Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.09 11:10 Frissítve: 2011.10.31 02:46

Újpest: Rajczi Pétert iránt Hollandiából érdeklődnek

Egyre komolyabban érdeklődik a NAC Breda, így könnyen lehet, hogy Rajczi Péter Hollandiában folytatja pályafutását.

A hét második felében két megfigyelő is Budapestre érkezik Pető Tamás korábbi klubjától, a szakemberek az edzések mellett a hét végi Király-kupa-mérkőzéseken is megnézik a lilák tízszeres válogatott támadóját.
Az Újpest csatárának ugyanakkor nincs miért izgulnia, a németalföldi klub megfigyelői nem Rajczi Péter tudásáról szeretnének meggyőződni, nem arra kíváncsiak, miként bánik a labdával, a látogatás apropója sokkal hétköznapibb: a hollandok személyesen is találkozni szeretnének a Megyeri útiak támadójával.

„Nem titok, a NAC Breda Pető Tamás közvetítésével vette fel a kapcsolatot velem – mondta az újpesti támadó. – Tomi korábban hosszú évekig futballozott ebben a klubban, kitűnő kapcsolatban van a vezetőkkel. A Breda megfigyelői csütörtökön érkeznek Budapestre, kíváncsiak rám, megnéznek, hogy nem vagyok-e sérült, nem küzdök-e némi túlsúllyal, és természetesen személyesen is szeretnének velem beszélgetni.”

A hollandok már egy évvel ezelőtt is érdeklődtek Rajczi Péter iránt, és ha minden a tervek szerint alakul, a következő szezonban a lilák támadója már valóban a Breda labdarúgója lehet. A 26 éves csatár korábban sem tagadta, annak ellenére, hogy jól érzi magát Újpesten, minden vágya, hogy újra külföldön futballozhasson.

„Színvonalasabb bajnokságban, erősebb csapatban és jobb körülmények között futballozhatnék – sorolta az okokat Rajczi Péter. – A Breda szimpatikus klub számomra, bízom benne, hogy a hollandok valóban komolyan gondolják szerződtetésemet, és sikerül egyezségre jutniuk az érintetteknek.”

Egyelőre tehát nem tudni, hogy Rajczi Péter valóban Hollandiában folytatja-e pályafutását, az viszont biztos, hogy az Újpest a négynapos ausztriai edzőtáborozást követően ezen a héten már Magyarországon készül.

A lila-fehérek az edzések mellett kedden Sopronban, míg szombaton Szombathelyen, a Király Gábor szervezte Király-kupán lépnek pályára, amelyen Urbányi István együttese mellett a házigazda Haladás, a Vasas és a Kaposvár vesz részt.
2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.