Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.18 06:11 Frissítve: 2012.02.18 02:45

Nike-kupa: az 5. helyért küzdhetnek a felcsúti gyerekek

Balszerencsés vereséget szenvedett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupa negyeddöntőjében.

Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Fotó: www.pfla.hu
Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Három győzelemmel és egy vereséggel a legjobb nyolc közé jutott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupán, ám a bravúr, az elődöntőbe kerülés végül nem sikerült.

A legjobb nyolc között a magyar fiatalokat a holland Willem II együttese győzte le 1–0-ra. A felcsúti csapat az utolsó előtti percben kapott, roppant peches góllal szenvedett vereséget szenvedett a torna során valamennyi korábbi mérkőzését megnyerő, sőt, még gólt sem kapó hollandoktól.

Mindez azt jelenti, hogy vasárnapi helyosztókon az 5. helyért küzdhetnek ifjabb Tajti József tanítványai. Délelőtt 10 órakor a finn Honka ellenében búcsúzó, a csoportmeccsek során veretlen cseh Jihlava vár az ifjú labdarúgókra, délután pedig – természetesen a délelőtti párviadal eredményétől függően – az 5., vagy a 7. helyért játszik a PFLA gárdája.

Pedig minden olyan szépen indult, a magyar együttes pénteken maximális teljesítménnyel, két győzelemmel rajtolt az európai döntőben, a húszcsapatos torna első játéknapján előbb az izraeli Hapoel Tel-Avivot győzte le 1–0-ra, majd a svéd Vaksala SK felett diadalmaskodott 3–1-re.

Szombat délelőtt is két meccset játszott a csapat, a dán Vejlét 2–0-ra verte meg, a tét nélküli, NK Zagreb elleni találkozót viszont 4–0-ra elveszítette – úgy, hogy utóbbi meccsen a korábban kevesebbet szereplő labdarúgók is lehetőséghez jutottak.

A lódzi európai döntőből egyébként három csapat jut az augusztusi, manchesteri világtornára. A sorozaton, a korábbi években – természetesen, még U15-ösként – olyan későbbi sztárok tették le a névjegyüket, mint Carlos Tévez, Cesc Fabregas, Philippe Sanderos, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Iker Casillas, vagy a magyarok közül Németh Krisztián.
2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.