Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.18 06:11 Frissítve: 2012.02.18 02:45

Nike-kupa: az 5. helyért küzdhetnek a felcsúti gyerekek

Balszerencsés vereséget szenvedett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupa negyeddöntőjében.

Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Fotó: www.pfla.hu
Szomorú felcsúti srácok, ünneplő hollandok – de a magyar csapatnak nincs oka szégyenkezni, hiszen így is remekül teljesít a lódzi európai döntőn
Három győzelemmel és egy vereséggel a legjobb nyolc közé jutott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese a lengyelországi Lódzban zajló Nike Premier Kupán, ám a bravúr, az elődöntőbe kerülés végül nem sikerült.

A legjobb nyolc között a magyar fiatalokat a holland Willem II együttese győzte le 1–0-ra. A felcsúti csapat az utolsó előtti percben kapott, roppant peches góllal szenvedett vereséget szenvedett a torna során valamennyi korábbi mérkőzését megnyerő, sőt, még gólt sem kapó hollandoktól.

Mindez azt jelenti, hogy vasárnapi helyosztókon az 5. helyért küzdhetnek ifjabb Tajti József tanítványai. Délelőtt 10 órakor a finn Honka ellenében búcsúzó, a csoportmeccsek során veretlen cseh Jihlava vár az ifjú labdarúgókra, délután pedig – természetesen a délelőtti párviadal eredményétől függően – az 5., vagy a 7. helyért játszik a PFLA gárdája.

Pedig minden olyan szépen indult, a magyar együttes pénteken maximális teljesítménnyel, két győzelemmel rajtolt az európai döntőben, a húszcsapatos torna első játéknapján előbb az izraeli Hapoel Tel-Avivot győzte le 1–0-ra, majd a svéd Vaksala SK felett diadalmaskodott 3–1-re.

Szombat délelőtt is két meccset játszott a csapat, a dán Vejlét 2–0-ra verte meg, a tét nélküli, NK Zagreb elleni találkozót viszont 4–0-ra elveszítette – úgy, hogy utóbbi meccsen a korábban kevesebbet szereplő labdarúgók is lehetőséghez jutottak.

A lódzi európai döntőből egyébként három csapat jut az augusztusi, manchesteri világtornára. A sorozaton, a korábbi években – természetesen, még U15-ösként – olyan későbbi sztárok tették le a névjegyüket, mint Carlos Tévez, Cesc Fabregas, Philippe Sanderos, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Iker Casillas, vagy a magyarok közül Németh Krisztián.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.03.22 23:41:30

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS, PÓR KÁROLY

EXKLUZÍV! A távozó Honvéd-igazgató a hiányzó futballstílusunkról, a fejlesztésre szoruló edzőképzésről.

2017.03.20 23:55:41

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A tét nem most vagy soha, nem is menni vagy meghalni.

2017.03.20 01:03:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Csak a tej meg a vaj, és persze a hátha.

2017.03.19 00:55:30

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Emelt fővel viselte a szinte elviselhetetlent.

2017.03.17 23:28:13

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A megfelelő pillanatban kell megragadni az alkalmat.