Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.18 06:11 Frissítve: 2012.02.18 02:45

Nike-kupa: az 5. helyért küzdhetnek a felcsúti gyerekek

Balszerencsés vereséget szenvedett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupa negyeddöntőjében.

Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Fotó: www.pfla.hu
Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Három győzelemmel és egy vereséggel a legjobb nyolc közé jutott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupán, ám a bravúr, az elődöntőbe kerülés végül nem sikerült.

A legjobb nyolc között a magyar fiatalokat a holland Willem II együttese győzte le 1–0-ra. A felcsúti csapat az utolsó előtti percben kapott, roppant peches góllal szenvedett vereséget szenvedett a torna során valamennyi korábbi mérkőzését megnyerő, sőt, még gólt sem kapó hollandoktól.

Mindez azt jelenti, hogy vasárnapi helyosztókon az 5. helyért küzdhetnek ifjabb Tajti József tanítványai. Délelőtt 10 órakor a finn Honka ellenében búcsúzó, a csoportmeccsek során veretlen cseh Jihlava vár az ifjú labdarúgókra, délután pedig – természetesen a délelőtti párviadal eredményétől függően – az 5., vagy a 7. helyért játszik a PFLA gárdája.

Pedig minden olyan szépen indult, a magyar együttes pénteken maximális teljesítménnyel, két győzelemmel rajtolt az európai döntőben, a húszcsapatos torna első játéknapján előbb az izraeli Hapoel Tel-Avivot győzte le 1–0-ra, majd a svéd Vaksala SK felett diadalmaskodott 3–1-re.

Szombat délelőtt is két meccset játszott a csapat, a dán Vejlét 2–0-ra verte meg, a tét nélküli, NK Zagreb elleni találkozót viszont 4–0-ra elveszítette – úgy, hogy utóbbi meccsen a korábban kevesebbet szereplő labdarúgók is lehetőséghez jutottak.

A lódzi európai döntőből egyébként három csapat jut az augusztusi, manchesteri világtornára. A sorozaton, a korábbi években – természetesen, még U15-ösként – olyan későbbi sztárok tették le a névjegyüket, mint Carlos Tévez, Cesc Fabregas, Philippe Sanderos, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Iker Casillas, vagy a magyarok közül Németh Krisztián.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.24 10:45:16

Labdarúgó NB I SZELI MÁTYÁS

A DVTK erőnléti edzője úgy érzi, az angol játékosok profibbak, sokkal jobban belátják, mekkora szükség van az extra munkára.

2017.11.23 10:27:55

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

„Sok magyar klubnál konditerem sincs. Nem csoda, hogy az itthon játszó magyarok nem tudnak ütközni.”

2017.11.22 08:53:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

„A mostani generáció tagjai közül nem is kevesen egyszerűen nem szeretnek annyira futballozni.”

2017.11.21 23:14:31

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az elitsport, esetünkben a futball átka, hogy alapszinten csak a mestermunka hoz dicséretet. Amihez persze legalább alapszinten illik jártasnak lenni a szakmában. Hogy így legyen, ahhoz valóban csak egyetlen út vezet: dolgozni kell!

2017.11.21 23:10:46

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem egy játékosnak súlyfeleslege van.