Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.12.11 14:55 Frissítve: 2012.01.12 02:47

Borbély távozott, Détári Lajos vagy Octavio Zambrano pótolhatja

Habár a Soproni Ligában kieső helyen áll a Tatabánya, a vezetőség nem adta fel a reményt: a sikeresebb szereplés érdekében új edzőt alkalmaz. A klub hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Borbély Lászlóval, aki menet közben Mészáros Ferenctől vette át a csapatot.

Détári Lajos a legesélyesebb arra, hogy átvegye a tatabányai együttes irányítását
Détári Lajos a legesélyesebb arra, hogy átvegye a tatabányai együttes irányítását
A Szlovákiából érkező szakember sem tudta megállítani a zuhanást, de irányításával a csapat az őszi utolsó fordulóban 4–3-ra megverte a Bp. Honvédot.

Borbély László utódja már megvan, ugyanis Török József, a Tatabánya ügyvezetője megegyezett Détári Lajossal: „Miután már a Nemzeti Sport is megszellőztette, nincs értelme titkolózni, azaz, ha rajtam múlik, akkor Döme lesz a Tatabánya edzője. Olyan szakembernek tartom, aki képes felrázni, összerakni, győzelembe hajtani a csapatot. Hiszek benne, bár a végső szót majd az amerikai tulajdonos mondja ki.”

És itt jön képbe a másik edzőjelölt.

Octavio Zambrano jelenleg a moldovai FC Tiligul csapatánál dolgozik, a Tatabánya amerikai tulajdonosa, David Altomore az ő szerződtetését részesítené előnyben. A 49 esztendős ecuadori szakember 1980-ban került az Egyesület Államokba, előbb egyetemi csapatnál dolgozott, majd a Los Angeles Galaxyhoz került, és ott kezdetben segédedzőként, majd 1997-től vezetőedzőként tevékenykedett. Irányítása alatt a Los Angeles MLS-csúcsot jelentő 85 gólt szerzett, igaz, a bajnokságot a Chicago Fire nyerte meg.

Aztán Octavio Zambrano klubot cserélt, s 2000-től 2002-ig a New York MetroStars együttesét dirigálhatta, nem kisebb névtől örökölve a gárdát, mint Bora Milutinovics. Ennél a csapatnál néhány hónapig Lothar Matthäus is a játékosa volt. A rutinos szakember jelenleg a moldovai bajnokság hatodik helyén szerénykedő FC Tiligul szakvezetője.

Az első számú jelölt, Détári Lajos elszánt a reménybeli munkát illetően: „Ha Török József hív, azonnal megyek Tatabányára. A kiesés nem foglalkoztat, egyedül az a feladat izgat, hogy eredményesebbé tegyem a gárda játékát.”
2019.06.17 20:26:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A futball első emberének rangja van a városban.

2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.