HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.14 20:22 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Debrecen győzelemmel búcsúzott a sorozattól, döntős a Diósgyőr

A Diósgyőr jutott a Ligakupa döntőjébe, miután az idegenben elért 4-1-es győzelmet követően hazai pályán "csak" 3-2-re kapott ki Debrecentől. A Loki az első félidőben Szilágyi Péter két góljával közel került a továbbjutáshoz. A második játékrészben azonban kiegyenlített a DVTK, így hiába szerezte meg végül Ibrahim Sidibe találatával a győzelmet a Loki, a hazai csapat 6-4-es összesítéssel jutott a döntőbe.

Ibrahima Sidibe (jobbra) gólt szerzett a hajrában, de ez „csak” a győzelemhez volt elég a DVSC-nek, a továbbjutáshoz édeskevésnek bizonyult
Kőhalmi Péter
Ibrahima Sidibe (jobbra) gólt szerzett a hajrában, de ez „csak” a győzelemhez volt elég a DVSC-nek, a továbbjutáshoz édeskevésnek bizonyult
Az egész labdarúgó-szezon, mármint a honi, legnagyobb meglepetését a Diósgyőr szolgáltatta. A miskolci csapat a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén 4-1-re verte az elmúlt három bajnokság győztesét, a Debrecent, így igen nehéz helyzetbe hozta a Lokit, amely idegenben próbálta ledolgozni tetemes hátrányát.

Sokáig úgy tűnt erre esélye sem lesz Mirosláv Beránek együttesének. Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a publikum, ám a 28. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

Nagy Róbert jobb oldali Szilágyi Péter érkezett a legjobb ütemben, és a diósgyőri kapuba bombázta a labdát. (0-1)

Alig öt perccel később pedig már kettő volt a vendégcsapat előnye. A szereposztás ugyanaz volt, mint az első gólnál: a különbség mindössze annyi, hogy ezúttal Nagy "akcióból" hozta helyzetbe Szilágyit, aki ezúttal egy kissé közelebbről, mint az első találatánál, szerzett gólt. (0-2)

A félidő hajrájára feléledt a DVTK, ám igazából a szünetre volt szükség ahhoz, hogy stabilizálja játékát a hazai egylet.

A második félidőben némi szerencsével szépített a DVTK: Sipeki István szöglete pattant a vendégvédők hátáról Csernyánszki Norbert kapujába. (1-2)

A 60. percben pedig Simon Attila, döntötte el végleg a továbbjutás sorsát. a hazai csatár közelről volt eredményes. (2-2)

A mérkőzés ugyan döntetlenre állt, ám összetettben megmaradt az első mérkőzés különbsége.

Peregtek a percek, a Loki pedig nem tudott közelebb kerülni riválisához. A rendes játékidő hosszabbításában még Ibrahim Sidibe gondoskodott arról, hogy legalább győzelemmel búcsúzzon a kupától a Debrecen: a légiós találatával kialakult a 2-3-as végeredmény.

LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ

VISSZAVÁGÓ
DVTK BORSODI-DVSC-TEVA 2–3 (0–2)
Diósgyőr, 1000 néző. V: Szabó Zs. (Kispál, Kelemen)
DVTK: Szalma – Leo, Hegedűs Gy., Katona, Elek N. – Kállai – Guyazou (Vitelki, 55.), Sipeki (Farkas N., 76.), Douva, Lipusz – Simon A. (Baba Pele, 69.). Vezetőedző: Vágó Attila
DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Szatmári – Nagy R. (Rezes, 55.), Vukmir, Sidibe, Czvitkovics (Kouemaha, 55.) – Szilágyi (Varga J., 67.), Rudolf. Vezetőedző: Miroslav Beránek
Továbbjutott: a DVTK (6–4)
Jó: Leo, Kállai, Lipusz, ill. Komlósi, Vukmir, Szilágyi
MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – A Debrecen remek csapat, azt kívánom, hogy nyerje meg a bajnokságot! Csak most jelenthetem ki, hogy a továbbjutás kérdése igazából már Debrecenben eldőlt. Számomra teljesen érthetetlen, hogy a négy egyes előny birtokában gyámoltalanul és langyosan kezdtünk, ráadásul magas embereinket sorra lefejelték a kapunk előtt. Remélem, hogy a Ligakupa döntőjébe való bejutásunk óriási lökést ad a csapatnak.
Miroslav Beránek: – Nagyszerű mérkőzést láthattak a szurkolók, hiszen a nehéz talajon is öt gól született. Az első félidőben remekül játszottunk, két gólt szereztünk, és helyzeteket alakítottunk ki. Sajnos a szünet után két pontrúgásból egyenlített ellenfelünk, és ez lefékezett bennünket. Az az igazság, hogy otthon veszítettük el a veszélyt a továbbjutásra.
2019.01.19 14:05:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Sion elleni meccsen bemutatkozott a Ferencváros új igazolása, Lasa Dvali.

2019.01.18 17:17:30

Labdarúgó NB I ILKU MIKLÓS

Az UEFA éves pénzügyi jelentése alapján elhelyezhetjük magunkat a futballtérképen.

2019.01.17 16:05:08

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Sisa Tibor bemutatta az új, kooperatív oktatási modellt, és futballunk nagy lehetőségéről is beszélt.

2019.01.17 00:25:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Janiccsal ellentétben Torghelle sosem számított mindenki kedvencének.

2019.01.17 00:11:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu