Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.09 18:28 Frissítve: 2012.02.24 02:44

Keletebbre nem mehettek: a Rákóczi braziljai Vlagyivosztokba szerződtek

Igen messzire költözik a Kaposvári Rákóczi két brazil erőssége: Leandro da Silva és André Alves az orosz élvonalbeli FC Lucs-Enyergija Vlagyivosztok csapatához igazolt. A középpályást végleg megvette a Vlagyivosztok, míg Alves 2008. december 31-ig kölcsönbe került a Japán-tenger-parti gárdához.

Mint látható, Vlagyivosztok az orosz labdarúgó élvonal térképén is igencsak "szélre szorult". A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Mint látható, Vlagyivosztok az orosz labdarúgó élvonal térképén is igencsak "szélre szorult". A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Kaposvári Rákóczi hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a szerződés részletei nem nyilvánosak, így nem tudni, hogy mennyit kasszírozott a somogyi gárda kulcsembereinek el- illetve kölcsönadásán.

Leandro és André Alves a legkeletibb „európai” élvonalbeli csapathoz kerül: a Japán-tenger partján fekvő, orosz távol-keleti kikötőváros Kaposvártól „mindössze” 8132 kilométerre van.

A FANATIZMUS CSÚCSA?

Az orosz labdarúgóélet egyik legelképesztőbb sztorija is a Vlagyivosztokhoz kötődik: három Zenit-drukker 15 ezer kilométert vezetett Szentpétervárról, hogy megtekintse a kedvenceket a Távol-Keleten, csakhogy az autójuk lerobbant… Más megoldást nem találván a Transzszibériai expresszel utaztak haza. Mikor a Zenit vezetősége tudomást szerzett kálváriájukról, egy új autóval kedveskedett a „leghűségesebbeknek”.
A tizenhat csapatos orosz élvonal utolsó előtti helyén álló Lucs-Enyergija Vlagyivosztokot 1958-ban alapították, 2005-ben került fel az első osztályba. A gárda hírhedt arról, hogy nagyon is élvezi a hazai pálya előnyét: a hosszú repülőút után pályára lépő ellenfelek állandóan akklimatizációs problémákkal küszködnek (cserébe ők sem szeretnek idegenbe járni...).

„A japán bajnokságban kellene játszaniuk” – nyilatkozta egyszer az Eb-bronzérmes Igor Akinfejev, miután a CSZKA-val kaptak egy négyest a Dinamo-stadionban.

Alves és Leandro érkezésével tizenegy fősre bővül a Vlagyivosztok légiós kontingense: a csapatban két cseh, egy-egy elefántcsontparti, szlovák, fehérorosz, grúz, bosnyák, ukrán és szerb játékos található. Legismertebb közülük a nyolcszoros bosnyák válogatott Dario Damjanovics.

A gárda edzője a 25-szörös jugoszláv válogatott, az 1990-es olaszországi világbajnokságon is szerepelt Zoran Vulic, aki trénerként a Hajduk Splitet is irányította, valamint a horvát nemzeti csapat másodedzője is volt.

A Lucs-Enyergija az orosz pontvadászat következő fordulójában Gaál Miklós csapatához, az Amkar Permhez utazik, július 16-án pedig az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervár csapatát fogadja.
2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.