Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.29 20:39 Frissítve: 2012.02.16 02:48

Másodedzőből ismét főszereplő: Herczeg András irányítja a Debrecent

Klubmenedzserként Herczeg András irányítja a jövőben a DVSC-TEVA labdarúgó csapatát, adta hírül a klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu internetes oldal. A hajdúsági együttes kispadja azután üresedett meg, hogy a cseh Miroslav Beránek nem hosszabbította meg 2007 végéig szóló szerződését és távozik a bajnokcsapattól. Herczeg munkáját Bücs Zsolt és Zoran Spisljak segíti majd. A kapusedzői teendőket továbbra is Mező József látja el.

Herczeg András (középen) irányításával próbálja megvédeni bajnoki címét a Debrecen
Herczeg András (középen) irányításával próbálja megvédeni bajnoki címét a Debrecen
Herczeg Beránek előtt Garamvölgyi Lajos és Supka Attila munkáját is segítette, pályaedzői minőségben. De korábban, immár több mint tíz éve, a szakmai munka elsőszámú irányítója is volt Debrecenben: 1997. április 6-tól 1998. október 25-ig ült vezetőedzőként a Loki kispadján.

Herczeg még nem rendelkezik az élvonalbeli vezetőedzői munkához szükséges pro licenccel, ezért klubmenedzserként tevékenykedik majd. A szakember három évre kötelezte el magát.

Munkáját az Angliában is dolgozó szerb Zoran Spisljak valamint a DVSC egykori irányító középpályása, Bücs Zsolt – 1984-től 1988-ig volt a Loki labdarúgója – segíti majd. Utóbbi jelenleg is a "PRO" licences tanfolyam hallgatója, edzőként eddig utánpótlás és alacsonyabb osztályú felnőtt magyar csapatokat irányított, 2006-ban azonban az élvonalban dolgozhatott, igaz, nem itthon, hanem a Maláj-félszigeten, Szingapúrban, a Home Unitednél. A korábbi technikás futballista számára nem volt ismeretlen az ázsiai ország, játékosként már szerepelt Szingapúrban. A kapusedző továbbra is Mező József marad.

Herczeg András 1956. július 11-én született Gyöngyösön. Az 1970-es éves közepén tehetséges labdarúgóként mutatkozott be a DVSC NB I B csapatában, öt évvel később el akarta vinni az MTK és az Újpest is, de nem kívánt elmenni, ezer szállal kötődött Debrecenhez. Egy makacs térdsérülés végül derékba törte szépen ívelő pályáját, nem adatott meg neki, hogy élvonalbeli futballista legyen.

Edzőként viszont annál többre vitte. Garamvölgyi Lajos 1994-ben pályaedzőjének hívta, de a fiatalokkal továbbra is eredményesen dolgozott és 1996-ban megválasztották az év utánpótlásedzőjévé. Dunai Antal leváltása után ő lett a Loki vezetőedzője 1997 tavaszán.

Kezdetben jól szerepelt a csapat, tíz mérkőzésből ötöt megnyert, háromszor döntetlent játszott, mindössze kettőt bukott el. A gárda nagy menetelésbe kezdett az Intertotó-kupában is: a fehérorosz bajnok Dynepr Mogiljevjeven kettős győzelemmel jutottak tovább a hajdúságiak, a cseh Hradec Králové sem jelentett akadályt, a bundesligás Hansa Rostock gárdáját az itthon elért 1-1 után kint 2-1-re verték a piros-fehérek, végül a lengyel Ruch Chorzów állította meg a DVSC-t.

A sikerek után jöttek a pénzügyi gondok. Herczeg András a fiatalítás megszállottja volt, de a csapattól a korábbi eredményeket várták a vezetők és a szurkolók egyaránt. Ezt nem sikerült eléri, aminek oka volt az is, hogy a már említett anyagi problémák miatt a játékosok nem kaptak fizetést, és ez kihatott a teljesítményükre is.

Herczeg András 1998. okt. 25-én felállt a kispadról, de nem szakadt el a klubtól, továbbra is foglalkozott a fiatalokkal. A DVSC fiókcsapatának, a Létavértesnek lett az edzője 2001-ben, majd Supka Attila érkezésével 2004 novemberében ismét leült a felnőtt csapat kispadjára és mint pályaedző segítette a munkát.

A Supka-Herczeg-Mező trió sikert sikerre halmozott, 2005-ben a klub történetében először bajnoki címet szerzett a Loki, az eredményt egy évvel később sikerült megismételni. Supka Attila távozása és Miroslav Beránek érkezése nem érintette Herczeg András munkáját, aki továbbra is megszállottként dolgozott a csapatért. Neki is köszönhető, hogy a gárda harmadszor is az élen végzett. (dvsc.hu)
2019.04.23 19:40:46

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok. Én még akkor is itt leszek, amikor jó néhányan már nem.”

2019.04.23 22:11:19

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A magyar élvonal meccseinek nézőszáma finom emelkedést mutat

2019.04.23 19:43:33

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

A parázs hangulatú mérkőzésen három góllal nyert a vendégcsapat Debrecenben.

2019.04.23 17:53:40

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

A Ferencvárossal hét címet nyert, most 31 évesen a Soroksárral írhatna történelmet Gyömbér Gábor.

2019.04.23 10:59:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tiszteli a Honvédot, de már szombaton szeretne ismét bajnok lenni. A paksi csatár nem ideges, a várdainak tetszett a gólja.