Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.18 06:11 Frissítve: 2012.02.18 02:45

Nike-kupa: az 5. helyért küzdhetnek a felcsúti gyerekek

Balszerencsés vereséget szenvedett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupa negyeddöntőjében.

Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Fotó: www.pfla.hu
Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Három győzelemmel és egy vereséggel a legjobb nyolc közé jutott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupán, ám a bravúr, az elődöntőbe kerülés végül nem sikerült.

A legjobb nyolc között a magyar fiatalokat a holland Willem II együttese győzte le 1–0-ra. A felcsúti csapat az utolsó előtti percben kapott, roppant peches góllal szenvedett vereséget szenvedett a torna során valamennyi korábbi mérkőzését megnyerő, sőt, még gólt sem kapó hollandoktól.

Mindez azt jelenti, hogy vasárnapi helyosztókon az 5. helyért küzdhetnek ifjabb Tajti József tanítványai. Délelőtt 10 órakor a finn Honka ellenében búcsúzó, a csoportmeccsek során veretlen cseh Jihlava vár az ifjú labdarúgókra, délután pedig – természetesen a délelőtti párviadal eredményétől függően – az 5., vagy a 7. helyért játszik a PFLA gárdája.

Pedig minden olyan szépen indult, a magyar együttes pénteken maximális teljesítménnyel, két győzelemmel rajtolt az európai döntőben, a húszcsapatos torna első játéknapján előbb az izraeli Hapoel Tel-Avivot győzte le 1–0-ra, majd a svéd Vaksala SK felett diadalmaskodott 3–1-re.

Szombat délelőtt is két meccset játszott a csapat, a dán Vejlét 2–0-ra verte meg, a tét nélküli, NK Zagreb elleni találkozót viszont 4–0-ra elveszítette – úgy, hogy utóbbi meccsen a korábban kevesebbet szereplő labdarúgók is lehetőséghez jutottak.

A lódzi európai döntőből egyébként három csapat jut az augusztusi, manchesteri világtornára. A sorozaton, a korábbi években – természetesen, még U15-ösként – olyan későbbi sztárok tették le a névjegyüket, mint Carlos Tévez, Cesc Fabregas, Philippe Sanderos, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Iker Casillas, vagy a magyarok közül Németh Krisztián.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.25 00:22:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Pedig itt lenne az ideje egy átfogó vizsgálatnak: hol tart a szakma a futballba zúdított pénzek nyomán.

2017.06.24 09:01:28

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

„Nincs az a csábító szirénhang, amiért kockára tennénk mindazt, amit évek munkájával felépítettünk Balmazújvárosban.”

2017.06.22 00:11:16

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

Hiába faragják az Újpest macedón légiósát, nem ül fel a provokációnak, inkább góllal törleszt.

2017.06.21 23:47:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A kudarcot nem akarati tényezők okozták” • „Elgondolkodtató, hogy egymás után jönnek haza a játékosaink.”

2017.06.22 09:06:56

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Tizenöt bűnös közül senki sem kapott letöltendő börtönbüntetést; Nyerges Krisztián és Torma Gábor ellen megszűnt a vizsgálat.