Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.24 13:12 Frissítve: 2012.02.18 02:40

Dzsudzsák Balázs, menedzsere és a klubigazgató a PSV-nél tárgyal

A Debreceni VSC előrehaladott tárgyalásokat folytat a holland PSV Eindhovennel Dzsudzsák Balázs átigazolásáról – tudatta hivatalos internetes oldalán a bajnoki címvédő futballklub. A válogatott középpályás jelenleg is Hollandiában van, és könnyen lehet, hogy már szerdán megegyezés születhet a jövőjéről.

Dzsudzsák Balázs (balra) számára eljött a megfelelő pillanat: a fejlődése érdekében külföldön kell folytatnia
M. Németh Péter
Dzsudzsák Balázs (balra) számára eljött a megfelelő pillanat: a fejlődése érdekében külföldön kell folytatnia
Dzsudzsák az utóbbi időben a Debrecenben és a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott, és az Olaszország elleni nagyszerű győzelem után már arról szóltak a hírek, hogy akár napokon belül külföldre szerződhet.

Augusztus végén Szima Gábor, a Loki tulajdonosa még úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: nem érkezett olyan ajánlat, amely a klub és a játékos érdekeinek minden szempontból megfelelt volna, így Dzsudzsák az ősszel a Debrecen keretében marad.

Október elején a 20 éves futballista ezt azzal egészítette ki: csak a téli átigazolási időszakban szeretne távozni.

Az események az utóbbi hetekben felgyorsultak, így Dzudzsák a héten Szilágyi Sándor klubigazgató és Vörösbaranyi József menedzser társaságában Eindhovenbe utazott, hogy megegyezzen az átigazolás feltételeiben.

Dzsudzsák Balázs emiatt nem játszik a Kaposvölgye elleni, szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen.

Dzsudzsák ugyanakkor legkorábban a téli nemzetközi átigazolási időszak elején költözhet át Eindhovenbe. Előszerződést köthet a két klub, amelyben kötelezettséget vállal egymással és a játékossal szemben, de az európai szövetséghez csak a télen nyújthatják be a megfelelő papírokat.

A PSV-nek jelenleg is van magyar játékosa, igaz azonban, hogy Fehér Csaba – akit egy évre adott kölcsön az Eindhoven a NAC Bredának – a szezon végén szabadon igazolhatóvá válik, és biztosan nem tér vissza a Philips-stadionba.

Az utóbbi években a Debrecen élénk forgalmat bonyolított le a nemzetközi átigazolási piacon.

A hajdúságiaktól igazolt külföldre annak idején Sándor Tamás és Dombi Tibor, később Pető Zoltán, a legutóbbi időkben pedig Éger László (Spanyolország, II. liga), Böőr Zoltán, Igor Bogdanovics (mindkettő Törökország), Halmosi Péter, Máté Péter (mindkettő Anglia, II. liga) és Kerekes Zsombor (Hollandia).

Közülük Halmosi és Máté kivételével egy idő után mindenki visszatért Magyarországra.
2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.

2019.06.13 17:06:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Alasztics tartotta a lelket a tartalékos szombathelyiekben, de Amílcarral ő sem bírt.