HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.31 20:22 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Hazai pályán kapott leckét labdarúgásból a Debrecen a Diósgyőrtől

Hazai pályán szenvedett vereséget a magyar Ligakupa elődöntőjében a Debrecen. Miroslav Beránek vezetőedző csapata már az első félidőben kétgólos hátrányba került, miután Katona és Simon is bevette Balogh kapuját. A második játékrészben ugyan a csereként beállt Sidibe szépített, ám Simon és Lipusz találataival kialakult az 1-4-s végeredmény.

HIRDETÉS
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit
Előzetesen a DVSC szurkolói azt találgatták: vajon megnyugtató előnyt szerez-e csapatuk a diósgyőri visszavágóra, vagy kedvenceik csak simán nyernek. Nos, a meccs sima volt - a DVTK szemszögéből. A vendégek végül 4-1-re nyertek.

A zuhogó esőben az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, ekkor még senki sem számolt azzal, hogy az első találkozón megnyugtató előnyt szerez a DVTK.

A 17. percben azonban porszem került a magyar pályán igen jól teljesítő Loki gépezetébe. Ekkor egy előreívelt szabadrúgást követően Balogh mozdult ki rossz ütemben kapujából, a szemfüles Katona pedig köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba bólintotta a labdát. (0-1)

Ha az első találatnál a hazai kapust, akkor a másodiknál az egész debreceni védelmet kritikával lehet illetni. A 28. percben Simon-Abbas és újra Simon volt a labda útja, a vendégek gólvágójának pedig nem volt nehéz feladat az üres kapuba gurítani a labdát. (0-2)

A gól teljesen érthetően kicsapta a biztosítékot Beráneknél, aki már az első félidő 32. percében cserére (ráadásul kettősre) szánta el magát. Kouemaha és Sidibe érkezett Zsolnai és Sztojkov helyére.

A szünet után úgy tűnt a váltás meghozza a várt eredményt. A 49. percben Sándor gyorsan elvégzett szabadrúgása után Sidibe lépett ki, majd miután higgadtan elhúzta a labdát Köteles mellett, az üres kapuba gurított. (1-2)

A Loki feltámadása azonban tiszavirág-életű volt. A folytatásban az első félideihez hasonló forgatókönyv szerint alakultak az események.

Az 58. percben ismét Simon szerzett gólt csapatának. A támadó 13. találatát szerezte a szezonban, amikor Balogh lába közt a kapuba vágta a labdát. Az esetnél a hazai kapus megsérült, helyére Verpecz érkezett. (1-3)

A tőrt végül Lipusz forgatta meg a Loki hátában, amikor a Simon lövése után kipattanó labdát a hazai kapuba lőtte. (1-4)

Az első mérkőzésen tehát megnyugtató előnyt szerzett a Diósgyőr az ezen a délutánon igen indiszponáltan játszó Debrecen ellen.

LIGAKUPA

ELŐDÖNTŐ:
DEBRECEN-DIÓSGYŐR 1-4 (0-2)
DVSC: Balogh J. (Verpecz, 61.) - Nagy Z., Komlósi, Bíró, Leandro - Czvitkovics, Kiss Z., Sándor T., Dzsudzsák - Sztojkov (Sidibe, 32.),
Zsolnai (Kouemaha, 32.) Vezetőedző: Miroslav Beránek
DVTK: Köteles - Leo, Hegedűs, Kállai, Elek - Kassim, Abass, Sipeki, Katona, Lipusz - Simon A. (Klieber, 75.) Vezetőedző: Vágó Attila
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 12:41:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hrabina Alex „kivédte a Vidi támadóinak a szemét”, ám a fehérváriak így is két góllal jobbnak bizonyultak.

2018.09.22 14:07:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában kétgólos sikert aratott a Rebrov-csapat.

2018.09.22 08:55:20

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Utoljára gyúlnak ki a fények a stadionban, amely Puskás Ferenc és Bozsik József otthona volt.

2018.09.21 23:32:59

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy korszak zárul le a Honvéd történelmében.

2018.09.19 23:53:59

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen szakember képviseli Magyarországon az állandóságot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS