Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.02 15:04 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Dávid Góliát ellen, avagy az Integrál-DAC a Debrecent fogadja

Kedden a Honvéd Kaposvár elleni hazai 4-0-s sikerével szinte biztossá vált az egyik csapat kiléte a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A kispestiek mellett a másik kiadó helyért az egyetlen még állva maradt másodosztályú együttes, az Integral-DAC próbálja a Debrecent megakadályozni a fináléba jutásban.

Szentes Lázár vajon milyen érzésekkel várja a mérkőzést?
Fotó: Danis Barna (ns-archív)
Szentes Lázár vajon milyen érzésekkel várja a mérkőzést?

Hét évvel ezelőtt még a megszűnés fenyegette, szerda este már a Magyar Kupa elődöntőjében vitézkedhet az Integrál-DAC. Szentes Lázár együttese a Debrecennel néz farkasszemet a kupasorozat elődöntőjének első mérkőzésén.

A DAC mostani menetelése a klub 1912 óta íródott történelmének legjobb szereplése. A csapat a Magyar Kupában 1981-ben és 1986-ban egyaránt csak egy lépéssel maradt le a legjobb négy közé jutásról. A huszonhét évvel ezelőtti szereplés alkalmával a DAC az akkor egyaránt élvonalbeli Videotont, a ZTE-t és a Kaposvárt búcsúztatta, ám a nyolc között összekerültek a kiemeltként csak ekkor csatlakozó Honvéddal, amely egyben a végállomást is jelentette.

Öt évvel később egyedül a Haladás volt eső osztályú áldozata a győrieknek.

A hazaiak vezetője, Szentes Lázár sikeres időszakot töltött a DVSC-nél, melynek stadionjába a visszavágón majd vendégként, de semmiképp sem idegenként érkezik.

„Nyilvánvalóan nekem is vannak érzelmeim, de én az életemet nagyrészt befelé élem. Ami konkrétum a Debrecennel kapcsolatban: másodszor térek vissza csapattal, 2005 tavaszán a Lombard Pápával jártam arrafelé, és azóta sem. Érzelmek azok természetesen vannak, más fórumon ezt már megpendítettem. Nyilván sok olyan tényező van, ami megmozdít bennem sok mindent: először majd a Debrecen tábla, aztán az Oláh Gábor utcai pálya, és persze ezeken kívül még sok más, de ezeknek nincs sok köze ahhoz, hogy a csapatot én miként irányítom majd a DVSC ellen” - nyilatkozta a Debrecen honlapján, a dvsc.hu-n Szentes.

Persze előtte még hazai környezetben kell helyt állnia az Integrálnak. Az ellenfél, a bajnoki címvédő, tavaly a kupában a döntőben a Honvéd ellen alulmaradó Debrecen lesz. A Loki mostani vezetőedzője, Herceg András tiszteli a mostani ellenfél eredményeit, ám semmiképp sem tart tőle.

„Sikerre éhes gárda a DAC, mindenképpen figyelemre méltó, hogy a kupában két élvonalbeli csapatot, a Zalaegerszeget és a Vasast búcsúztatták korábban. A riválisunk biztonsági játékra építkezik, és kontrákra rendezkedik be általában, vélhetően ellenünk is ezzel a futballal akarnak operálni” - mondta Herceg.

„Bár a továbbjutásról két találkozó dönt, akkor lennénk igazán nyugodtak, ha már idegenben sikerülne előnyt kiharcolnunk. A szerdai meccsen főként a fiataloknak szavazok bizalmat, eddig sem okoztak csalódást, biztos vagyok benne, hogy most is megállják a helyüket.”

A találkozót szerda délután 5 órakor rendezik.

MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
INTEGRÁL-DAC – DVSC
Helyszín: Győr, Pápai út
Nézőszám:
Játékvezető: Király K.
Asszisztensek: Szabó P., Szécsényi
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
INTEGRÁL-DAC DVSC
1 Deli 12 Balogh J.
2 Pásztor 28 Nagy Z.
26 Hegedűs N. 13 Bíró
4 Szabadfi 2 Szűcs I.
12 Présinger 21 Fodor
18 Csikós 20 Nagy R.
14 Galántai 27 Demjén
22 Gál 29 Spitzmüller
23 Kalcsó 88 Huszák
5 Ogbodo 15 Rezes
9 Bali 23 Szilágyi P.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szentes Lázár Herczeg András
2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.

2019.06.13 17:06:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Alasztics tartotta a lelket a tartalékos szombathelyiekben, de Amílcarral ő sem bírt.