mérkőzésük, mivel a ZTE elleni találkozójukat a zalaiak pályájának használhatatlansága miatt nem rendezték meg, míg az előző fordulót teljes egészében a Magyar Labdarúgó-szövetség halasztotta el.

Kiss Zoltán (balról), Szakály Péter és Oláh Lóránt kétszer csomagolt össze a zalaegerszegi út előtt, végül mégis Fehérváron kezdik a tavaszi szezont
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kiss Zoltán (balról), Szakály Péter és Oláh Lóránt kétszer csomagolt össze a zalaegerszegi út előtt, végül mégis Fehérváron kezdik a tavaszi szezont

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere szikrázóan kemény és izgalmas mérkőzésre számít csapata első 2009-es bajnokiján a Fehérvár ellen.

„Megértettük, hogy a program folyamatosan változott, de nem foglalkoztunk vele, csak tettük a dolgunkat. Persze a játékosok bosszúsak voltak, amikor kétszer is teljesen feleslegesen csomagoltunk össze Zalaegerszegre, de így alakult. Az elmúlt napokban már a Fehérvár elleni mérkőzés volt a középpontban, amelyre a legoptimistábban próbáltuk felkészíteni a csapatot. Remélem, az elvégzett munka az eredményben is megmutatkozik. A pénteki mérkőzésen a legjobbat szeretnénk nyújtani” – nyilatkozta Herczeg András a Debreceni Naplónak.

„Bár a Fehérvár eddig is masszív és szervezett csapat volt, most, hogy Varga István kollégám a négy négy kettes formációt favorizálja, még stabilabb lett a gárda. Ráadásul nyolc új játékost igazoltak, amivel jelentősen megerősödött a keretük. Mindig is idegőrlő csatákat vívtunk ellenük és ez nem lesz másként pénteken sem. Izgalmas és kiegyenlített játékot hozó, szoros meccsre számítok, amelyen természetesen győzni szeretnénk” – tette hozzá a szakember.

Nem lesz azonban teljes a Loki kerete, mivel a szakmai stáb Komlósi Ádámra és Szűcs Istvánra egyaránt térszalagszakadás miatt nem számíthat, míg a nemrég felépült Dudu sok edzést hagyott ki, ezért nem megfelelő az erőnléte, így őt sem veszi számításba Herczeg András.

Bár Fehérváron is vannak sérültek, a télen megerősödött házigazda győzelemre tör a listavezető ellen.

„Sajnos az utóbbi időben kiváló formának örvendő Polonkai Attilára nem számíthatok, ám jó hír, hogy Farkas Balázs és Ilija Radovics sérülése nem volt veszélyes, így ők játszhatnak a Debrecen ellen. A bajnokesélyes hajdúságiaknak remek csapatuk van, de úgy vélem, a mi gárdánk is van olyan erős, hogy bárkivel felvegye a versenyt. Remélem, előnyünkre válthat, hogy mi már két tétmérkőzést játszottunk, míg a DVSC egyet sem – mondta a klub hivatalos honlapjának Varga István vezetőedző.

A két csapat az NB I-ben 25 alkalommal találkozott egymással Székesfehérváron, ebből 14-szer nyertek a hazaiak hét döntetlen és mindössze négy debreceni siker mellett. A két gárda őszi meccsét a DVSC nyerte meg Oláh Lóránt góljával 1–0-ra.

A találkozót nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő közvetítésében!

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.